20 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Devlete güven ne olacak?

OSTİAD Başkanı Adnan Keskin, borçların yeniden yapılandırılmasıyla devlet ve vatandaşın malî yönden barışacağını kaydederek, ‘’Ancak önemli bir sorun var. Birkaç yılda bir af çıkarılacaksa, devlete nasıl güven duyulacak’’ diye sordu.

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Adnan Keskin, borçların yeniden yapılandırılmasıyla devlet ve vatandaşın mali yönden barışacağını kaydederek, ‘’Ama devlete güven ne olacak?’’ dedi. Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin son açıkladığı kamu borçlarını yeniden yapılandırma paketinin kamuoyunun beklentilerini karşıladığını ifade etti.

Kamuoyu ve sanayicilerin paketi olumlu bulduğunu belirten Keskin, şöyle devam etti:

‘’Ancak önemli bir sorun var. Birkaç yılda bir af çıkarılacaksa, devlete nasıl güven duyulacak, nasıl daha inançla sorumluluklarımızı yerine getireceğiz? Paket, kamu maliyesinin ihtiyaç duyduğu nakit ihtiyacını karşılayacak, devletle- vatandaşı mali yönden barıştıracak. Paket ağır bir ekonomik krizin ardından işletmelerin yükünü hafifletecek, KOBİ’lerin borçlarını ödemesini sağlayacak ve bu ekonomideki çarkların dönüşünü hızlandıracak.’’ Keskin, vergisini zamanında ödeyenlerin uğradığı eşitsizliğin de dikkate alınması gereğine işaret ederek, prim ve vergilerini, borçlarını aksatmadan ödeyen vatandaşların bu işten zarar görmemesinin sağlanması gerektiğini belirtti.

VERGİSİNİ ZAMANINDA

ÖDEYEN ÖDÜLLENDİLRİLSİN

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, vergilerini zamanında ödeyenleri ödüllendirici düzenlemeler yapılmasını istedi. Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, küresel kriz nedeniyle sigorta ve vergi borçlarını ödemekte güçlük çeken milyonlarca kişinin borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören ‘’borç açılımına’’ destek verdiklerini ve vergilerini zamanında ödeyemeyenlere getirilen kolaylıkları bir gereklilik olarak gördüklerini belirtti.

Hükümetten, vergilerini zamanında ödeyenleri de ödüllendirici düzenlemeler yapmasını beklediklerini kaydeden Avcı, açıklamasında, ‘’Daha maaşını almadan vergisi kesilen milyonlarca memur ve emeklinin üzerindeki vergi yükünün de hafifletilmesi ve bazı kolaylıklar getirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde hükümet, mükelleflerin bir kesimi ile barışırken diğer kesimini de küstürmüş olacaktır’’ görüşünü dile getirdi. Türkiye’nin, hükümetin borç açılımını gerekli gördüklerini, ancak düzenlemenin sadece vergi değil, sigorta, Bağ-Kur gibi kamu borçlarını da içermesini isteyen Avcı, açıklamasında, şunları kaydetti: ‘’Öte yandan bir gerçek var ki, Türkiye’de, memur, işçi ve asgari ücretlilerin maaşlarındaki vergi ve sigorta prim yüklerinin yüksek olduğuna inanıyoruz. Kamu görevlilerinin her yıl temmuz ayında yüzde 20’lik gelir vergisi dilimine giriyor. Bu nedenle çalışanların ücretlerinde yüzde 4-5 oranında bir azalma oluyor. Buna ilişkin vergi muafiyeti getirecek bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Taban aylığından verginin muaf edilmesini istiyoruz. Bu durum her bir öğretmenin maaşında 100 TL civarında bir artış sağlayacaktır.’’

20.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hızlı tren yatırımları tam sür'at İlerliyor

  Bafa Gölü’nde ‘balık’ sevinci

  Sığırcık kuşları görsel şölen sundu

  Doğu’da hava sıcaklığı eksi 8 dereceye düştü

  Çıra için kesilen ağaçlar koruma altına alındı

  Edirne’de 21 kaçak yakalandı

  Hakkârili çocuklar karting pistiyle çifte bayram etti

  110 yıllık bayram geleneği yaşatılıyor

  Uzungöl’de turizm pansiyon ve butik otellerle gelişecek

  ÖNCE ÜLKE MENFAATİ

  "Amerika, kendi suçuna Türkiye’yi ortak edecek"

  Bayram dönüşleri hüzünlü bitmesin

  Astsubayın otomobilinde 11 kilo esrar ele geçirildi

  Özdalga: Kılıçdaroğlu, dilini kontrol edemiyor

  Devlete güven ne olacak?

  MHP'lİ Vural: Başörtüsü bazen istismar edilebiliyor

  E-devletin kapısı pahalı çıktı

  İthal kurbanlıklara Anadolu'ya geçiş izni

  Türkçe, AB’nin resmî dilleri arasına girecek

  KOBİ'lere büyük moral

  Devlet yatırıma gidiyor

  TAYAD üyelerine dâvâ

  İki yeni Araştırma Komisyonu kuruldu

  Samanyolu dışında gezegen

  Dünya nüfusu 7 milyara dayandı

  Discovery’nin son seferi 3 Aralık’ta

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.