01 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Sanatçıların gözüyle Merzifon

TARİHTE birçok medeniyle ev sahipliği yapan Samsun’un Canik ilçesinde, ‘Canik Sancağı’ adıyla ilçenin dünü ve bugününün resmedileceği sergi düzenlenecek.

Merzifon Haftası faaliyetleri kapsamında bir süre önce Merzifon ilçesine Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 14 ressam ‘Sanatçıların Gözüyle Merzifon’ adlı resim sergisi açtı. Merzifon’un tarihi ve tabiî güzelliklerini resmeden ressamlar, birbirinden güzel eserleri 11. Geleneksel Merzifon Haftası faaliyetleri kapsamında açılan sergide sergiledi. Serginin açılışına Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, il ve ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılışını protokol üyeleriyle birlikte yapan Başkan Genç, sergiyi gezdi. Eserleri çok beğenen Genç, Türkiye’nin önemli ressamlarının maharetli ellerinden tuvale yansıyan eşsiz eserleri görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Canik Belediyesi olarak daima kültür ve san'atı desteklediklerini ifade eden Başkan Genç, “Karadeniz’de eşi benzeri olmayan kültür yatırımları ile san'ata ve san'atçıya tam destek veriyoruz. San'atın her dalında aktif rol alıyoruz. Öyleki önümüzdeki günlerde Canik Kültür Merkezi’nde, Canik sancağı olarak tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçemizin dünü ve bugünün resmedileceği geniş kapsamlı bir resim sergisi düzenleyeceğiz. Ressam Meltem Babaoğlu’nun organizasyonunda gerçekleşecek resim sergimizde ‘Canik Sancağı’ ruhu yaşatılacak.” şeklinde konuştu. Ressamların resim atölyesini de ziyaret eden Başkan Genç, ressam Adil Ocak’a teşekkür plâketi verdi.

01.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Sanat Limanı’nda 4 yeni sergi açıldı

  Sanatçıların gözüyle Merzifon

  Halil İnalcık’a Bursa Fahri Hemşehrilik Beratı verildi

  Bediüzzaman Camii yükseliyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.