Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Ağar’a kulak kabartanlar artıyor

DYP lideri Mehmet Ağar’ın son dönemde ilginç çıkışları oluyor. Ancak, ele aldığı konuların hassas doğası nedeniyle, pek net konuşamıyor.

Buna karşılık, liberal dünya görüşüne yabancı olmadığı çıkışlarından anlaşılıyor. Fakat, partisinin muhafazakâr kimliği de ortada. Belli ki bu kesimi de caydırmak istemiyor.

Bu arada, “kararsızlar”ın saffına geçmiş olan sosyal demokrat ve liberal seçmen artan bir şekilde “Kime oy vereceğiz?” diye soruyor. Zira, CHP’nin bu kesim açısından bir siyasi cazibesi kalmadı artık.

Kararsızların arasında Ağar’ın sözlerine kulak kabartanların artması da bundan olsa gerek. Ağar için, “Sosyal demokrat olsun” demiyoruz tabii ki. Bu zaten eşyanın doğasına aykırı olurdu.

Ancak, liberal dünya görüşüne meylettiğine göre, Ağar’ın siyasi mesajlarını daha açık bir şekilde dile getirmesi gerekiyor.

Abbas Güçlü’nün “Genç Bakış” programında konuşan Ağar’ın, “İktidarda olsaydım askeri konuşturmazdım. Askerin konuştuğu yerde hükümet yok demektir” şeklinde ilginç bir çıkışı oldu.

‘Kalıcı çözümler üretilebilir’

Bu sözleri, elbette ki, “Gerekeni ben yapar, konuşması için askere neden bırakmazdım” şeklinde yorumlamak da mümkün. Yani, buradaki tutum “proaktif” mi, yoksa “reaktif” mi, tam belli değil. Açıklık gerektiren bu sözler yine de dikkat çekiciydi.

Ağar bu kez, Güneydoğu gezisi sırasında, PKK’nın ateşkesi ile dağdaki militanlara af konusunda şunları söylemiş:

“Bir kere ortamın stabil hale gelmesi gerekir, sonra kalıcı çözümler üretilir... Halk huzur istiyor. Artık herkes bölünme korkusunu aşmalı... Bunların dağdan inmelerini sağlamalı... Mesele bir daha silahların patlamamasını sağlamaktır... Devlet husumet yeri olamaz. Ha babam dağda silah sesleri olacağına, düz ovada siyaset yapsın.”

Ağar’ın daha açık olan bu sözleri konuya cesur bir yaklaşım getiriyor. Söyledikleri de kanımca doğru. Halk gerçekten de huzur istiyor. Ağar’ın dediği gibi, Türkiye’nin bölünmesi de, bazılarının yansıtmaya çalıştıkları kadar, kolay değil.

Aksini savunanlar ise Türkiye’yi her an dağılabilecek zayıf bir ülke olarak gösterdiklerinin farkında değiller. Belki farkındalar ama bu konuyu yakışıksız bir şekilde siyasi puan toplamak adına istismar ediyorlar.

Milliyet, 9.10.2006

Semih İDİZ

10.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Prof. Dr. Mustafa Erdoğan: Askerlerde kafa karışıklığı var

  Kamuoyu önünde tartışmak

  Ağar’a kulak kabartanlar artıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004