Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Karar düzelmezse AİHM’e gideceğiz

Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz hakkında, E. Org. Doğu Aktulga ile ilgili yazdığı bir yazıdan dolayı vârisleri adına açılan dâvâda Yargıtay’ın verdiği kararı Yeni Asya’ya değerlendiren Avukat Turgut İnal, “karar düzeltme” talebinde bulunacağını belirterek, sonuç alınamazsa konuyu AİHM’e götüreceğini söyledi. Dâvâyı başından beri takip ettiğini söyleyen İnal, Güleçyüz’ün Org. Aktulga sağken son derece ciddi, disiplinli, hatta ağıra varan yazılar yazdığını, ancak Aktulga’nın bu yazılar karşısında ses çıkarmadığını hatırlattı.


Ölü doğmuş bir oluşum

“Bizim 28 Şubat’ı çağrıştıracak herhangi bir yoruma sebebiyet verecek açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir” diyen Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Ak

Talat: Kıbrıs’ta roller değişti

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, eskiden Rum kesiminin çözümden yana, Türk tarafının ise bunu engelliyormuş gibi bir görüntü sergilediğini hatırla


  Arınç: Adım Arınç olmasaydı heykelim dikilirdi

TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Benim adım Bülent Arınç olmasadı, heykeli dikilecek adam olarak görülürdüm. Ağzımla kuş tutsam, ‘bu adam kuş katliamı yapıyor’ derler” diye konuştu.


  Bütçe maratonu başlıyor

TBMM Genel Kurulunda, 11 gün sürecek 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinin görüşmelerine bugün saat 14.00’de başlanacak.


  Vetolu kanun aynen benimsendi

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in bir kez daha görüşülmek üzere iade ettiği ve tarım arazileri üzerinde izin alınmadan kurulan tesislerin işlemlerini tamamlaması için ek süre verilmesini öngören Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu aynen kabul edildi.


  KOBİ’ler erken seçim istemiyor

Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, istikrar sağlanması için genel seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini bildirdi.


  Çatışma kadını özgürleştirmiyor

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nükhet Sirman, kamusal alanda başörtülü kadınların bedeninin farklı okunmasından dolayı bir çatışma çıktığını belirterek, “Bu çatışma şimdi sürdüğü biçimiyle kadının özgürleşmesine, güçlenmesine yarayacak mı? Bana öyle geliyor ki yaramayacak” dedi.


  Demirel'den ‘gönüllü’ STK’lara plâket

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve TBMM Başkanı Bülent Arınç himayelerinde gerçekleştirilen 14. Yoksullukla Dayanışma Haftası faaliyetleri kapsamında, Dedeman Otelde düzenlene törende, gönüllülük alanında yapmış oldukları çalışmalardan dolayı birçok sivil toplum kuruluşları ödüllendirildi.


  Kapusuz’dan Sezer'e hatırlatma

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, mevcut parlamentonun yeni cumhurbaşkanını seçmesini meşrû bulmayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, kendisini seçen bundan önceki parlamentonun, halk tarafından tasfiye edilip Meclis dışı bırakıldığını unutttuğunu söyledi.


  Askerî araç kamyonla çarpıştı: 1 şehit, 9 yaralı

Muş’un Bulanık ilçesinde askerî aracın kum yüklü kamyonla çarpışması sonucu 1 asker şehit oldu, 9 kişi yaralandı.


  Palandöken’de kar duâsı

Palandöken Dağı’ndaki otel işletmecileri kar yağmaması üzerine zor durumda kaldı. Rusya ve İran’dan Aralık’ta gelecek olan turist kafilesinin rezervasyonlarını iptal ettirmesi üzerine, otel personeli, Palandöken’deki kayak pistlerinde kar duâsına çıktı.


  Karasu Nehri dondu

Bu yıl henüz karın yağmamasına rağmen geceleri ayaz yapması, Karasu Nehri’nde yer yer donmalara sebep oldu.


  Hollanda’da icazet merasimi

Rotterdam İslâm Üniversitesinde Kıraat Enstitüsünden mezun olanlara verilecek icazet,18 Aralık günü törenle yapılacak.


  Malî sıkıntı çeken sağlık kurumları için genelge

Sağlık Bakanlığı, yıl sonunun yaklaşması ve nakit imkânlarının kısıtlı olması sebebiyle malî durumu elverişli olan kurumlardan ihtiyacı olanlara borç aktarımı yapılmasını istedi.


  Gazlı içeceklerin yerine süt ve ayran

Tüketiciler Birliği Derneği (TBD) Adana Şube Başkanı Dr. Ramazan Yıldız, okul kantinlerinde satılan yapay ve gazlı içecekler yerine süt ile ayran tüketiminin öğrenciler arasında yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.


  Çocukları yalnız bırakmayın

Anne ve babaların çocukları ile beraber televizyon seyretmesinin, çocuklar açısından olumsuz nitelendirilebilecek yayınları olumluya çevirmek açısından yararlı olacağı bildirildi.


  Öğrenci Seçme Sınavı 17 Haziran’da yapılacak

2007-Öğrenci Seçme Sınavı 17 Haziran 2007 Pazar günü yapılacak. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, yaptığı açıklamada, ÖSS takvimine ilişkin taslağı belirlediklerini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004