Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Fındıktan sonra üzüm mitingi

Üzüm Üreticileri Sendikası (Üzüm-Sen) Genel Başkanı Adnan Çobanoğlu, üzüm sezonu öncesi hükümet ve Tariş yöneticilerini uyarmak amacıyla miting düzenleyeceklerini belirtti. Çobanoğlu, 15 Ağustos Salı günü Alaşehir’de Atatürk Meydanı’nda Alaşehir, Sarıgöl ve Salihli’den üzüm üreticilerinin katılımıyla miting düzenleyeceklerini söyledi.


STK'lar çözüm üretmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu üyesi ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, üreticilerin siyasetçilere inançları ve siyaset

Üretici artık bilinçlendi

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar ise, çekirdeksiz üzümün, Manisa ve şehir ekonomisi için önemine değindi. Koşar, üretilecek politikalarla üzü


  Çayda büyük verim kaybı

Çay Sanayicisi İş Adamları Derneği (ÇAYSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Üstün, sezon başında verim kaybı ile ilgili sağlıklı inceleme yapılmadığı için çiftçi, sanayici ve bölge ekonomisinin kaybının yaklaşık 150 milyon dolar civarında olacağını söyledi.


  Hayvancılık işletmeleri izne bağlandı

Kuş gribi hastalığı sebebiyle gündeme gelen, kanatlı işletmeleri ve diğer hayvancılık işletmelerinin kontrol altında tutulmasına yönelik usul ve esaslar belirlendi.


  Barajlara bırakılan atık sular arıtılacak

İller Bankası 10. Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinin atık su projesini ihale ettiklerini, barajlara bırakılan atık suları 2007 yılı sonuna kadar arıtarak bırakacaklarını söyledi.


  KOBİ’lerin ufku açılıyor

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) Gaziantep İşletme Geliştirme Merkezi Müdürü Ali İhsan Mutlu, stratejik yol haritası ile KOBİ’lerin kendisini tanımasını ve hedeflerini belirlemesini sağladıklarını vurgulayarak, ‘’At gözlüğü ile değil daha geniş açıdan bakabiliyorlar’’ dedi.


  FED, faiz oranlarını arttırmadı

Amerikan Merkez Bankası (FED), 2004 yılı ortalarından bu yana artırdığı faiz oranlarını yüzde 5,25 seviyesinde tutma kararı aldı.


  33 yılda yapıldı kullanılmadan eskidi

Konya’nın Akşehir ilçesinde tarımsal sulama ve Eber Gölü’nden Akşehir Gölü’ne su takviyesi için, 35 milyon YTL harcanarak yapılan kanaletler, Eber Gölü’nün su seviyesi azaldığı için atıl duruma düştü.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004