Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Millî Takım beğenilmedi

2008 Avrupa Şampiyonası elemelerine 2-0'lık galibiyetle başlayan Türkiye'nin zayıf rakibi Malta karşısında sergilediği futbol, ileriki maçlar için akıllarda soru işareti bıraktı. Futbol yorumcuları oyunu beğenmezken, Fatih Terim'in futbolcu tercihlerini de eleştirdi..

2002'deki Dünya üçüncülüğü başarısından sonra Euro 2004 ve Almanya 2006'ya katılamayan Millî Takım, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerine 2-0'lık Malta galibiyetiyle başladı. Millîlerin zayıf rakibi karşısında sergilediği futbol, ileriki maçlar için akıllarda soru işareti bıraktı. Otoriteler oyunu beğenmezken, Terim'in futbolcu tercihlerini de eleştirdi. Spor yazarları şu yorumlarda bulundu:

MEHTER TAKIMI GİBİYİZ

"Rakip zayıf" diyoruz, "defans yapıyor" diyoruz o zaman ne yapacağız? Kenardan yan çizgilere, hatta sahanın dibine kadar ineceğiz, oradan ortalar yapacağız. O zaman gol yapacağız. Hangisini yaptık? Hiçbirisini. Özellikle çabuk oynamıyoruz. Mehter takımı gibi iki ileri bir geri oynuyoruz. Böyle oynamaya devam edersek, işimiz zor. (Erman Toroğlu / Hürriyet)

BU FUTBOLLA ZOR

Malta önünde oynanan futbolla milli takımımız, 2008 finallerini zor görür. İlk defa beraber oynayan futbolcuların uyumsuzluğu içindeki milliler, 2006 Dünya Kupası'nda elemelerinde sergiledikleri futbolun çok gerisinde performans gösterdiler. (İlker Yasin / Hürriyet)

FAULLER DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Rüştü'nün dizi, omuzu, elleri yere değmedi. Savunma oyuncuları çok zorlanmadı. Sadece Malta'nın ileri uçtaki havadan yerden etkisiz oyuncularına arkaları dönükken Gökhan ve Can'ın gereksiz faulleri düşündürücüydü. (Rıdvan Dilmen / Milliyet)

BAZI İSİMLER DEVAM ETMEZ

Oyunun sonundaki faullere bakalım... 20-21 civarında faul yapıyoruz, Malta bizden az. Üstelik top kaybı eşit. Faulün ise fazla. Eee, sormazlar mı kiminle oynuyorsun? Bir diğer konu; bu takımda grup maçlarında bazı futbolcuların devam edemeyeceği açıkça görülüyor. Bana göre ısrar etmek manasız. (Mustafa Denizli / Milliyet)

MALTA'YA YETER DE!

İki farklı galibiyet için eyyam yapacak halimiz yok. Bırakın finallere gitmeyi, bundan sonraki maçları kazanmak için bu futbol bize yetmez. Sanırım Fatih Hoca da futbolcular da bunun farkındadır. (Şansal Büyüka / Akşam)

FUTBOL ADINA BİRŞEY YOK

Fatih'in başında olduğu Türk Milli Takımı, Malta'yı zar-zor yendi. Bakmayın attığı iki gole. Saha ortasında futbol adına hiçbir şey yapmadı. Malta'ya ben, 'bir futbol takımı' demem. Malta'yı, sanki aralarında toplanmış, sahaya çıkmış, Türk Milli takımıyla öylesine oynayan bir takım olarak görürüm. Türk Milli Takımı'nı öyle mi görmek lazım? (Turgay Şeren / Akşam)

ENDİŞE VERİCİ

2008 elemeleri için Frankfurt’ta sahne alan takımımız sadece seyircisizlik yönünden değil, futbol açısından da sessiz film oynadı. Doğrusunu isterseniz hazırlık döneminde gördüğümüz gerçek de buydu. Milli Takım’ın son dönemdeki futbol kekemeliği, bu maça da damgasını vurdu. (Ahmet Çakır / Zaman)

EKOLSÜZ FUTBOL

Gecenin özeti; ilk maçımızdı ve galiyetle başlamak zorundaydık ve de kazandık. Ancak Malta gibi bir rakip karşısında hâlâ sistem sorunumuzun devam ettiğini gördük ve hâlâ bir futbol ekolümüzün olmadığına tanık olduk, zeminden izleyenlere duyurulur! (Tunç Kayacı / Fanatik)

Cüneyt ÜSTÜN

08.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî Takım beğenilmedi

  Erken atsaydık fark olurdu

  Trabzon'da Lazaroni gitti, Ziya Doğan geldi

  Kezman, Antalya maçını bekliyor

  Beşiktaş'ta 17 bin kombine kart satıldı

  Fenerbahçe Yelken Festivali 12 Eylül'de

  Yeşil Bursa Rallisi yarın start alacak

  İstanbul'da golf şöleni

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004