13 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Tarih yazdılar..

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda finale çıkan (A) Milli Basketbol Takımı, takım sporlarında da Türk spor tarihine geçti. Türk spor tarihinde ilk kez bir takımımız, Dünya Şampiyonası'nda finale çıktı. Bundan önce (A) Milli Futbol Takımı, 2002 Dünya Kupası'nda yarı final oynamış ancak maçı kaybedip, Dünya üçüncüsü olmuştu.

Dünya basketbolünda bir ekol olan Sırbistan'ı yarı finalde 83-82 geçerek güçlü rakibimizi resmi maçlarda 2'nci kez mağlup etme başarısını gösterdik. 12 Dev Adam, eski Yugoslavya'nın dağılmasının ardından rakibiyle yaptığı 6 resmi maçta 4 yenilgi, 2 galibiyet almıştı. Polonya'da düzenlenen 2009 Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan ile karşılaşan milliler, normal süresi 64-64 sona eren karşılaşmada, uzatmada rakibine sayı attırmadı ve karşılaşmadan 69-64 galip ayrılmıştı.

A Milli Takımımımız 2010 FIBA Dünya Şampiyonası Yarı Finali'nde yanlız bırakmayan Türk taraftarlar, 12 Dev Adam'ın Sırbistan galibiyetiyle tarih yazmaya devam etmesine şahitlik ettiler. Sinan Erdem Spor Salonu tribünlerini dolduran 16 bini aşkın taraftar galibiyette büyük rol oynadı. Tarihi maçın başlamasından saatler önce salona akın etmeye başlayan basketbolseverler, hava atışından son topa kadar susmadı. Tezahüratlar, marşlar ve alkışlarla 12 Dev Adam'ı ateşlayan Ay-Yıldızlı taraftarlar, Kerem Tunçeri'nin kritik basketinin ardından Semih Erden'in müthiş bloğuyla gelen tarihi zaferi eşine rastlanmayan bir coşkuyla kutladılar.

A Milli Takımımız, turnuvada oynadığı 8. karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak ABD ile birlikte 8'de 8 yaptı. Millilerimiz, C Grubu'nda yaptığı 5 maçı da kazandıktan sonra Eleme Turu'nda Fransa'yı 95-77'lik skorla geçerek galibiyet serisini İstanbul'a taşımıştı. 12 Dev Adam, Çeyrek Final'deki güçlü rakibi Slovenya'yı da 95-68 devirerek dolu dizgin ilerlemeye devam etti. Yarı finalde ise 2009 Avrupa Şampiyonası ikincisi Sırbistan'ı 83-82'lik skorla devirerek tarihinde ilk kez FIBA Dünya Şampiyonası Finali'nde mücadele etme hakkı kazandı. A Milli Takımımız, Ankara Spor Salonu'nda oynadığı C Grubu müsabakalarında Fildişi Sahili'ni 86-47, Rusya'yı 65-56, Yunanistan'ı 76-65, Porto Riko'yu 79-77 ve Çin'i de 87-40'lık skorlarla mağlup etmişti. Türkiye'ye ikinci bir bayram sevinci yaşatan başantrenör Bogdan Tanjevic ve oyuncularını tebrik ediyoruz.

EROL DOYURAN

[email protected]

13.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye'yi finale taşıyan 12 dev adama alkış

  Tarih yazdılar..

  F.Bahçe eriyor

  Dev adım

  Ağaoğlu, 12 Dev Adam'a birer daire hediye edecek

  SÜPER LİGDE BUGÜN

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.