Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Suudi Kralı: Politikalarımız örtüşüyor

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud, Türkiye’nin önemli konulara ilişkin “rasyonel Türk tutumunun”, Suudi Arabistan Krallığı’nın tutumu ile mutabık olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Kral Abdullah, “Biz de sizin gibi Filistin sorununa adil bir çözüm için çaba harcıyoruz. Biz de sizin gibi Ortadoğu’nun nükleer silahlardan arınmasına çalışıyoruz. Biz de sizin inandığınız gibi medeniyetler arası diyaloğa inanıyoruz” diye konuştu.


Uluslararası güç İsrail'in işine yarar

İsrail Komünist Partisi Merkez Komitesi üyesi Dr. Auni Kahil, Güney Lübnan’a yerleştirilmesi öngörülen uluslararası gücün yeni krizlere yol açacağını,

Atatürk’ü tartışmadan normalleşemeyiz

Başörtüsü yasağını eleştiren kitabıyla dikkatleri üzerine çeken akademisyen Dr. Murat Aksoy, “Atatürk’ü, laikliği ve devrimleri tartışamamak demek, Tü


  Adan: Din görevlileri ülkenin çimentosu

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, din görevlilernin Türkiye’nin çimontosu olduğunu söyledi.


  Ordu küçülecek

30 Ağustos’ta Genelkurmay Başkanlığı’nı devralacak Orgeneral Yaşar Büyükanıt, modernizasyon kapsamında ordunun yüzde 30 küçüleceğini açıkladı.


  Başbakana tezkere hatırlatması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, “Sizin askerinizin terörist saldırıları önlemek için Kuzey Irak’a girmesine izin verilmeyecek ama siz, İsrail’i Hizbullah’ın saldırılarından korumak için Güney Lübnan’da görev yapacaksınız. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.


  Yurt ve burs başvuru süreleri uzatıldı

Halen bir yüksek öğretim kurumuna devam eden ara sınıf öğrencilerinin yurt, burs ve kredi başvuru süreleri 11 Ağustos 2006 tarihine kadar uzatıldı.


  Dünya nüfusu artıyor

Alman Dünya Nüfus Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre her yıl 80 milyon insan dünyaya geliyor. Dünya Nüfusu’nun 6 milyar 600 milyon olduğunu duyuran vakıf, bu sayının önümüzdeki altı yıl içinde 7 milyara ulaşacağını belirtti.


  AKP'den ANA uçağı savunması

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın parti kongrelerinde ve programlarında ANA uçağını ve Başbakanlık’a ait otobüsleri kullandığı” şeklinde yöneltilen eleştirilere AKP’den cevap geldi.


  Metroda 1,5 saatlik rötar

Taksim-4. Levent Metrosu’nda bir metro aracında meydana teknik arıza nedeniyle seferler 1,5 saat süreyle tek yoldan gecikmeli olarak yapılabildi.


  5 yılda 664 cesedin kimliği belirlenemedi

Ülke genelinde 2001 yılından bu yana çeşitli nedenlerle ölen 116’sı kadın 664 kişinin kimliği henüz belirlenemedi.


  Ereğli'de toprak kayması: 1 ölü, 1 yaralı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, üzerine çıktıkları istinat duvarını delici aletle kırdıkları sırada toprak kayması sonucu altında kalan 2 işçiden biri öldü, diğeri yaralı kurtarıldı.


  Cilvegözü'ne düzenleme

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Cilvegözü Gümrük Sınır Kapısı’ndan 15 Ağustostan itibaren belirli bir süreye kadar sadece yolcu otobüsleri ve taksilerin geçiş yapabileceğini söyledi.


  İsrail'in katlettiği bin kişinin 350’si 12 yaşın altında

Lübnan’ın Ankara Büyükelçisi Georges Habib Siam, Lübnan’da öldürülen bin kişinin 350’sinin 12 yaşının altındaki çocuklar olduğunu söyledi.


  ‘Silâh sevki’ Mecliste

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, ABD’nin, Türkiye üzerinden İsrail’e silah ve mühimmat sevk ettiği iddialarını TBMM gündemine getirdi.


  İncirlik’ten mühimmat sevkiyatı sürüyor

Adana'da İncirlik Üssü’nde ABD Hava Kuvvetleri’ne (United States Air Force-USAF) ait mühimmatın Mersin'in Taşucu Beldesi'ndeki NATO Limanı'na sevkıyatı dün de sürdü.


  ABD Konsolosu: Fazla bilgim yok

ABD’nin Adana Konsolosu Eric Green, İncirlik’ten TIR’larla yapılan sevkıyatla ilgili fazla bilgisi olmadığını belirterek, ‘’Bildiğim kadarıyla rutin çalışma’’ dedi.


  'Sözleşmeli', tayin istiyor

Sözleşmeli çalışan sağlık personeli, özellikle tayin imkânlarının olmamasından kaynaklanan sorunlarına çözüm bekliyor.


  TOKİ, Pakistan’ı imar edecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Pakistan’da, Garhi-Dopatta, Muzaffarabad’ta yaptırılacak hükümet binaları ve altyapı yatırımları için ihale açtı.


  Güler: Yine aynısını yaparız

İstanbul Valisi Muammer Güler, Boğaz kıyısında faaliyet gösteren eğlence yerlerinden kaynaklanan gürültü kirliliğini önlemek için tedbir aldıklarını belirterek, ‘’Bundan sonra da aynısını yaparız. Yine para cezaları olur, yine faaliyet durdurma olur’’ dedi.


  Eski OHAL bölgesindeki lojmanlar TBMM gündeminde

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçe merkezinde bir güvenlik görevlisinin evine yapılan baskında teröristlerce şehit olması sonrasında ortaya atılan lojman konusunu soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.


  İHD, astsubaya saldırıyı kınadı

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Şırnak’ta yüzleri maskeli kimliği belirsiz kişilerce evine düzenlenen menfur saldırıda astsubay Levent Çevik’in şehit edilmesi, 8 yaşındaki oğlunun ağır yaralanmasını yaşama hakkına yönelik ciddi bir saldırı olduğunu belirterek kınadı.


  Minibüsle TIR çarpıştı: 3 ölü

Zonguldak’ın Ereğli-Alaplı ilçeleri arasındaki kara yolunda, minibüs ile TIR’ın çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.


  Ankara’yı susuz günler bekliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, barajlardaki su rezervinin her geçen gün azaldığını belirterek, kuraklığın devam etmesi halinde su kısıntılarına gitmek zorunda kalacaklarını bildirdi.


  Türkiye, ABD’den SLAM-ER füzesi alacak

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD’den, yabancı askeri satışlar kanalıyla 139 milyon dolara SLAM-ER füzesi alınacağını bildirdi.


  Sezer’e teşekkür mektubu

Gazeteci, yayıncı, çevirmen ve yazarlara ait altı meslek örgütü, Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 6 ve 7’nci maddelerinde yapılan değişikliklerin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuru dolayısıyla Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e teşekkür mektubu gönderdi.


  Çelik’ten 406 bin bilgisayar sözü

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bilgisayarlı eğitime destek kampanyası çerçevesinde, Eylül ayına kadar okullara 406 bin bilgisayar gireceğini bildirdi.


  Sabah’ın haberine yalanlama

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, belediyeye ait sosyal tesislerde bazı kuralların uygulandığını, ancak havuza mayo benzeri kıyafetler ya da haşemayla girilmesinin yasaklanmasının söz konusu olmadığını bildirdi.


  Atıklar değerlendiriliyor

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından başlatılan “Kaynağında Atık Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Projesi” ile otuz beş ton değerlendirilebilir atık toplandı.


  Gazeteci-polis buluşması

Antalya’da görev yapan gazete, ajans ve televizyonların yöneticileri ile Antalya Emniyet müdürlüğü üst düzey yöneticileri yemekte buluştu.


  Çanakkale ve Balıkesir’de deprem

Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’nde, Kazdağları’nın yüksek kesiminde dün sabah saatlerinde hafif şiddette bir deprem meydana geldi.


  Süs havuzundaki çocuklara baskın

Belediye zabıta ekipleri, elektrikli fıskiye bulunan süs havuzlarında yüzen çocuklarla baş edemeyince, çareyi pusuya yatmakta buldu. Kars’ta aşırı sıcaklar ve şehirde yüzme havuzu bulunmaması nedeniyle park ve bahçelerdeki elektrikli havuzlara akın eden çocukların buralara girişini önlemeye çalışan zabıta ekipleri, bir dizi yola başvuruyor.


  Nevşehir’in vazgeçilmezi, mehteran

Nevşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mehteran bölüğü, Nevşehir’deki çeşitli etkinliklerin vazgeçilmez bir unsuru haline geldi.


  Örnek sürücü

Rize’nin Pazar ilçesinde kaldırım kenarına parkeden aracın camındaki yazı görenleri duygulandırdı.


  Denizlili gazeteciler AB eğitimi aldı

Denizli Sanayi Odası (DSO) AB Bilgi Bürosu, geçtiğimiz günlerde Denizli’deki gazetecilere bir seminer verdi.


  Çocuk sorumluluk aldıkça büyür

Ankara’da ilköğretim okulu öğrencilerinin anneleri arasında yapılan araştırmada, çocukların evle ilgili faaliyetlerde en çok sorumluluk aldığı işlerin sofra hazırlama ve toplama, alışveriş yapma ve kitap alma olduğu belirtildi.


  ‘Etkin bir disiplin için çocuğunuza güvenin’

Anne-babaların çocuklarının yaşı ve gelişim düzeyinden kaynaklanan sınırlar içerisinde doğru şeyi yapacağına güvenmeleri gerektiğini belirten uzmanlar, istenilen şeyin makul bir şey olduğundan emin olunmasında fayda olduğunu belirtiyor.


  Her sabah iki bardak su

Su içmeyi alışkanlık haline getirmek gerektiğini hatırlatan uzmanlar, sabah kalkar kalkmaz ilk yapılması gerekenin 2 bardak su içmek olduğunu bildiriyor.


  Meme kanseri riski şişmanlarda daha fazla

Kadınların korkulu rüyası haline gelen meme kanseri olma riskinin, kilolu bayanlarda daha yüksek olduğu bildirildi.


  Bebeğinizi daha sağlıklı uyutmak mı istiyorsunuz?

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, bebeklerin ölüm riskine karşı sırtüstü yatırılarak uyutulması gerektiğini söyledi.


  Adıyaman’da “solifugae” paniği

Adıyaman’da yaklaşık 10 santimetre boyunda örümcek gören bir vatandaş, İl Tarım Müdürlüğüne başvurdu.


  Harry Potter’ın devamı 2008’de

J.K Rowling’in kaleme aldığı Harry Potter serisinin altıncı halkası olan ‘’Harry Potter ve Melez Prens-Harry Potter and the Half-Blood Prince’’, 21 Kasım 2008 tarihinde seyirciyle buluşacak.


  Aşırı sıcaklar ağaçları da vuruyor

Kavurucu sıcaklar sebebiyle su ihtiyacı artan ağaçlarda oluşacak kurumalara karşı, su takviyesi yapılması istendi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004