15 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Dünya Halter Şampiyonası yarın Antalya'da start alıyor

HALTER Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Dünya Halter Şampiyonası'nda erkeklerde ilk 6, bayanlarda ise ilk 3 içinde yer alacaklarına inandığını söyledi.

Antalya'da 16-26 Eylül arasında yapılacak Dünya Halter Şampiyonası öncesinde teknik toplantılar sürerken, kafileler de yavaş yavaş Antalya'ya gelmeye başladı. Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin evsahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonanın tüm hazırlıklarının tamamlandığını belirtti. Şampiyonanın 16 Eylül'de düzenlenecek seremoniyle start alacağını anlatan Akkuş, müsabakaların da 17-26 Eylül tarihleri arasında yapılacağını dile getirdi.

Şampiyonaya katılımın ''rekor seviyede'' olduğuna işaret eden Akkuş, ''86 ülkeden 1200 civarında katılımcı var. Son zamanlarda yapılan en büyük şampiyona niteliğinde. Bu şampiyonadan federasyon olarak yüzümüzün akıyla çıkmayı istiyoruz'' dedi. Akkuş, organizasyona şu ana kadar gelen tepkilerin olumlu olduğunu, Türkiye'nin hem sportif anlamda, hem de organizasyon konusunda başarılı olmak için elinden geleni yaptığını ifade etti. Şampiyonanın 2012 Londra Olimpiyatları için kota müsabakalarının ilki olduğuna da değinen Akkuş, burada başarılı olmanın çok önemli olduğunu kaydetti. Halter Milli Takımı'nın uzun süredir yoğun antrenman temposunda çalıştığını aktaran Akkuş, şöyle devam etti:

''Bayanlarda 4 sporcudan madalya bekliyoruz. 48 kilo yarışması 17 Eylül'de ve burada 2 sporcumuz yarışacak. Umuyorum ikisi de madalya alır. Bunlardan birisi altın olursa çok güzel olur. 53 kiloda Aylin Daşçı, 63 kiloda Sibel Şimşek madalyaya yakın. Erkeklerde 3 sporcudan madalya bekliyoruz. Aynı zamanda takım halinde de başarılı olmak istiyoruz. Çünkü olimpiyat kotasını takım puanı etkiliyor. Madalya alan, almayan sporcularımızın hepsinin takım puanına katkısı olacaktır. Erkeklerde ilk 6 içinde, bayanlarda da ilk 3 içinde yer alacağımızı düşünüyorum. Bu, ilk kota müsabakasında oldukça tatmin edici bir sonuç.''

15.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  YATTARA'NIN DÖNÜŞÜ

  Güneş: Güzel goller bizim iyi yolda olduğumuzu gösteriyor

  Rijkaard 3 puana sevindi

  Teofilo geçen yılın acısını çıkarıyor

  Bıçaklanan antrenör konuştu

  Fenerbahçe dışında büyükler kazandı

  TOPLU SONUÇLAR

  NBA’DE KALICI OLACAĞIM

  200 ülkeden 1 milyar kişi ekranda izledi

  ABD Açık'ta Nadal'ın ilk zaferi

  Dünya Halter Şampiyonası yarın Antalya'da start alıyor

  Manisaspor Hikmet Karaman'la anlaştı

  Marsel Bosna-Hersek'te ikinci tura yükseldi

  Bucaspor-G.Saray maçı biletleri satışa sunuluyor

  FIFA kokartlı hakemler hastalara moral verecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.