Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Nobel’i Türkçe için aldım

Nobel Edebiyat Ödülü’nü alan ünlü yazar Orhan Pamuk, Stockholm’den Türkiye’ye döndü. Orhan Pamuk, Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, “Nobeli yalnızca kendim için almadım. Yıllardan beri birikmiş büyük Türk kültürü için, Türk dili için, Türk edebiyatı için aldım, Türkçe için aldım” dedi.



Antalya’nın “Portakal”ı varsa, Bursa’nın da “İpek Yolu” var

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘’Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’’ başladı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 1. Uluslararası Bursa İpek yolu Film Festivali Onursal Başkanı Hikmet Şahin, "20 ülkeden 150 seçkin konuğu ağırladığımız sinema şöleni Bursalılara keyifli anlar yaşatacaktır" dedi.



Oltu taşına Osmanlı motifi

Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde mimaride kullanılan tarihî motifler, Oltu taşı takı tasarımcılarına ilham kaynağı oldu.



1. Üsküdar Karagöz ve Kukla Festivali

Üsküdar Belediyesince, geleneksel san’atların yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen ‘’1. Üsküdar Karagöz ve Kukla Festivali’’ başladı.



Bulgaristan’da cam sergisi

Paşabahçe’nin sınırlı sayıda hazırladığı Bulgaristan ve Anadolu’ya has koleksiyonlar Sofya’da sergilendi. “Tarih, kültür ve cam” konulu el işi cam san’atları sergisinin açılışını, sergi için Bulgaristan’a 5 saatlik bir ziyaret gerçekleştiren Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, gerçekleştirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004