Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ateşkes kanla başladı

BM’nin Lübnan’da ateşkesi öngören kararı yürürlüğe girdi. İsrail askerleriyle Hizbullah direnişcileri arasında 5 haftadır süren çatışmaları sona erdirmeyi amaçlayan karar, Türkiye saaatiyle dün sabah 8.00’dan itibaren uygulamaya konuldu. Hizbullah da İsrail karara uyduğu sürece kendisinin de uyacağını bildirmişti.

BM’nin Lübnan’da ateşkes öngören kararının yürürlüğe girmesine saatler kala İsrail savaş uçaklarının Lübnan’da düzenlediği saldırılarda 9 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Lübnanlı güvenlik yetkilileri, savaş uçaklarının doğuda bir köyü, güneyde ise bir Filistin mülteci kampını vurduğunu söyledi. Yetkililer, güneydeki Sayda şehri yakınlarında bulunan Eyn El Hilve mülteci kampında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi örgütünün bürosuna düzenlenen saldırıda bir kişinin öldüğünü, 3 sivilin de yaralandığını belirtti.Yetkililer, doğudaki Hizbullah’ın kalesi olan Baalbek’de ise bir minibüsün hedef alındığını, saldırıda bir polisin öldüğünü, 6 Lübnanlı askerin de yaralandığını kaydetti.

Bu arada sivil savunma yetkilisi Ali Şükür, gece Brital bölgesinde İsrail ordusunun düzenlediği iki hava saldırısında en az 7 kişinin öldüğünü, 20’den fazla kişinin de yaralandığını söyledi. Şükür, Baalbek’e 15 kilometre mesafedeki Brital’de düzenlenen saldırıda 3 evin yıkıldığını ifade etti. Brital sakinleri ise yıkılan binalardan birinin Hizbullah bürosu olarak kullanıldığını belirtti.

Öte yandan, Lübnanlı güvenlik yetkilileri, önceki günkü saldırılarda 38’i sivil 4’ü Lübnan askeri toplam 42 kişinin öldüğünü, 90 kadar da yaralı olduğunu bildirdi.

Diğer yandan İsrail askerleri, ateşkese rağmen güney Lübnan’da bir Hizbullah direnişcisini vurdu. İsrail ordusu, tehdit edici bir şekilde yaklaşan Hizbullah direnişcilerine ateş açıldığını, militanlardan birinin vurulduğunu bildirdi. Askerlerin meşru savunma güdüsüyle ateş ettiklerini öne süren ordu, Hizbullah direnişcisinin ölüp ölmediğinin bilinmediğini belirtti. Saldırının, ateşkesin yürürlüğe girmesinden yaklaşık 3 saat sonra yapıldığı bildirildi.

/ BEYRUT

15.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ateşkes kanla başladı

  Saldırılar Filistin’e yöneldi

  “Evimiz yerinde duruyor mu?”

  Lübnan: Türkiye asker gönderecek

  Bağdat yine kan gölü

  İsrail: Savaştan avantajlı çıktık

  Güney Lübnan'da silâh sesleri kesildi

  Ateşkese rağmen Lübnan'a abluka

  ABD, İsrail'i körü körüne destekliyor

  Afganistan'da çatışma: 12 ölü

  İngiltere'de alarm seviyesi düşürüldü

  Lübnan'daki İsrail askerleri çekilmeye başladı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004