28 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Alçak ve kirli oyunu bozalım

İnegöl ve Dörtyol ilçelerinde meydana gelen olayların provokatif olduğuna dikkat çekilirken, vatandaşların bu kirli ve alçakça oyuna gelmemeleri çağrısı yapıldı. TMMOB Başkanı Serdar Harp, şiddet ve linç kültürünün toplumu teslim almasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi. SP Başkanı Kurtulmuş ise, “Milletimiz sahip olduğu sağduyu ve tecrübe ile bu oyunları boşa çıkarmayı bilecektir. Birliğimizi muhafaza edelim” dedi.

PROVOKATÖRLER KARŞILIKSIZ KALMAYACAK İçişleri Bakanı Atalay da, “Aynı şehirde yaşayan kardeşlerimizi birbirine husumet beslemesini isteyenlere izin vermeyeceğiz. Esas oyuna gelmek ve teröre hizmet etmek budur" diye konuştu. Terörün ajan provokatörler vasıtasıyla Anadolu'ya yayılmak istendiğine dikkat çeken BBP Başkanı Topçu ise, vatandaşlara gerekirse evlerinden dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu. ALÇAK VE KİRLİ OYUNU BOZALIM Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘’Millet olarak bu alçak ve kirli oyuna karşı birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz’’ dedi. Kurtulmuş, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesine ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada, Berat kandili gibi kutsal bir gecede yapılan bu alçak saldırının teröristlerin çirkin ve acımasız yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Toplumun tüm kesimlerinin, milleti birbirine düşürmeye çalışan bu fitneye karşı olağanüstü dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, ‘’Provokasyon ve kışkırtmalara gelinmemeli, milletimizin bütün fertleri sağduyu ile hareket etmelidir. Kutuplaşmak terörün oyununa gelmektir, terör siyasetinin ekmeğine yağ sürmektir’’ dedi.

Terörün tek bir amacının olduğunu ve onun da milletin arasında kalıcı husumetler ortaya koymak olduğunu belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

‘’Özellikle son günlerde milletimizi birbirine düşürmeye, aramızdaki kardeşlik bağlarını bozmaya yönelik tahrik planları uygulanmaya çalışılmaktadır. Millet olarak bu alçak ve kirli oyuna karşı birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. İnanıyorum ki bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu kardeşliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Milletimiz sahip olduğu sağduyu ve tecrübe ile bu oyunları boşa çıkarmayı bilecektir. Bu kirli terör siyasetini sürdürenler bilmelidir ki, milletimiz bu topraklarda kıyamete kadar özgürlük ve barış içerisinde yaşayacaktır.’’

Terör konusunda siyasî kaygıların, gündelik hesapların bir kenara bırakılarak ortak bir sağduyu cephesi oluşturulması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, bu noktada en büyük sorumluluğun iktidar ve muhalefet partilerine düştüğünü belirtti.

Provokasyonlar sona ersin

Hatay’In Dörtyol ilçesindeki saldırıda 4 polis memurunun şehit olmasının ardından parti binalarının önünde güvenlik tedbiri alındığı, ana caddedeki iş yerlerine Türk Bayrakları asıldığı görüldü. Özerliçay Mahallesi TOKİ Konutları önünde görev devir-teslimi yapan polis aracına sahte plâkalı kapalı kasa kamyonetten uzun namlulu silâhlarla ateş açılması sonucu 4 polis memurunun şehit olduğu saldırının ardından önce İlçe Emniyet Müdürlüğünün önünde toplanan vatandaşlardan bazılarının gece BDP ilçe teşkilâtı binasını tahrip etmesi ve çeşitli mahallelerdeki iş yerlerine yönelik saldırılarda bulunmasının ardından vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor. CHP ilçe binasının önünde jandarma komando timi ile çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik tedbiri aldığı görüldü. Camlarında kırıklar bulunan AKP ilçe binasının önünde polis ekiplerinin nöbet tuttuğu gözlendi. Ana caddedeki iş yerlerine Türk Bayrakları asıldı. Eski sebze ve meyve halinde bulunan 6 kahvehanenin masa ve sandalyelerinin kırılıp yakıldığı görüldü. Market sahibi Hasan Dere, iş yerine yapılan saldırının son olması dileğinde bulunarak, ‘’Bizler kardeş toplumlarız. Bu gemi batarsa hep beraber batarız. Benim dükkânımı yıkmışlar, ellerine ne geçmiş? Umarım bir daha olmaz. Herkes gençlerine sahip çıksın’’ dedi. Kahvehanesi zarar gören, masa ve sandalyeleri tamamen kırılan Osman Baybars ise devletin kendisini ve iş yerini koruyamadığını ileri sürerek, ‘’Benim güvenliğim sağlanamadı. Nerede polis, nerede devlet? Dükkânımın bu hale gelmesinin ve onarılmasının bedelini devlet ödemeli’’ dedi. Kuyumcu dükkânının camları kırılan Reşit Kaya, yıllardır bu topraklarda Kürt-Türk olarak beraber yaşadıklarını, böyle bir olay karşısında çok şaşırdıklarını söyledi. Kasap dükkânı sahibi Ahmet Abay ise ‘’Kimseyle, güvenlik güçleriyle herhangi bir husumetimiz olamaz, terörün yandaşı değiliz. Bizler de polislerimizin ardından gözyaşı döküyoruz’’ dedi.

Oyuna gelmek, teröre hizmet eder

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay, provokatörlerin ve kışkırtıcıların fırsatları iyi kullandıklarını kaydederek, ‘’Dün İnegöl’de, akşam da o acılı ortamda Dörtyol’da, vatandaşlarımızı tahrik eden, birbirine karşı kışkırtanlar, bunun karşılıksız kalacağını düşünmesin” dedi.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde şehit olan 4 polis memuru için Adana Valiliğinde tören düzenlendi. Şehit polislerin cenazeleri, Adana Adlî Tıp Kurumundan alınarak, törenin gerçekleştirileceği Adana Valiliği bahçesine getirildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, burada yaptığı konuşmada, şehit uğurlamanın ve buna dayanmanın kolay olmadığını söyledi. Güvenlik görevinin ve bu mesleğin, içinde şehitliği ve gaziliği de taşıdığını ifade eden Atalay, şöyle devam etti: "Bütün bunlara hem dayanacağız, hem de gördükçe azmimiz, irademiz, dayanıklığımız artacak. Onun için ben hem acılı ailelere, hem de Türk Polis Teşkilatına bunu söylüyorum. Daha bir dirayet, azim ve irade kazanın. Birilerinin vermek istediği, acı ve yılgınlıktır. Asla yılgınlık olmayacak. Buradan ifade ediyorum. Çevre illerimizin valileri burada, bölge komutanlarımızın hepsi burada, emniyet burada... Bu Amanosları temizleyin diyorum. Ne yaparsanız yapın. Amanosları temizleyin.’’

Atalay, şehit cenazelerinde bunları söylemek istemediğini, ancak, kimi provokatörlerin ve kışkırtıcıların da fırsatları iyi kullandıklarını kaydederek, ‘’Dün İnegöl’de, akşam da o acılı ortamda Dörtyol’da, vatandaşlarımızı tahrik eden, birbirine karşı kışkırtanlar, bunun karşılıksız kalacağını düşünmesin. En hassas olduğumuz ortam odur. Birileri bunu istiyor. Benim ayrı şehirlerde yaşayan kardeşlerim birbirine karşı husumet beslesin istiyor. Buna meydan vermeyin. Esas oyuna gelmek, teröre hizmet etmek, terörün amacına hizmet etmek budur’’ dedi.

ŞİDDET VE LİNÇE GEÇİT VERİLMESİN

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Harp, yaptığı yazılı açıklamada, barış ve kardeşlikten yana toplumsal kesimlerin bütün çabalarına rağmen, Kürt sorunu etrafında yaşanan şiddet ve çatışmaların giderek tırmandığını belirterek, bu şiddet ortamında ölenlerin yakınlarına metanet ve başsağlığı dileğinde bulundu. Harp, Türkiye’nin özellikle batı bölgelerinde Kürt kökenli vatandaşların taraf olduğu herhangi bir anlaşmazlığın, kısa bir anda kitlesel bir linç girişimine dönüşmesinin kaygı verici bir durum olduğunu kaydederek, şiddet ve linç kültürünün toplumu teslim almasına izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

28.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  ASKERÎ ARACA SALDIRI: 4 YARALI

  Alçak ve kirli oyunu bozalım

  Çiçek: Bu sahneleri geçmişte de gördük

  SP’de kongreye 650 imza

  Operasyonlar devam ediyor

  Teröre gereken cevap verilmeli

  AB süreci hızlandırılsın

  İngiltere’den AB desteği

  TCG Gökçeada Firkateyni, Aden Körfezi’ne uğurlandı

  Devlette e-imza dönemi

  Aydın Valiliği: Ortaya atılan iddialar ‘’iftira’’

  Kılıçdaroğlu'na tazminat dâvâsı

  Suç örgütü çökertildi

  YSK'dan televizyonlara referandum uyarısı

  80 sanık, yakalama emrine itiraz etti

  Terörün zararlarını tazmin süresi uzatıldı

  Şehit polisler için Adana’da tören

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.