Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Deprem şehitleri duâlarla anılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos depreminin yedinci yıldönümü sebebiyle bu yıl farklı bir anma programı düzenledi. Üç gün sürecek olan faaliyetler kapsamında depremde hayatlarını kaybedenler dua, ilâhî ve ezgilerle anılırken, yaşanan felâketten çıkarılan dersler de akademik ortamda masaya yatırılacak.

Program kapsamında, Zemin Deprem Etüt Şube Müdürlüğü, mimar, inşaat ve jeoloji odaları ile birlikte İzmit Yürüyüş Yolu’nda, Gebze, Kandıra ve Gölcük Belediyelerinde stantlar açacak. Büyükşehir Belediyesi ve meslek odalarının depreme yönelik çalışma ve faaliyetlerinin tanıtılacağı stantlarda vatandaşlara deprem tedbirleri teknik bilgiler kitapçığı ile deprem eğitim CD’si dağıtılacak. Yürüyüş Yolu’ndaki stantta ise Kızılay üç gün sürecek bir kan bağışı kampanyası gerçekleştirecek.

DEPREME AKADEMİK BAKIŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği faaliyetler çerçevesinde 16 Ağustos’ta Sanat Galerisi’nde arşivlerden derlenen deprem fotoğrafları ile bir sergi açılacak. Aynı gün, Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda “17 Ağustos 1999 Depreminden Alınan Dersler” konulu bir panel düzenlenecek. Saat 14.00’te başlayacak panele Boğaziçi, Kocaeli ve İstanbul Üniversitesi’nin kendi dallarında uzman akademisyenleri katılarak görüşlerini bildirecek.

ANMA PROGRAMI 03:02’YE KADAR SÜRECEK

Felâketin yıldönümündeki en önemli organizasyonlarından biri ise fuarda gerçekleştirecek. 16 Ağustos akşamı saat 21.00’de başlayacak olan anma programı, depremin başlama saati olan 03.02’ye kadar sürecek. Güneş Sahnesi’nde düzenlenecek programı Deniz Feneri Programı’nın yapımcısı ve şair Uğur Aslan yönetecek. İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Dursun Ali Erzincanlı, Erkan Mutlu ve Mesut Şimşek’in yer alacağı programda Kur’ân’ı Kerim’i en iyi okuma yarışmasında Kocaeli birincisi seçilen Ahmet Yıldıran da Kur’ân okuyacak. Ayrıca Konya Türk Tasavvuf Müziği korosu ilâhî ve semah gösterileri ile programa katılacak. Büyükşehir Belediyesi, program için otobüs servisleri tahsis edecek.

RUHSAL ETKİLERİ DE KONUŞULACAK

“Depremde İlk Yardım ve Ruhsal Etkileri” konulu panel ise 17 Ağustos günü saat 14.00’te Halk Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilecek. Panelde Ankara GATA Ergen Psikiyatri, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri ve Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanları ile yine aynı üniversiteden Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanları katılarak deprem sonrasında yaşanan ruhsal sorunları ele alacak.

FAALİYETLER MEVLİTLE SON BULACAK

Ayrıca Kocaeli Müftülüğü ve yine Büyükşehir Belediyesi’nin ortak organizasyonu ile 17 Ağustos günü saat 20.00’de Anıt Park’ta depremde hayatlarını kaybedenler için mevlid okutulacak. Mevlide Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan da katılarak halka hitap edecek. Mevlidin ardından halka helva dağıtılacak.

/ KOCAELİ

15.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP hükümeti AB’den vaz mı geçti?

  Milliyetçi kıskaç

  Resmî ideoloji toplumu çürüttü

  Deprem şehitleri duâlarla anılacak

  Şehit polisler gözyaşlarıyla uğurlandı

  Vali Güler: İstanbul depreme hazır değil

  Polise molotof ve taşlı saldırı: 9 gözaltı

  Asker sevkiyatında kaza: 11 yaralı

  Danıştay’ı özel güvenlik koruyacak

  Gülle, yoğun bakımdan çıktı

  Ağar: Tuzu kuruların değil, çaresizlerin iktidarı olacağız

  Lübnan’a asker yeni karara bağlı

  Selvi: Irak batağına sokamayanların yeni oyunu

  STK’lardan Ortadoğu’da barış için mektup

  İncirlik’ten İsrail’e silâh sevkiyatı iddiası Meclis gündeminde

  Pakistan bağımsızlığını kutluyor

  Kendi derelerini kendileri ıslâh etti

  Danyal Peygamber Türbesi ziyarete açılacak

  İsrail’e “kalemli” protesto

  Kaçak sigara yüklü minibüs faciası

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004