Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Aurelio ilk 11'de

Aurelio konusuna değinen Fatih Terim, “Lisan iletişim dil çok önemlidir, insanlar iletişim kurarak anlaşır ama futbolun lisanı tektir. Futbolun içinde olan insanlar çabuk anlaşır, oyuncularımızın, benim ve ekibimin Mehmet ile anlaşması zor olmayacak.. Aurelio, iş yaptığı ve ekmeğini yediği yerin lisanını öğrenmeye çalışıyor ve ben buna saygı duyuyorum..

Herkes fikrini söylecektir.. Türkiye hem söyleme adına hem yazma adına, herşeyin rahatça konuşulduğu yerdir.. Benim ülkemin vatandaşlığını seçmiş olan bir futbolcuyu milli takıma çağırdım. Benim inancım neyse onu yapmaya devam edeceğim.. Federasyon başkanımız ve yönetim kurulu bırakın Aurelio konusunu hiçbir futbolcu konusunu gündeme getirmedi.. Bu konu çok önemli bir konu olmasına karşın, hiç bir zaman gündeme gelmedi” dedi.

Can Arat’ın milli takımda oynamsına karşı yapılan eleştirilere de cevap veren Terim, “Şimdi muhakkakki eleştiriler olacaktır ve olmalıdır da. Ama sanki dünya çapında 15 tane stoperimiz var da biz almıyoruz. Bu kısa ve uzun vadeli düşüncelerimizin ürünüdür.. Can’ın eksiği yok mudur, elbet vardır.. İsteyen istediği gibi eleştirebilir ama Can ile Gökhan çarşamba günü ilk 11 başlayacaktır.. Hiçbir sorumluluğu olmayan davranış şekli zaten bizim beklediğimiz bir şey.. Biz kendi düşüncelerimizden ödün vermeden uygulamaya devam edeceğiz. Biz kendi işimiz yaparız.. Ucunda başka şeyler olan eleştirileri kaale almayız.. Buradaki ekip ülkenin her yerindeki futbolcuları takip ediyor.. Biz isteriz ki her meckiide oyuncu fazlalığımız olsun.”

Hakan Şükür konusuna da değinen Fatih Terim, “Biz Hakan’ı istersek alırız demiştik. Hakan’ın çok faydalı olacağını inanıyorum.. Hakan, Tümer ve Rüştü’nün bize tecrübeleriyle katkı yapacağına inanıyorum ve almadığımız oyuncular da var.. Onlar da yakın zamanda geleceklerdir.. Şimdiye kadar ben seçtim. Şimdi onlar bana kendilerinin seçtirecekler.. Futboldan başka birçeyle iigilenmeyen bir görüntü bekliyorum” dedi.

Fatih Terim, “Bizim ligimizin iyi başlamadığını biliyoruz, çok tempolu başlayamıyoruz.. Herkes çok formda olsun bunu ben de isterim.. Bazen kulüpler bizi, bazen de biz kulüpleri onarmalıyız.. 2008 Avrupa Şampiyonasına adımımızı atıyoruz ama soruların çoğu Aurelio ve eleştirilerle ilgili.. Rakiplerimiz hakkında soru yok.. Kendi çocuklarımız İsviçre Milli Takımın’da oynarken, onlar bir şey diyor mu? Bu arada Aurelio konusunda başıma ne gelirse gelsin, kararımın arkasındayım ve bu arada Aurelio çarşamba ilk 11’de başlayacak..” diye konuştu.

2008 Avrupa Şampiyonası elemerini de değinen teknik direktör Terim, “9 maçı dışarıda 3 maçı içerde oynayacağız. Milli takımın 2008 şampiyonasına katılmasının türk futboluna bir ivme kazandıracğına inanıyorum.. Kendimize güveniyoruz.. Turnuvaya katılacağımıza inanıyoruz” dedi. Hakan Arıkan’ın yerine Tolga Zengin A Milli Futbol Takımı’nın, Lüksemburg ile yarın oynayacağı özel maçın kadrosuna çağrılan Ankaraspor kalecisi Hakan Arıkan’ın sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarıldığı, yerine Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin’in kadroya dahil edildiği bildirildi.

15.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Aurelio ilk 11'de

  Gelişi ertelenen Ricardinho borsaya bildirildi

  Fenerbahçe’de Rize hazırlıkları başladı

  Sakarya, gerçek gücünü gösterecek

  Sivas 1 puana sevindi

  Vestel’de işler yolunda

  Atamayana atarlar

  G. Saray iyi yolda

  Ertuğrul Sağlam: Basit hatalar yaptık

  Trabzon, hakem Cem Deda’ya tepkili

  Lazaroni gelecekten ümitli

  Aston Villa satıldı

  Gençler’de Mesut Bakkal’a destek

  Ankaragücü oyundan memnun

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004