25 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

BİZ BU SENE ŞAMPİYONUZ

FUTBOLU ve saha dışındaki yaşadıklarıyla gündemden düşmeyen Galatasaray'ın Kaptanı Arda Turan, bu sezon çok iyi bir takım olacaklarını iddia ederken, yaşanan olaylarla ilgili olarak basın mensuplarını sorumlu tuttu.

Arda Turan, ''En büyük hayallerimden bir tanesi Galatasaray takımıyla şampiyonluk kupasını kaldırabilmek. Bu sene o arzuyu görebiliyorum.'' dedi. Yeni sezon hazırlıkları ikinci etap kampı için Hollanda'da bulunan sarı - kırmızılı ekibin kaptanı Galatasaray TV'de yayınlanan kamp günlüğü programında soruları cevapladı. Arda, çok güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, ''Çok iyi bir arkadaşlık kurduk. Daha çok beraber oluyoruz. Bu sene savaşan bir Galatasaray olacak diye düşünüyorum.'' diyerek şöyle konuştu; ''Bu sıkıntılı dönemlerden takımımızı çıkartacağız. Şampiyon olmayı çok istiyorum. En büyük hayallerimden bir tanesi Galatasaray takımıyla şampiyonluk kupasını kaldırabilmek. Herkes biraz daha taşın altına elini sokacak diye düşünüyorum.''Arda Turan Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan röportajında şunları söyledi;

Zorlu bir kamp dönemini geride bırakıyorsunuz, bu dönemle ilgili değerlendirmeni alabilir miyiz?

Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik, birtakım yeniliklerle beraber. Yemeklere beraber oturmak, beraber kalkmak gibi. Biraz disiplin adına yeni adımlar attık. Daha çok beraber olmak adına hareket ediyoruz. Daha çok sohbet ediyoruz, arkadaşlarımızla bire bir iletişim kuruyoruz. Ben de tabi kaptanlığımın ikinci yılında biraz daha fazla bu işi öğreniyorum. Herşey çok iyi gidiyor, buradan takım arkadaşlarıma da teşekkür etmek istiyorum. Her antrenmanda çok iyi çalıştılar. Bizim için bu çok önemliydi. Çünkü bu sene gerçekten savaşan bir Galatasaray olacak diye düşünüyorum. Takımı elbirliğiyle bu sıkıntılı dönemlerden çıkartacağız, buna inanıyorum. Onun için herşeyiyle, arkadaşlığıyla, çalışmasıyla, hazırlık karşılaşmalarıyla iyi bir kamp dönemi oldu. Performansımızın üst düzey olduğunu düşünüyorum.

Geçtiğimiz gün arkadaşların çift kale maç yaparken kafanı kaldırdın ve ''Biz bu sene şampiyonuz'' dedin. Orada ne gördün?

Tabi ki hissetmek çok önemli, şampiyon olmayı istiyorum. Galatasaray takımıyla şampiyonluk kupasını kaldırabilmek en büyük hayalim. Bu sene takımdaki o arzuyu görebiliyorum. Her top için edilen mücadele, antrenmanda dahi olsa, sahadaki inancımız, birbirimize olan saygımızın artması çok önemli. Herkes biraz daha taşın altına elini sokacak diye düşünüyorum. Gerçekten iyi bir takım olduk. O an hissettiklerim bana bu cümleyi kurdurdu. Şu anda da aynı fikirdeyim. Umarım düşüncelerim sezon sonunda doğru çıkar.

Yeni gelen oyuncular hakkında neler düşünüyorsun, takımda hava ne durumda?

Takımda herşey gerçekten çok iyi. Ben Galatasaray formasını taşıyan her futbolcuya büyük saygı ve sevgi besliyorum. Bazen saygı duymak zorunda olduğunuzu ama sevgi duymak zorunda olmadığınızı söylerler. Ama ben hepsini çok seviyorum. Hiçbirini saha içinde ayırmam. Herkesin ayaklarına topu bırakmışımdır. Bir futbolcu asla takım arkadaşının suratına bakarak pas atmaz. Futbol oynayan arkadaşlarımız bunu daha iyi bilecektir. Bu konuya aslında hiç girmek istemedim ama mantıklı düşünürsek bu böyle birşeydir. Lorik Cana açık söylemek gerekirse beni çok etkiledi. İnanılmaz bir hırsı ve mücadeleci ruhu var. Tam da Galatasaray ruhuna yakışan bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Agresifliği ve takım için savaşması çok önemli. Pino da yaşıma denk bir oyuncu. Çok yetenekli, çok iyi özellikleri var, onu da elimizden geldiği kadar aramıza alacağız. En iyi performanslarını vermesi için, nasıl ki diğer yabancı arkadaşları aramıza alıyorsak onlar için de en iyisini yapacağız.

Hazırlık maçlarına başlayalım. İlk üç maçtan ziyade bir derbi olduğu için Fenerbahçe maçı konuşuldu. Bu maçı kaybetmek ya da kazanmak gerçekten önemli miydi?

Derbiyi kazanmak tabi ki önemliydi ama hocamızın oyun yapısına ve çıkardığı kadroya bakarsak, hocamız bu karşılaşmayı hazırlık maçı olarak gördü. Futbolcuların bu atmosferde nasıl davranacağını gördü. Bence çok önemli şeyler aldık, bizlere çok keyif veren bir maç oldu. Top hep ayağımızdaydı, istediklerimizi yaptık. Ben de son dakikada inanılmaz bir gol kaçırdım, bunun dışında da birçok pozisyona girdik. Ben açıkçası o maçtaki performansımızdan çok memnunum. Futbol içinde her zaman böyle şeyler olabilir, biz önümüzdeki maçlara uzun bir maraton gözüyle bakıyoruz. Galatasaray taraftarının ''Kasımlar sizin, Mayıslar bizimdir'' diye... Biz her zaman bu felsefeyi benimsiyoruz, sezon sonu ne olacağı bizim için önemli.

Derbi sizin üzerinizde kötü bir etki bırakmadı, değil mi?

Hayır tabi ki, bu bir hazırlık maçıydı. Ben çok iyi bir kamp dönemi geçirdiğimizi ve çok iyi bir durumda olduğumuzu düşünüyorum. Çok kuvvetli durumdayız, bu sene çok daha ağır çalıştık. Çok iyi bir Galatasaray'ın geldiğini düşünüyorum

25.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  BİZ BU SENE ŞAMPİYONUZ

  YILDIRIM: BEN MAÇA BİLET ALAN İNSANIM

  Guti salı günü geliyor

  İstanbul Cup'ın açılış töreni Topkapı Sarayı'nda

  Kobe Bryant dizinden başarılı bir ameliyat oldu

  İspanya, Arjantin ile dostluk maçı oynayacak

  UEFA, lige Mallorca'nın yerine Villareal'i davet etti

  Trabzonspor 5. hazırlık maçını Genk'le yapacak

  Şike dâvâsında Fatih Akyel ve 33 kişi tahliye edildi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.