Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Uludağ'da “yeni”lendik

Yeni Asya Mali, Yayın, Eğitim, Sosyal (MAYES) 23 bölge temsilcilerinin katılımıyla Uludağ- Ağaoglu’nda yapılan iki günlük Yenilenme ve Sistem Seminerleri tamamlandı. Seminer sonunda bölge temsilcilerine ayrı ayrı sertifikaları verildi. Seminerle ilgili bazı temsilcilerin görüş ve düşüncelerini aldık.



Bayburt Kalesinin tarihi gün ışığına çıkartılıyor

Bayburt Kalesi’nin içi ve etrafında, Erzurum Müze Müdürlüğü koordinatörlüğünde başlatılan resmi kazı çalışmalarında, kalenin tarihine ışık tutacak bulgulara rastlandı. Erzurum Müze Müdürlüğünde görevli Arkeolog Gülşah Altunkaynak, Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Bayburt Kalesi’nin restorasyonu işinin ihale edildiğini, ihale şartnamesine, restorasyon sırasında kale çevresinde bilimsel ve resmi kazı yapılması yönünde madde konulduğunu belirtti.



Filistin'e, İsrail'e ve Kudus'e dair

Biri Filistinli diğeri Yahudi olan iki gencin arkadaşlıklarını ve trajik olaylarla birbirlerinden ayrılmalarını anlatan ABD, Fransa, İtalya, İngiltere ve İsrail ortak yapımı Kudüs, ilk kez 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gösterilecek.



Taş evler restorasyon bekliyor

İzmir’in Urla ilçesinde bulunan ve çoğu bakımsız durumdaki taş evlerin restorasyonu için yatırımcılar bölgeye davet edildi. Tarihi MÖ 2000’li yıllara dayanan, ilk olarak Klazomenai ismiyle kurulan ve 1390’da Osmanlıların egemenliğine geçen ilçedeki tarihi zenginliğin ortaya çıkarılması için kazı ve restorasyon çalışmaları aralıksız sürüyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004