Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

IMF’ye ‘ilâç harcaması’ taahhüdü

Niyet Mektubu’nu onaylayan Uluslararası Para Fonu (IMF), 1 milyar 132 milyon dolarlık kredi dilimini serbest bıraktı. Niyet mektubunda hükümet, IMF’ye ilâç harcamalarını kısma sözü verdi. Bu çerçevede ilâç bedellerinin kısılması için ‘kutu küçültme’ operasyonu yapılacak.


Kurbanlık fiyatları değişmedi

Kurbanlık canlı hayvan fiyatlarında Kurban Bayramı öncesi artış beklenmiyor. Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlârı Feder

MB: Dolarizasyon hâlâ yüksek

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye’de dolarizasyonun hâlâ yüksek olduğunu ve bunun para politikası için önemli bir zorluk oluşturduğunu söy


  Gider değil, gelir bütçesi

2007 bütçesinin özel sektör bütçesi anlayışıyla hazırlandığını savunan Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç Dr. Aziz Konukman, “Bütçede öncelik giderde değil, özel sektör gibi gelirde; faiz dışı fazlanın sürdürülmesine odaklanıyor” dedi.


  Türkiye hassasiyeti azaltmalı

Eski IMF 1. Başkan Yardımcısı Anne Krueger, Türkiye gibi krizler yaşayan ülkelerin, en ufak sorunda telaş ve panikten etkilenip yeni bir krizle karşılaşabildiğini belirterek, “Türkiye bugün hassas bir noktada. Bu hassasiyet azaltılmalı’’ dedi.


  Vestel yakıt pili üretti

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, cep telefonu, notebook gibi taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılabilecek yakıt pilini ürettiklerini, Şubat ya da Mart ayında piyasaya tanıtacaklarını söyledi.


  Güneydoğu’nun kalkınmasına AB hibe desteği

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Avrupa Birliği Bilgi Bürosu Koordinatörü Figen Öğüt, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde AB tarafından finanse edilen projelerin, bölgenin kalkınmasında çok önemli bir sinerji ve katma değer sağladığını belirtti.


  THY, Lufthansa ile işbirliği anlaşması imzaladı

Türk Hava Yolları (THY), Lufthansa ile işbirliği anlaşması imzaladı. Türk Hava Yolları, anlaşmayla birlikte uçtuğu 131 noktaya 100 yeni merkez daha ilave ederek yolcularına 231 noktaya uçuş fırsatı sunacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004