23 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kaza yapan araçta bomba

Banaz'dan Afyonkarahisar'a giden Veysel Devebacak yönetimindeki 42 BS 932 plakalı kamyonda hasar meydana gelirken şoför yaralandı, 65 NS 309 plakalı otomobilin şoförü ise öldü. Otomobilde yapılan aramada gizli bölüme yerleştirilmiş beş ayrı elektrik düzeneğine bağlı A4 ve C4 karışımı bombalarla bomba yapımını gösteren krokiler bulundu.

KAZA YAPAN OTOMOBİLİN ŞOFÖRÜ SABIKALI ÇIKTI

Uşak’ta kamyonla otomobilin çarpıştığı kaza, bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanırken, kazaya karışan otomobilde patlayıcı düzenekleri ile bazı krokilerin bulunması Susurluk'u çağrıştıran soruları akla getirdi. Kaza yapan otomobili kullanan ve ölen F.Y.’nin ‘’insan kaçakçılığı’’ suçundan sabıkası olması ve arandığının ortaya çıkması üzerine Savcılık soruşturmayı derinleştirdi.

TRAFİK KAZASINDA TERÖR ŞÜPHESİ

UŞAK'TA kamyon ile otomobilin çarpıştığı kaza, bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanırken, kazaya karışan otomobilde patlayıcı düzenekleri ile bazı krokilerin bulunduğu iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Uşak’ın Banaz ilçesinden Afyonkarahisar’a doğru giden ve kalorifer peteği taşıyan kamyon, Banaz-Afyonkarahisar karayolunun 45. kilometresinde karşı istikametten gelen otomobille çarpıştı.

Otomobil sürücüsü F.Y, olay yerinde ölürken, kamyon şoförü V.D. de yaralandı. Banaz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı, hastanede ayakta tedavisinin ardından gözaltına alındı. Kazada vefat eden F.Y’nin cesedi, önce Banaz Devlet Hastanesi morguna, ardından da otopsi için İzmir Adlî Tıp Kurumu’na gönderildi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİ

Kazanın, F.Y’nin otomobiliyle hatalı sollama yapması sonucu meydana geldiği iddia edilirken, F.Y’nin ‘’insan kaçakçılığı’’ suçundan sabıkası olduğu ve arandığının ortaya çıkması üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı derinleştirdi. Bunun üzerine, kaza sonrası olay yerine gelen jandarma ekipleri ile Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı terör ekipleri, kaza yerindeki incelemelerini detaylandırdı. Yapılan incelemeler sonucunda kazaya karışan kamyonda herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, kazadan sonra otoparka çekilen otomobilde, özel eğitimli köpekler yardımıyla yeniden inceleme yapıldı.

Jandarma ve emniyet ekiplerinin, savcılık nezaretinde yaptığı arama sırasında otoparka hiç kimse alınmadı. Yaklaşık iki saat süren arama sonucunda araçta patlayıcı düzenekleri ile bazı krokiler bulunduğu iddia edildi.

Savcılık tarafından çok yönlü sürdürülen soruşturmayla ilgili güvenlik güçleri açıklama yapmaktan kaçınırken, kazada ölen otomobil sürücüsü F.Y’nin herhangi bir terör örgütü ile bağlantısının olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak da konuyla ilgili olarak savcılık soruşturmasının devam ettiği gerekçesiyle bilgi vermedi.

23.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail-PKK ittifakı ortaya çıktı

  Kaza yapan araçta bomba

  Yeni anayasa çalışmaları bir an evvel başlamalı

  AB sürecinde hızlanmamız gerek

  BEDİÜZZAMAN DÜZCE'DE

  BEDİÜZZAMAN TIR’I ANADOLU YOLLARINDA

  Said Nursî maneviyat önderi

  Bediüzzaman Yalova’yı dolaştı

  SP’de kayyum darbesi

  Kars-Akyaka’daki seçimin galibi DP

  Reform sürecinin devam etmesini istiyoruz

  Ahmet Taşgetiren: Asıl besleme basını statüko oluşturdu

  Basına akreditasyon uygulaması son bulsun

  Medresede rezalete tepki büyüyor

  Tesettürlü kadınlara lâf atmışlar

  Darbecilere bir suç duyurusu da Marmaris’ten

  MEB’den öğrencilere müjde

  Okul servisi tarifelerine dikkat

  ÖSYM Başkanlığına vekâleten Prof. Dr. Ali Demir görevlendirildi

  Pendik’te metro inşaatında göçük

  Köylerde anasınıfı eğitimi bilinmiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.