06 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Said Nursî, bir ‘Kur’ân insanı’

“İNSANLIK Onuruna Lâyık Bir Gelecek İçin İlim, İman, Ahlâk: Risâle-i Nur Perspektifi” konulu 9. Bediüzzaman Sempozyumu, İstanbul Wow Otel’de dün farklı oturumlarda çeşitli bilim adamlarının sunduğu tebliğlerle sona erdi.


BEDİÜZZAMAN’IN MUHAKEMAT’INI İYİ OKUMALI

“Kur’ân-İlİm Münasebetleri ve İlmin Hedefleri” başlıklı tebliğiyle sempozyuma katılan Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ise şunları aktardı: “Bediüzzaman iliml

NURSÎ, GÖRÜNMEYENİ GÖRÜNENLE İSPAT ETTİ

“Bilim ve Risâle-i Nur’da Bilimsel Yaklaşım” konulu tebliğiyle sempozyuma katılan Prof. Dr. Yunus Çengel önceki gün sunduğu bildirisinde şunları aktar


  BEDİÜZZAMAN, BARIŞ ÇAĞRISI YAPTI

Sempozyuma yine Mısır’dan, “Şiddet Kültürünü Besleyen Unsurlar ve Risâle-i Nur Perspektifinden Çözümler” başlıklı tebliğiyle katılan Ashraf Abd al-Rafi ise, “Bediüzzaman, İslâm düşüncesinin önderlerinden biridir” dedikten sonra şu hususlara dikkat çekti: “Geçen yüzyıl, İslâm ümmeti için sıkıntılı bir dönemdi.


  Bediüzzaman 50 yıl aradan sonra Adana’da


  ÖSYM, ek tedbirler alacak

ÖSYM, bugüne kadar yapılan sınavlarda alınan güvenlik tedbirlerine ek olarak bazı yeni tedbirler aldı.


  Bugün İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapalı

İSTANBUL’UN kurtuluşunun 87. yıldönümü faaliyetleri dolayısıyla bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak.


  BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?


  Hizmet TIR-mandıkça TIR-mansın...

URFALI olup da öğrenci olduğu için gurbette bulunan bir nur talebesinin sevinç ve hüzün dolu e-maili de Urfa programında bizleri hislendirdi.


  Ş.Urfa Bediüzzaman’la kucaklaştı

VEFATININ 50. yılında Bediüzzaman Said Nursî’nin fikirlerini ve dâvâsını Türkiye’de anlatmak ve eserlerinin tanıtımını yapmak maksadıyla yollara koyulan Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı Türkiye turundaki en anlamlı duraklarından birine ulaştı.


  Bediüzzaman rahmetle anıldı

EDİÜZZAMAN Tanıtım ve Hizmet Tırı’nın Şanlıurfa programı vesilesiyle Bediüzzaman’ın ruhu yad edildi ve Fatihalarla şad edildi.


  Urfalıların kalbinden söküp alamadılar

HER ne kadar 27 Mayıs İhtilâlcileri Bediüzzaman’ın naaşını buradan alıp götürdülerse de, Urfalıların gönlünden onu söküp alamadılar.


  Üniversiteler yetmez,yasak tamamen kalkmalı

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, başörtüsü yasağının sadece üniversitelerde değil, başta çalışma hayatı olmak üzere sosyal hayatın bütün alanlarında sona ermesi gerektiğini kaydetti.


  Sınıftan atmayın, tutanak tutun

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ‘’Biz kıyafeti ne olursa olsun insanların sınıftan atılmasına karşıyız, artık atılmayacak’’ dedi. Özcan, gerekli olursa diğer üniversitelere de yazı yazacaklarını belirterek, “Anayasa değişikliğine gerek yok, 2547 Sayılı Kanunun 17. maddesi bu konuda yeterli ve mevzuata uygun süreç takip edilecek. Tutanak tutulup öğrenciye imzalatılacak. Sonrasını idare takip edecek” şeklinde konuştu.


  Emekli Jandarmalar da eylem yaptı

Emeklı Muvazzaf Uzmanlar Derneği (EMUD) üyesi bir grup emekli uzman jandarma, özlük haklarının iyileştirilmesi istemiyle basın açıklaması yaptı ve imza kampanyası başlattı.


  İstanbul'da terör operasyonu

İstanbul’un Maltepe ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, ‘’Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi’’ üyesi oldukları öne sürülen 16 kişi yakalandı.


  BDP İl Başkanı tutuklandı

Şanliurfa’da geçen hafta il merkezi ve bazı ilçelerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden aralarında BDP İl Başkanı’nın da bulunduğu 8 kişi tutuklandı.


  Ek yerleştirme başvuruları başladı

Üniversitelerdekı boş kontenjanlara yapılacak ek yerleştirme için başvurular bugün başlayacak.


  AB, Türkiye’ye adil davranmalı

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, ‘’AB’nin, tam üyelik müzakerelerinde Türkiye’ye adil davranması gerektiğini’’ söyledi.


  Mayınzede Zeynep hızla iyileşiyor

Hakkari’nin Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan 1 yaşındaki Zeynep Kurt’un beklenenden hızlı gelişme gösterdiği ve bir hafta içinde taburcu olmasının beklendiği belirtildi.


  Hanefi Avcı'nın tutukluluğuna itiraz edildi

‘’Devrımcı Karargâh Örgütü’’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın avukatı, tutukluluğun kaldırılması için mahkemeye başvurdu.


  Bosna’da 2. İzzetbegoviç dönemi başladı

Bosna-Hersek’te Pazar günü yapılan seçimlerde Boşnakları temsilen Devlet Başkanlığı Üçlü Konseyi Üyeliğine merhum Aliya İzzetbegoviç’in oğlu Bakir İzzetbegoviç, seçildi.


  Anayasanın başlangıç kısmı da değişmeli

İKTİDAR partisinin 2007 güzünde gündeme getirip sonra askıya aldığı anayasa taslağını hazırlayan ekipten Prof. Dr. Levent Köker, 12 Eylül Anayasasının girişinde yer alan başlangıç kısmı için, “Çağdaş ve demokratik anayasalarda böyle bir başlangıç yok.


  ANAYASANIN BAŞLANGIÇ KISMI DA DEĞİŞMELİ

İktidar partisinin 2007 güzünde gündeme getirip sonra askıya aldığı anayasa taslağını hazırlayan ekipten Prof. Dr. Levent Köker, 12 Eylül Anayasasının girişinde yer alan başlangıç kısmı için, “Çağdaş ve demokratik anayasalarda böyle bir başlangıç yok. Yeni bir anayasa yapılacaksa, başlangıç metni de yeniden yazılmalıdır” dedi.


  Erdoğan: Böyle sululuk olur mu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kendi parti tüzüğünü 2011 seçimlerine kadar değiştiremeyeceğini söyleyenlerin, Anayasamızı 1 haftada, 1 ayda değiştireceğini söylemesi kadar sululuk olur mu?’’ dedi.


  Gül: Yeni anayasa en çok iş adamlarına yarayacak

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, demokrasi ve hukuk standartlarına göre yapılacak yeni anayasanın en çok iş adamlarına yarar sağlayacağını söyledi.


  Saadet Partisi’nde istifa rüzgârı

SAADET Partisi’nde (SP) Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un ardından istifalar peş peşe geliyor. Dün SP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sünnetçioğlu ile Erzurum, Bursa ve Gaziantep teşkilâtları istifa etti.


  Evrimi sorguladı, açığa alındı

İSRAİL Eğitim Bakanı Gideon Saar, “evrim ve küresel ısınmayla ilgili teorileri” sorgulayan, Eğitim Bakanlığının Bilim Bölümü Başkanı Dr. Gavriel Avital’i görevinden aldı.


  Kılıçdaroğlu: İktidara gelince YÖK’ü kaldıracağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde Yüksek Öğrenim Kurulu’nu (YÖK) kaldıracaklarını söyledi.


  Bahçeli’ye göre ilk 3 maddeden bölücüler rahatsız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bu zamana kadar ilk üç maddenin varlığından bölücü emeller dışında rahatsızlık duyan olmamıştır” dedi. MHP Grubu, Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında toplandı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.