03 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Ramazan yakınlaştırıyor

ALMANYA İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, üyesi olduğu Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin Berlin eyalet teşkilatı tarafından verilen iftara katıldı.

Bakan, Pakistan’da iftarlarını zor şartlarda açan insanların unutulmaması gerektiğini belirterek, insanları yakınlaştıran Ramazan ayından istifade edilmesi gerektiğini söyledi. CDU Berlin Eyalet Meclisi Grubu ve parti teşkilâtı başkanı Frank Henkel’in de hazır bulunduğu iftara, Türkiye başta olmak üzere değişik ülkelerin Berlin Büyükelçilik ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri dâvet edildi.

Ramazan ayının insanların yakınlaşması için güzel bir fırsat olduğunu söyleyen Bakan de Maiziere, “Müslümanların Ramazan ayında gayrimüslimleri de misafir etmeleri çok güzel bir gelenek. Hıristiyanların da Müslümanları bayram sofralarına dâvet etmelerini isterdim. Uyum ve kaynaşmanın yemek masalarında gerçekleşeceğini değişik vesilelerle belirtmiştim” dedi. Bakan de Maiziere, iftar öncesi yaptığı konuşmada Pakistan’daki sel felâketinden etkilenen Müslümanların bu yıl çok mutlu bir Ramazan geçirmediğini belirterek, “Her gün iftar sofrasını kuramayan, geleceği için endişe duyan zor durumdaki insanlara yardım etmeliyiz. Alman hükümetinin de yardım çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

03.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yavaş ilerleyen bir tsunami

  BU KAREDE TÜRKİYE NİYE YOK?

  Hamas, saldırıyı üstlendi

  Süryani Patrikten din adamlarına iftar

  Deniz haydutluğu küreset tehdit

  İspanya’da işsizlik artıyor

  Dinî törende bombalı saldırı

  Ramazan yakınlaştırıyor

  162 metrede Azerî bayrağı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.