25 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Çin’e “K. Kore’yi durdur” çağrısı

Japonya Başbakanı Naoto Kan, Çin’i Kuzey Kore üzerinde etkili olmaya çağırdı. Kan, “Kuzey Kore üzerinde nüfuzu bulunan Çin’i, bu ülkeyi başka saldırıda bulunmaktan alıkoyacak olan uluslararası seviyede sarf edilen çabalara katkıda bulunmaya çağırıyoruz” dedi.

Avustralya’nIn, Çin’i Kuzey Kore üzerinde etkili olmaya çağırdığı bildirildi. Sky News haber kanalına açıklamalarda bulunan Avustralya Dışişleri Bakanı Kevin Rudd, durumun çok gergin olduğunu, Kuzey Kore üzerinde nüfuzu bulunan Çin’i, bu nüfuzunu kullanarak, Pyongyang üzerinde etkili olmaya çağırdı. Rudd, bu konu hakkında ABD, Güney Kore ve Japon yetkilileriyle de görüştüğünü belirtti. Amerikan Kongresinde yer alan Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörler, Kuzey Kore’nin Güney Kore’nin Yeonpyeong Adasına topçu ateşi açmasını kınadı. Çin’i, müttefiki Kuzey Kore üzerinde etkili olmaya çağıran senatörler, kendi deyimleriyle, “Kuzey Kore’nin cüretkâr davranışlarını değiştirmesini sağlaması” ve bu ülkeyi daha sorumlu davranmaya itmesi için Çin’i doğrudan bir rol oynamaya dâvet etti. Senatörler, öte yandan, ABD Başkanı Barack Obama’yı da “Kuzey Kore’nin hamisi Çin’in” üzerindeki baskıları arttırmaya çağırdı.

ÇİN MEDYASI ELEŞTİRMEKTEN KAÇINDI

Kuzey Kore’nin, Güney Kore’nin Yeonpyeong adasına topçu ateşi açmasını duyuran Çin medyasının, Kuzey Kore’yi eleştirmekten kaçındığı bildirildi. Çin’in resmî gazetelerinden Global Times, Kuzey Kore’nin, ateş açmakla “kararlılık” gösterdiğini belirtti ve Güney Kore hükümetinin Kuzey Kore’ye karşı yürütüğü sert politikasını eleştirdi. Çin Merkez Televizyonu (CCTV) ise Kuzey Kore televizyonundan gelen görüntüleri ekrana getirerek, Kuzey Koreli yetkililerin Güney Kore’yi suçlayan ifadelerine yer verdi.

2 SİVİLİN CESEDİ BULUNDU

Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore’nin saldırdığı adada, yanmış 2 erkek cesedi bulunduğunu bildirdi. Güney Kore Sahil Güvenlik yetkilileri, saldırı sonucu yıkılan bir inşaatta bulunan cesetlerin 60’lı yaşlarda olduğu tahmin edilen iki inşaat işçisine ait olduğunu belirtti. Kuzey Kore’nin Güney Kore’ye ait bir adaya önceki günkü topçu saldırısında bulunması sonucu 2 deniz piyadesi ölmüş ve siviller yaralanmıştı.

25.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  O olayı hiçbir zaman unutmayacağım

  Çin’e “K. Kore’yi durdur” çağrısı

  Avrupa’nın mânevî kökleri sergisi

  Haiti’de kâbus büyüyor

  700 cinayete 6 yıl hapis

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.