23 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Derbide iki olay

Almanya'da Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan hazırlık maçında yaşanan iki olay Türk hakemlerine ders niteliği taşıyan iki örnekle bitti. Birinci olayda, Fenerbahçe'den Selçuk Şahin, kaçırdığı rakibine arkadan elle sarılarak durdurdu. Bunun akabinde Alman hakem Thorsten Kinhöfer'den sarı kart gördü. Ancak kararı beğenmemiş olacak ki, kramponlarıyla hakemin ayağına çelme takma girişiminde bulundu. Bu hareketi kasıtlı bulan hakem Kinhöfer tereddütsüz bir bir şekilde kırmızı kartını çıkartarak Selçuk Şahin'i oyundan attı. Bu son derece doğru bir karar. Bu olay yıllar önce Türkiye'de yaşanan bir olayı hatırlattı. 2001 yılında Ali Sami Yen Stadı’nda Galatasaray ile Gençlerbirliği futbol takımları arasında yapılan maçta Ggalatasaray forması giyen Hagi, kendisine kırmızı kart gösteren orta hakem Erol Ersoy’a tükürerek hakaret etti. Arkasından bununla yetinmeyip ayağına basıp, tekme atmıştı. Yeni sezonda bu tip hareketler mutlaka olacaktır. Türk hakemleri bazı durumlarda büyük takım oyuncularının yaptığı kurallara aykırı hareketlere nedense hoşgörü ile bakıp, cezalandıramıyor.

İkinci olayda Alman hakemin kararlılığını gördük. Selçuk Şahin'in 13. dakikada atılmasıyla birlikte 10 kişi kalan Fenerbahçe 30. dakikada Andre Santos'un ayağından kazandığı mükemmel gol sonrasında tribünlerde bir anda meşaleli sevinç gösterileri başladı. Kaptan Alex ve diğer oyuncuların uyarılarına karşılık, yakılan meşaleler sahaya atıldı. Bunun üzerine hakem Kinhöfer soyunma odasının yoluna tutup, maça bir süre ara verdi. İşte bu karardan sonra tribünlerde tek bir meşale yanmadığı gibi, sahaya hiçbir yabancı madde de atılmadı. Bu olay da bizim yetkililere ve hakemlere örnek olsun. Türkiye'deki statlarda bu gibi olaylara sıkça yaşanmasına karşılık hiçbir Türk hakemi maça ara verme cesaretini gösteremedi. Kendilerine o yetki verilmesine karşılık, sorumluluğu daima başkalarına attılar. Federasyon ise maç bittikten günler sonra kulüplere cuz'i para cezaları vererek olaydan sıyrılma yoluna gitti. Yeni sezonda bu tip çirkin ve tehlikeli hareketlere izin verilmemeli. Tribünlerde tek bir meşale yakılması halinde bile Türk hakemleri tıpkı Alman meslektaşları gibi maça ara vererek, kararlılıklarını ortaya koymalıdır. Erol Doyran [email protected]

23.07.2010


 

F.BAHÇE'YE MORAL GELDİ

SPOR Toto Dostluk Kupası'nda Galatasaray'ı 1-0 yenen Fenerbahçe'de, Teknik Direktör Aykut Kocaman, takımın kazanma isteğinin ve hırsının kendisini sevindirdiğini söyledi. Kocaman, takımının FC Köln maçı sonrası ihtiyacı olan kişiliği, Galatasaray maçından sonra tekrar kazandığını belirtti.

Kocaman, takımın son durumunun gözlemlenmesi açısından önemli bir maç olduğunu bildirerek, şöyle konuştu: ''Son durumumuzu gözlemleyeceğimiz bir karşılaşmaydı. Maç düşündüğümüz gibi olmadı. Bu tür maçlarda sonucun son derece önemli olduğunu biliyorum. Galatasaray maçı bir nevi bizim için test maçıydı. Hakemin henüz 14. dakikada 3 veya 4 sarı kart ve bir kırmızı kart göstermesine şaşırdım. Özel bir maçta bu kadar kartı anlayamadım. Tabii kırmızı karttan sonra oyunun dengesi değişti. Bırakın eksik oynamayı, bazı oyuncular eksik koşunca bile oyunun kontrolünü kaybedebiliyorsunuz. Bu yüzden bizim için sıkıntılı bir maç oldu. İlk yarı eksik olmamıza rağmen iyi oynadık. Kazanma isteğimiz ve hırsımız beni sevindirdi. Köln maçından sonra yeniden keşiliğimizi bulmamız beni çok sevindirdi.

''STOCH'UN ALTYAPISI İYİ, DİA DA İYİ

OYNAYACAK

Transferlerle ilgili bir soruyu da cevaplayan Kocaman, ''1 Eylül gününe kadar sadece bize has değil, bütün takımlar için geçerli. Gelenler olacak. Ancak takımdan ayrılanlar da olacak. Hem milli takım oyuncularımızın olması, hem de sakat oyuncular yüzünden eksik kadro ile lige hazırlandık'' dedi. Karşılaşmanın ikinci yarısında skoru koruma isteğinin daha ön planda olduğunu ifade eden sarı-lacivertli teknik adam, şunları kaydetti: ''Dia ile ilgili olarak, bütün dünyada üst seviyede oynanan maçlarda topla süratli olunması gerekiyor. Bunlar kağıt üstündeği değerleri. Takıma uyum sağlarsa bize memnuniyet verecek. Stoch çok iyi bir altyapı eğitimi almış. Bir takım oyuncusunun ne yapması gerektiğini en güzel şekilde ortaya koyuyor. Dia'dan da bunların aynısını bekleyeceğim.''

23.07.2010


 

STOCH VE DİA SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Fenerbahçe'nin yeni transferleri Miroslav Stoch ve Issiar Dia, İstanbul'da sağlık kontrolünden geçti.

Almanya'da yapılan Galatasaray maçının ardından İstanbul'a dönen sarı-lacivertlilerde, takıma dün katılan Dia ile Belçika kampında takıma dahil olduğu için sağlık kontrolünden geçmemiş olan Stoch, Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde muayene olup, testlere tabi tutuldu.

23.07.2010


 

ATILAN MEŞALE BAYAN TARAFTARI HASTANELİK ETTİ

ALMANYA'NIN Mönchengladbach kentinde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Spor Toto Dostluk Kupası maçında 19 yaşındaki bir bayan taraftarın yakılan meşalelerden yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Kölner Express gazetesinde yer alan habere göre, Borussia Park stadında oynanan karşılaşmada bir taraftar, yakılan meşalelerin üzerine gelmesi nedeniyle üçüncü derece yanık teşhisiyle hastaneye kaldırıldı.

23.07.2010


 

YOUNG BOYS MAÇLARI HAKEMLERİ AÇIKLANDI

FENERBAHÇE'NİN İsviçre temsilcisi Young Boys ile yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçlarını yönetecek hakemler belli oldu.

İki takım arasında 28 Temmuz Çarşamba günü İsviçre'nin başkenti Bern'deki Stade de Suisse'de TSİ 21.15'de başlayacak ilk maçı Norveçli hakem Svein Oddvar Moen yönetecek.Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 4 Ağustos Çarşamba günü yapılacak rövanş maçında ise Rus hakem Aleksei Nikolaev görev yapacak.

23.07.2010


 

G.Saray'ın yeni stadı 29 Ekime yetişecek

GALATASARAY Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Stat Komitesi Başkanı Işın Çelebi, Türk Telekom Arena Stadı'nın ekonomik anlamda eğlence ve kongre merkezi olarak da önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Halen iç mimarisiyle ilgili çalışmaların devam ettiği ve 2010-2011 sezonunun ikinci yarısından itibaren Galatasaray'ın maçlarına ev sahipliği yapacak Türk Telekom Arena'da düzenlenen basın gezisinde konuşan Çelebi, stadın yapımında 1.260 kişinin tam zamanlı olarak iki vardiya çalıştığını belirterek, stadın 29 Ekim 2010'da tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Çelebi, ''Bu stadın yapımında çok Einstein'lar görev aldı. Bu, bütün Galatasaray camiasının hayallerinin ürünü bir eser. Boğaziçi Köprüsü gibi, İstanbul'un simgesi olacağına inanıyorum'' dedi. Türk Telekom Arena'nın sadece 15 günde bir maçların yapıldığı bir alan olmayacağını vurgulayarak, ''Stat, ekonomik anlamda eğlence ve kongre merkezi olarak da önemli katkı sağlayacak. Eğlence sektöründe böyle bir tesis bulunmuyor. Burası, 49 yıl boyunca bir spor kompleksi, kültür ve eğlence merkezi olarak düşünülmesi gereken bir yer'' diye konuştu.

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan da, sosyal sorumluluk alanında üç ana odak noktalarının eğitim, çevre ve spor olduğunu belirterek, geçen 10 yılda 28 bin sporcuya destek verdiklerini kaydetti.

23.07.2010


 

“Türk Michael Jordan” Suns'ta

Kanada'nın Toronto Raptors takımında bir yıl oynadıktan sonra NBA takımlarından Phoenix Suns'a transfer olan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu yeni takımının resmi internet sitesinde "Türk Michael Jordan" olarak tanıtıldı.

NBA takımlarından Phoenix Suns'a transfer olan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun yeni sezonda giyeceği 19 numaralı formanın numarası, basın toplantısında tanıtıldı. Toplantıda söz alan kulübün başantrenörü Alvin Gentry, ''Steve Nash'in üzerindeki baskıyı kaldırabilecek, topu taşıyabilecek yetenekte bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Bu eksikliğimizi Hidayet ile doldurduğumuzu düşünüyorum. Daha önce de onu çok istemiştik. Bizim sistemimiz için harika bir oyuncu olduğunu düşünüyorum'' dedi. Hidayet Türkoğlu ise burada bulunmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:''Phoenix'te tamamen takım oyuncusu olacağım. Burada çok güzel ve özel bir arkadaşlık var. Koç Alvin ile çok güzel bir sistem oluşturmuşlar. Bu arkadaşlığa dahil olacağım.''TÜRK MICHAEL JORDANPhoenix Suns'ın resmi internet sitesinde Hidayet için ''Türk Michael Jordan'' ifadesi yer aldı. İnternet sitesinde, Hidayet'in, 2008-2009 sezonunda NBA Finali'ne yükselen Orlando Magic'in en önemli oyuncularından bir olduğuna vurgu yapılarak, ''Geçtiğimiz sezonu Toronto Raptors'ta geçiren Hidayet, 12.2 sayı, 4.3 ribaund ve 2.9 asist ortalamalarıyla oynadı'' denildi.

23.07.2010


 

Golfte Türkiye'yi Sayın temsil edecek

AVRUPA Erkekler Golf Şampiyonası'nda (Finna Golf) Türkiye'yi, Hamza Sayın temsil edecek. Finlandiya'nın başkenti Helsinki yakınlarındaki Hameenlinna kentinde 47 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonada milli sporcu Hamza Sayın yarışacak.

Şampiyonaya Avusturya, Belçika, Danimarka, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Finlandiya, Portekiz, Rusya ve İsviçre'nin de aralarında bulunduğu 25 ülkeden 144 sporcu katılacak.

23.07.2010


 

F.Bahçe'de yeni formalar tanıtılıyor

FENERBAHÇE'DE 2010-2011 sezonunda giyilecek formalar bu akşam Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenecek organizasyonla davetlilere tanıtılacak.

Ünlü mankenlerin yanı sıra, Fenerbahçeli futbolcuların da katılacağı defileyle yeni formaların tanıtımı yapılacak. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, gecede formaların yanı sıra ThermocoolFresh teknolojisiyle üretilen yeni sezon A takımlar antrenman ve kamp ürünleriyle, Fenerium SonbaharKış Koleksiyonu da taraftarın beğenisine sunulacak.

23.07.2010


 

Belediye Vanspor'da 24 oyuncu imza attı

BU yıl Türkiye İkinci Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek Belediye Vanspor’da oyuncularla sözleşmeler imzalandı Belediye Vanspor Başkanı Nihat Gezici, bu yıl içinde kendileri ile yola devam edecekleri oyuncularla 2 yıllık sözleşme imzalayacaklarını belirterek, "18 eski oyuncumuzla sözleşmeleri uzatırken, yeni 6 transferimizle de yeni sözleşmelere imza attık.

Kulüp içinde bir kardeşlik ruhu ile hareket ediyoruz. Tam bir uyum içindeyiz. Daha iyi bir Belediye Vanspor için gereken her türlü tedbiri almış durumdayız" dedi.

23.07.2010


 

Bank Asyı 1. Lig'de yeni sezon fikstürü çekildi

MASLAK Sheraton Oteli'nde gerçekleştirilen fikstür çekimine Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Ufuk Özerten ve Bank Asya 1. Lig'deki 18 kulübün temsilcileri katıldı.

Ligde 20102011 sezonun ilk haftasında şu maçlar yapılacak: Kayseri ErciyessporOrduspor, KarşıyakaGaziantep Büyükşehir Belediyespor, DiyarbakırsporÇaykur Rizespor, DenizlisporGüngören Belediyespor, SamsunsporAkhisar Belediyespor, TKİ Tavşanlı LinyitsporAltay, AdanasporMersin İdmanyurdu, AnkarasporKartalspor, GiresunsporBoluspor. Bank Asya 1. Lig'de yeni sezon 22 Ağustos'ta başlayacak. Ligin ilk yarısı 19 Aralık 2010'da oynanacak 17. hafta karşılaşmaları ile bitecek. Sezonun ikinci yarısı ise 23 Ocak 2011 tarihinde başlayacak ve 15 Mayıs 2011'de oynanacak maçlarla sona erecek.

23.07.2010


 

BURSA DÖNDÜ

YENİ sezon hazırlıklarını 8 Temmuzdan bu yana Avusturya'nın Bad Tatzmannsdorf bölgesinde sürdüren Bursaspor'un kampı sona erdi.

Avusturya'da son hazırlık maçını Borussia Dordmund ile oynayan yeşilbeyazlı takım, bugün Türkiye'ye döndü. Ertuğrul Sağlam, kamp sonrası oyuncularına 2 gün izin verirken, yeni sezon hazırlıklarına iznin ardından Özlüce Tesisleri'nde devam edecek. Bursaspor, Avusturya'daki kamp döneminde Polonya'dan Jagiellonia Bailystok ile 11 berabere kalmış, Tuncay Şanlı'nın da forma giydiği İngiltere Premier Lig takımlarından Stork City'yi 1-0 yenmiş, Sırbistan'ın Kızılyıldız takımı ile de 2-2 berabere kalmıştı. Kampın son günü Borussia Dortmund ile oynanan hazırlık maçı da 1-1 sona ermişti.

23.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.