28 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

AB süreci hızlandırılsın

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak, ‘’yavaş çekim film’’ gibi yürütülen AB katılım sürecinde hızlanmak, uyum ve katılım sürecini tamamlamak istediklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, ‘’Biz, Avrupa Birliği’nin refahını, geleceğimiz olarak görüyoruz’’ dedi

AB süreci hızlandırılsın Türkİye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak, ‘’yavaş çekim film’’ gibi yürütülen AB katılım sürecinde hızlanmak, uyum ve katılım sürecini tamamlamak istediklerini söyledi. İngiltere Başbakanı David Cameron, TOBB’da düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de katıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, İngiltere’nin her zaman için öncelikli ortak olduğunu belirterek, İngiltere’nin Türkiye’nin hem siyasî alanda, dünyanın bir çok bölgesinde işbirliği içinde olduğu güçlü bir müttefik, hem de çok boyutlu ekonomik bağları olan bir ülke olduğunu kaydetti.

‘’İş dünyası dostu bir Başbakan olarak, liderliğinizle, hem Birleşik Krallığa, hem Avrupa Birliği’ne yeni bir enerji ve vizyon kazandıracağınıza inanıyoruz. Yeni hükümetinizi kutluyor, başarılar diliyorum’’ diyen Hisarcıklıoğlu, dünyanın önününde engelli bir yokuş olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Biz, Avrupa Birliği’nin refahını, geleceğimiz olarak görüyoruz’’ dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Birleşik Krallık’ın Türkiye’nin AB üyeliğini destekleyerek açık görüşlü ve tarafsız olduğunu belirterek, AB’nin bu kadar önemli bir üyesinin desteğini almanın çok değerli olduğunu söyledi.

OECD, NATO, Avrupa Konseyi, G-20 üyesi olan Türkiye’nin, dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini belirten Hisarcıklıoğlu, ‘’Biz Türk iş dünyası olarak, bu hedef doğrultusunda, (yavaş çekim film) gibi yürütülen Avrupa Birliği katılım sürecinde hızlanmak, uyum ve katılım sürecimizi tamamlamak istiyoruz. Bu süreçte, artık Kıbrıs sorununun da çözülmesi için desteğinizi istiyoruz. Biz üzerimize düşeni yaptık’’ dedi.

28.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  ASKERÎ ARACA SALDIRI: 4 YARALI

  Alçak ve kirli oyunu bozalım

  Çiçek: Bu sahneleri geçmişte de gördük

  SP’de kongreye 650 imza

  Operasyonlar devam ediyor

  Teröre gereken cevap verilmeli

  AB süreci hızlandırılsın

  İngiltere’den AB desteği

  TCG Gökçeada Firkateyni, Aden Körfezi’ne uğurlandı

  Devlette e-imza dönemi

  Aydın Valiliği: Ortaya atılan iddialar ‘’iftira’’

  Kılıçdaroğlu'na tazminat dâvâsı

  Suç örgütü çökertildi

  YSK'dan televizyonlara referandum uyarısı

  80 sanık, yakalama emrine itiraz etti

  Terörün zararlarını tazmin süresi uzatıldı

  Şehit polisler için Adana’da tören

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.