Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dünya daha ne bekliyor?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Filistin gerginliğinin Lübnan’a da sıçrayarak tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek ‘’İnsanlık bu yangına daha fazla kayıtsız kalamaz, kalmamalıdır. Uluslararası toplum hiç vakit kaybetmeden harekete geçmeli’’ dedi.


“ZULME RIZA ZULÜMDÜR”

ABD’yi arkasına alan İsrail’in Filistin ve Lübnan’da haftalardır sürdürdüğü katliamlar insanlığın hür vicdanını isyan ettiriyor. Bu vahşet ve cinayetl

İnternete katmerli ceza

Adalet Bakanlığı’nın bilişim suçlarına ilişkin hazırladığı kanun tasarısında, bilgisayar korsanlarına 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve adlî para cezası


  YÖK’le huzur olmaz

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER olarak sürekli, “İmam-hatip liselerinin Türkiye’de mutlaka var olmalıdır. Bu okullar olmadığı taktirde Türkiye’nin manevi dinamiklerinin yok olur” söylemini dillendirdiklerini ifade eden Yusuf Kara, “Biz bu sloganı dillendirirken birileri de Türkiye’de imam hatiplerin yok olmasıyla ilgili çalışıyor ve önümüze sürekli, katsayı ve benzeri engelleri çıkarıyorlar” dedi.


  Başbakanlığa 4 ayda 87 bin 425 başvuru

Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) bu yıl Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında toplam 87 bin 425 kişi başvuruda bulundu.


  Dostluk grubundan bir istifa daha

TBMM Türkiye-İsrail Dostluk Grubu’nda yönetim kurulu üyesi olan AKP Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek de istifa ettiğini açıkladı.


  STK’lardan İsrail’e kınama

Sivas’ta 26 ayrı sivil toplum örgütünce yapılan ortak açıklamada, İsrail’in Lübnan ve Filistin’e yönelik yaptığı saldırılar kınandı.


  Kefenlik bez istiyorlar

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Fevzi Özdemir, Filistin ve Lübnan’da, yatak ve cenaze definlerinde kullanılmak üzere 50 bin metre beze ihtiyaç duyulduğunu belirtti.


  ANAVATAN’dan Lübnanlı mülteciler için yardım kampanyası

ANAVATAN Hatay Milletvekili Züher Amber, Lübnan’dan kaçarak Suriye’ye sığınan mültecilere yapacakları yardım kampanyası önce Suriye’ye giderek tesbit çalışması yapacak.


  Arınç, İKOPAB toplantısına katılacak

TBMM Başkanı Bülent Arınç, İKOPAB Birinci Olağanüstü Toplantısına katılmak üzere yarın Suriye’nin başkenti Şam’a gidecek.


  İncirlik’ten sevkıyat sürüyor

Adana’nın Yüreğir ilçesinde bulunan İncirlik Hava Üssü’nden TIR’larla, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde NATO finansmanıyla yaptırılan limana askeri malzeme sevkıyatına devam ediliyor.


  Vicdanlar patlama noktasına geldi

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, henüz 10 günlük iken cesedi, İsrail askerlerince bombalanan evin enkazından annesinin kollarında çıkarılan Lübnanlı bebek Vaad’in görüntüleri, vicdanları sızlatmanın ötesinde patlatma noktasına getirdiğini söyledi.


  Gül: Kerkük’te referandum değil, mutabakat önemli

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kerkük’te referandumun tek başına çözüm olmayacağını belirterek, ‘’Önemli olan bir referandum yapıp netice vermeyecek sonuçlara varmak değil, mutabakatları sağlamaktır’’ dedi.


  Gönül: Ordunun küçültülmesi Genelkurmay’a bağlı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ordunun küçültülmesiyle ilgili olarak “Genelkurmay çalışmasını bitirsin, hükümete göndersin bakalım ne önerecek. Biz ona göre Bakanlar Kurulu’nda meseleyi müzakere ederiz, gerektiğinde Meclis’e intikal ettiririz” dedi.


  Hisarcıklıoğlu: Başkanken siyasete girmem

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2007 seçimlerinde, aynı makamdayken siyasete girmeyeceğini kaydetti.


  Uyuşturucuya karşı okullarda seferberlik

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, madde bağımlılığıyla mücadele için okullarda büyük bir eğitim seferberliğinin sürdüğünü açıkladı.


  AKP, 5. yaşını şenliksiz kutlayacak

Siyaset arenasına 14 Ağustos 2001 tarihinde giren AKP, 5. kuruluş yıldönümünü ‘sade’ bir programla kutlama kararı aldı.


  İstanbul polisinin başarısı

İstanbul’da son 18 gün içinde yapılan operasyonlarda şahsa ve mala karşı işlenen 2 bin 355 suç aydınlatıldı.


  Kimsesizlere yardım, sosyal devletin göstergesi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, sosyal devlet olmanın temel göstergelerinden birinin kimsesizlere ve özürlülere yardım etmek olduğunu söyledi.


  Engin öğretmenin 20 projesine AB’den onay

Adıyaman’ın mahrumiyet bölgesi olarak adlandırılan Sincik ilçesinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdürü olarak görev yapan Engin İlhan, Avrupa Birliği projelerinde adını yazdırmaya devam ediyor.


  Klimacılar da bunaldı

Son günlerde yurdun tamamında etkili olan hava sıcaklıkları klima kullanımını her geçen gün arttırırken, yanlış ve yoğun kullanım sonucu arızalanan cihazlar da yetkili tamir servislerinde yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor.


  İHH’dan seksen bir ile çağrı

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının ardından Filistin ve Lübnan’da insanların büyük sıkıntılarla karşı karşıya bulunduklarını ifade eden İHH İnsanî Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Türkiyeli yardım severleri, zor günlerin yaşandığı Lübnan ve Filistin’deki mağdurlara yardım etmeye çağırdı.


  Kondüktörün örnek davranışı

Kayseri’de bir kondüktör, poşet içinde yerde bulduğu 15 bin YTL’yi, beş gün arayıp bulduğu sahibine teslim etti.


  Hırsız, evsahibini eve kilitledi

Adana’da bir hırsız, gece girdiği evden cep telefonu ve para çaldıktan sonra kapıyı ev sahibinin üzerine kilitleyip anahtarı da alarak kaçtı.


  Çankaya’nın özel timi

Çankaya Belediyesi, Sakarya Caddesi’nde sık sık meydana gelen kapkaç olaylarına karşı, aralarında bayanların da bulunduğu yirmi kişilik özel bir tim kurdu.


  Sağlıklı beslenebiliyor muyuz?

Sağlıklı beslenme, sağlıklı bir hayat için büyük bir önem taşıyor.


  ‘Hıçkırığı önlemek için karbondioksit soluyun’

Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Şükrü Daloğlu, hıçkırığı önlemek için bir kese kâğıdına solunarak karbondioksit alınabileceğini söyledi.


  Cumartesi gecesi meteor şöleni

Gökyüzü, Ağustos ayı boyunca meteor yağmurlarına sahne oluyor. Meteor yağmuru en yoğun 12 Ağustos Cumartesi gecesi yaşanacak. Uzmanlara göre, gökyüzündeki bazı meteor kaymaları çıplak gözle izlenebilecek.


  Minik semazenler yoğun ilgi topladı

Gaziantep’te, daha önce sokakta çalışan bir grup çocuk, park içine serilen kilimler üstünde sema gösterisi yaptı.


  İnternet bağımlılığı hastalık

Balıklı Rum Hastahanesi Anatolia Klinikleri Madde Bağımlılığı Birimi Klinik Sorumlusu Dr. Gültürk Köroğlu, internetin yaygınlaşmasıyla bağımlılığın da ivme kazandığını, “İnternetten çıkamıyorum” şikâyetiyle hastahaneye çok sayıda kişinin başvurduğunu söyledi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004