Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail usûlü adalet

İsrail’de Yüksek Mahkeme, İsrail Silahlı Kuvvetlerinin Filistinli direnişçilere yönelik suikastlarının uluslar arası yasalara aykırı olmadığına karar verdi. Mahkeme, bu suikastların yasaklanmasına ilişkin bir başvuruyu reddetti.


Gazze Şeridi’nde ateşkes ihlâli

Gazze’nin doğusunda İsrail askerlerinin açtığı ateşte bir Filistinli öldü. Hastahane kaynakları, adı açıklanmayan Filistinlinin, İsrail askerleri tara

Bush, Irak’ta aceleci değil

ABD Başkanı George Bush, Irak politikasında öngörülen değişiklik konusunda karar vermek için acele etmeyeceğini kaydetti.


  Açe’deki seçimin galibi İrvandi Yusuf

29 yıl süren bağımsızlık mücadelesi veren ve 24 Aralık 2004’deki tsunami sonrası barışı seçen Açeliler, seçimlerde demokrasi tercihlerini ortaya koydular.


  İran'da seçim

İran halkı, Uzmanlar Meclisi, yerel yönetimler ve Meclis ara seçimleri için bugün sandık başına gidiyor. Oy kullanma yaşının 16 olduğu İran’da yaklaşık 46 milyon seçmen, yerel yönetimleri 4 yıllığına, Uzmanlar Meclisi’ni ise 8 yıllığına belirlemek için sandık başına gidecek.


  “Kosova’nın statüsü belirlenmeli”

BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Kosova Özel Temsilcisi Joachim Rücker, Kosova’nın nihaî statüsünün bir an önce belirlenmesinin tüm Balkan bölgesi için yararlı olacağını söyledi.


  Bosna, NATO ile anlaşma imzaladı

Bosna-Hersek, bugün NATO’yla ortaklık anlaşması imzaladı. Barış İçin Ortaklık Anlaşması, nihayette NATO’ya üye olmayı düşünen ülkeler ile ittifak arasında pratik işbirliği sağlanmasının çerçevesini belirliyor.


  “Darfur’a heyet kararı olumlu”

Birleşmiş Milletler Teşkilâtı (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan’ın, BM İnsan Hakları Konseyi’nin Sudan’ın Darfur bölgesine insan hakları ihlâllerini araştırmak üzere üst-düzey bir heyet gönderme kararından son derece memnun olduğu bildirildi.


  Rus öğrenciler Darwin’i istemiyor

St. Petersburg’da bir grup öğrencinin okullarda Darwin’in evrim teorisinin okutulmasına karşı açtıkları davaya, öğrenci velilerinin dinlenmesiyle devam edildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004