23 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Said Nursî maneviyat önderi

GAZETEMİZİN, Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yılı dolayısıyla hayata geçirdiği Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır’ı İzmit’te coşkuyla karşılandı.

Bursa’dan İzmit’e gelirken Yalova’da bir şehir turu yapan Hizmet Tır'ına Yalovalılar büyük ilgi göterdi. Daha sonra Karamürsel ve Gölcük güzergâhını takip eden tır İzmit şehir merkezindeki Cumhuriyet Parkı’na geldi. Burada gerçekleştirilen programa İzmitliler yoğun bir ilgi gösterdi.

İzmitlilerin merakla takip ettiği programda açılış konuşmasını yapan Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı, Bediüzzaman’ın eğitim modeline dikkat çekti. Genel Müdür Taşcı, Bediüzzaman’ın ülkenin meselelerine çözüm üretmek için yüz sene önce ortaya koyduğu fikirlerin geçerliliğini bugün de koruduğunu vurguladı.

İzmit Merkez İlçe Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da programa katılarak bir selâmlama konuşması yaptı.

Başkan Dr. Nevzat Doğan, Bediüzzaman Tır'ını İzmit’te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Yeni Asya Medya Grup’un yayın faaliyetlerini takdirle takip ettiklerini ifade etti. Başkan Doğan, Bediüzzaman Hazretlerinin yazdığı eserler ve yetiştirdiği Nur Talebeleri ile toplumun manevî ihtiyaçlarına cevap verdiğine vurgu yaptı. Doğan, insanın maddî ihtiyaçlarının yanı sıra manevî ihtiyaçlarının karşılanmasının da son derece önemli olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, Bediüzzaman gibi maneviyat önderlerinin mesajlarının toplumun geniş kesimlerince anlaşıldığı oranda sosyal problemlerin azalacağını sözlerine ekledi.

BEDİÜZZAMAN YÜZ SENE

SONRA YİNE İZMİT’TE

Bediüzzaman Beşlemesiyle Yeni Asya okuyucularının gönlünde taht kuran gazetemiz yazarlarından İslâm Yaşar da yaptığı konuşmada, Üstad Bediüzzaman’ın İzmit’e bundan tam yüz sene önce 31 Mart 1325 (13 Nisan 1909) ve 31 Mart’ın o karışık günlerinde geldiğini hatırlattı. İslâm Yaşar, “Üstad Bediüzzaman İzmit’e geldiğinde, bu durumu İttihad ve Terakki cemiyetinin merkezine bildiriyorlar. Merkez de tutuklanmasını söylüyor ve Üstad gözaltına alınıyor” dedi. Yaşar, Bediüzzaman’ın devrin İttihat ve Terakki İdarecileri tarafından İzmit’te yakalanarak İstanbul’a getirildiğini, Divan-ı Harb-i Örfi’de yargılanıp beraat ettiğini anlattı. İslâm Yaşar şöyle devam etti: “O gün devrin idarecileri tarafından karşılanıp tutuklanarak Anadolu yolundan çevrilen Bediüzzaman, bugün yine İzmit’in idarecileri tarafından, fakat farklı bir şekilde karşılanıyor. Bediüzzaman yüz sene sonra yine İzmit’e geldi. Bu sefer, yolundan geri çevrilmiyor. Anadolu yolculuğuna devam edecek İnşaallah.”

İslâm Yaşar daha sonra Bediüzzaman Tır'ının konuşlandığı alanda kitaplarını imzalayıp okurlarıyla sohbet etti. Yeni Asya İzmit Temsilciliği’nin Cumhuriyet Parkı'nda açtığı kitap standında başta Risâle-i Nur Külliyatı olmak üzere Yeni Asya Neşriyat imzalı kitaplar İzmitli kitap severlerin beğenisine sunuldu. Kitap severler standlara yoğun ilgi gösterdi. Yediden yetmişe İzmitliler tırın bulunduğu alana gelerek programı takip etti.

Hizmet Tır'ı yolculuğu boyunca uğradığı her durakta olduğu gibi İzmit’ten de duâlarla karşılanıp, duâlarla uğurlandı. Tır'ı ziyaret eden vatandaşlara bütün şehirlerde “Bediüzzaman Kimdir?, Aydınlar Konuşuyor, Bediüzzaman’ın Eğitim Modeli ve 5. Ulusal Risale-i Nur Kongresi Sonuç Deklarasyonları”nı içeren broşürler dağıtılıyor.

Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır’ına İzmit’teki mahallî basın yoğun ilgi gösterip dikkatle takip etti.

MUSTAFA GÖKMEN

23.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail-PKK ittifakı ortaya çıktı

  Kaza yapan araçta bomba

  Yeni anayasa çalışmaları bir an evvel başlamalı

  AB sürecinde hızlanmamız gerek

  BEDİÜZZAMAN DÜZCE'DE

  BEDİÜZZAMAN TIR’I ANADOLU YOLLARINDA

  Said Nursî maneviyat önderi

  Bediüzzaman Yalova’yı dolaştı

  SP’de kayyum darbesi

  Kars-Akyaka’daki seçimin galibi DP

  Reform sürecinin devam etmesini istiyoruz

  Ahmet Taşgetiren: Asıl besleme basını statüko oluşturdu

  Basına akreditasyon uygulaması son bulsun

  Medresede rezalete tepki büyüyor

  Tesettürlü kadınlara lâf atmışlar

  Darbecilere bir suç duyurusu da Marmaris’ten

  MEB’den öğrencilere müjde

  Okul servisi tarifelerine dikkat

  ÖSYM Başkanlığına vekâleten Prof. Dr. Ali Demir görevlendirildi

  Pendik’te metro inşaatında göçük

  Köylerde anasınıfı eğitimi bilinmiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.