13 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Türkiye'yi finale taşıyan 12 dev adama alkış

DÜNYA Basketbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın Sırbistan'ı yenerek finale yükselmesi dünya basını tarafından “Türkler'in sarsıcı bir zaferle salondan ayrıldıkları” şeklinde değerlendirildi.

DÜNYA BİZİ KONUŞUYOR Maçın hemen ardından Türk Milli Takımı'nın Sırbistan karşısındaki performansı ve finale yükselişine yer veren spor ağırlıklı internet siteleri, kırmızı-beyazlı ekibin son ana kadar “havlu atmadığı” ve inanılmaz bir galibiyetle ABD'nin karşısına çıkmaya hak kazandığı yorumunda birleşti. Ay-yıldızlılar'ın Sırp takımının inanılması güç bir savunma hatasını lehlerine çevirip, son saniye içinde muhteşem bir oyun sergileyerek Kerem Tunçeri'nin kaydettiği sayı ile finale giden bileti ele geçirdikleri değerlendirmesi yapıldı. Maçın son iki dakikasının “korku filmini” çağrıştırdığı, turnuvanın en sarsıcı bölümü olduğu yorumları yapılırken “salondakii yakıcı ortamdan ilk planda endişelenmeyen Sırp ekibinin oyunun 38 dakikasını kontrol altında tutmayı başardığı ancak karşılaşma bitiminde artık çözüm üretmekte başarılı olamayarak son savunmada çocukça hatalar yaptığı” belirtildi.

SIRPLAR VE KOSOVALILAR BİRBİRİNE GİRDİ

Türkiye'nin Sırbistan karşısında tarihi bir başarıya imza attığı basketbol maçının ardından Kosova'da Kosovalılar ile Sırplar birbirine girdi. Çıkan olaylarda biri ağır, dört kişi yaralandı. Türkiye'nin Sırbistan'ı son saniye basketiyle yendiği maçın ardından yaklaşık 1,000 kadar Kosovalı ülkenin kuzeyindeki Kosovska Mirtovica kentinin merkezinde toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla sevinç gösterileri yapan Kosovalılar, "Şampiyon Türkiye" diye slogan attı. Kosova, 2008 yılında Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan etmişti. Kosova basınında yer alan haberlere göre, sevinç gösterisi yapan Kosovalı gruba Sırplar taşlı ve sopalı saldırı düzenledi. Çıkan olaylarda dört kişi yaralandı. Yetkililer, yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Diğer yandan, Türkiye'nin tarihi zaferinin ardından Bosna Hersek sokaklarında da sevinç gösterileri yapıldığı bildirildi.

Tanjevic kalıyor

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Sırbistan'ı mağlup ederek tarihinde ilk kez finale yükselen (A) Milli Takım'ın antrenörü Bogdan Tanjevic, büyük bir zafere imza attıklarını söyledi. Tanjevic, Sırbistan'ın kendilerine göre daha iyi oynadığını, şansın da yardımıyla mücadeleyi kazandıklarını söyledi. Maçın genelde zor geçtiğini ifade eden tecrübeli antrenör, ''Savunma anlamında kötüydük. Yardımcılarım çok iyi iş çıkardılar. Takımı benim yokluğumda çok iyi hazırladılar. Oyuncular da müthiş performans sergiledi. Onlara fazla bağırmam gerekmiyordu'' dedi. Kariyerini hatırlatan başarılı antrenör, ''Gittiğim her takımda uzun yıllar çalıştım. Kariyerim için bu final benim için çok şey ifade ediyor. Bugünlere gelebilmek harika bir duygu. Gelecek yıl bu gücümde olursam Avrupa Şampiyonası'nda da oyuncularımla birlikte olmak istiyorum'' diye konuştu.

Kerem Tunçeri son saniyede attığı kritik basketi anlattı

SON saniyede attığı kritik basketle galibiyeti getiren ve milli takıma final yolunu açan oyun kurucu Kerem Tunçeri şimdiye kadarki en önemli maçı yaptıklarını ifade ederek, ''Türk basketbol tarihine geçtik. Bundan dolayı çok mutluyum. Müthiş mücadele ediyoruz. Bugün kötü oynadık ama kazanmasını bildik. Bu da bizim takım olarak ne kadar iyi mücadele ettiğimizi gösteriyor. Şu an rüyada gibiyiz. Herkes bizimle beraber. Bu galibiyetin birkaç saat keyfini çıkarıp daha sonra final maçına hazırlanmak istiyoruz'' dedi. Son hücumda antrenörleri Tanjevic'in kendilerine ne gibi taktik verdiği yönündeki soruya başarılı oyuncudan önce Tanjevic cevap verdi. Tanjevic, bu soru üzerine ''Taktik falan yoktu. Sayı bulmamız gerekiyordu. Onu yaptık'' derken Kerem Tunçeri ise ''Topu Hidayet ile buluşturmayı amaçlıyorduk. Ancak elime geldi. Top dışarı çıkıyordu. Ben de turnikeyi bırakıverdim. Şansın yardımıyla bunu başardık. Bir kere de şans bizimle olsun'' diye konuştu.

13.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye'yi finale taşıyan 12 dev adama alkış

  Tarih yazdılar..

  F.Bahçe eriyor

  Dev adım

  Ağaoğlu, 12 Dev Adam'a birer daire hediye edecek

  SÜPER LİGDE BUGÜN

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.