Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

UEFA, F.Bahçe'yi tebrik etti

"Fenerbahçe, Frankfurt'un kalbini kırdı" diyen UEFA yorumcuları, Fenerbahçe'nin Tuncay ve Semih'in golleri ile yeniden hayata dönerek, Avrupa'ya devam ettiğini yazdı.

UEFA Kupası'nda Çarşamba akşamı oynadığı Eintracht Frankfurt maçından 2-2 beraberlikle ayrılan ve kupada bir üst tura yükselen Fenerbahçe'ye UEFA'dan da övgü geldi. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin resmi internet sitesinde yer alan maçla ilgili yorum haberde, ''Fenerbahçe, Eintracht Frankfurt'un kalbini kırdı'' başlığına yer verildi.

Maça hızlı başlayan tarafın Fenerbahçe olduğunu ve üst üste şanslar bulduğunu yazan UEFA editörleri, 7. dakikada Alman ekibin ilk atağında golü bularak Fenerbahçe'yi şok ettiğini yazdı. Sarı lacivertlilerin özellikle Stephen Appiah, Tuncay Şanlı ve Mehmet Aurelio ile pozisyon ürettiğini ifade eden internet sitesi, Fenerbahçe'nin, 52. dakikada Japon golcünün 2. golüne engel olamayınca maçta büyük yara aldığını kaydetti.

Tuncay Şanlı'nın attığı kafa golüyle Fenerbahçe'nin yeniden hayata döndüğünü hatırlatan site editörleri, 83. dakikada Semih'in attığı golün Eintracht Frankfurt'un kalbini kırdığını yazdı. Editörler, UEFA Kupası'na bu yıl büyük ümitlerle başlayan Fenerbahçe'nin, ezeli rakibi Galatasaray'ın 2000 yılında yakaladığı tarihi başarıyı tekrarlama amacında olduklarını da ekledi. Semih: Hakemi ben uyardım Fenerbahçe-Eintracht Frankfurt maçına damgasını vuran isim olan Semih Şentürk, ''İlk sarı kartı gördükten sonra yapmamam gereken bir hareket yaptım ve hakem de ikinci sarı kartı gösterdi, ancak kırmızı kartı kullanmadı. Aklıma Çaykur Rizespor ile yaptığımız ve kural hatası nedeniyle tekrarlanan maç geldi. Hakeme gidip durumu anlattım. O da notlarına baktı ve yanlışlığı anladı, kırmızı kartı gösterdi. Oyun başlamıştı, ben gidip hakemi uyardım'' diye konuştu. RİZE MAÇINDA NE OLMUŞTU? Birinci Lig'de 2003-2004 sezonunda, 8 Kasım 2003 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan ve 1-1 sonuçlanan Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçında hakem Ali Aydın, 86. dakikada 2. sarı kartı gösterdiği Çaykur Rizesporlu futbolcu Gustavo Victoria'ya kırmızı kart göstermediğinden dolayı oluşan kural hatası nedeniyle karşılaşmanın tekrarına karar verilmişti.

15.12.2006


 

3. turda Parma çıksın

UEFA Kupası 3. tur maçları kuraları bugün İsviçre'nin Nyon şehrinde çekiliyor. Temsilcimiz F.Bahçe grubu 3. sırada tamamladığı için diğer grupların birincilerinden biriyle eşleşecek. Kulüp Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, 3. turda İtalyan Parma ile eşleşmek istediklerini söyledi.

UEFA Kupası'nda 2. tur (H) Grubu'nu 3. sırada tamamlayarak, gruptan çıkan Fenerbahçe'de, 3. tur kurasının heyecanı yaşanıyor. Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımıyla çarşamba akşam yaptığı son maçta, zorlu bir mücadelenin ardından aldığı 2-2'lik beraberlikle gruptan çıkma başarısını gösteren sarı-lacivertliler, 3. turdaki rakibini bekliyor. İsviçre'nin Nyon kentinde bugün TSİ 14.00'de çekilecek kurada Fenerbahçe'nin 3. tur ve bu turu da geçmesi durumunda 4. turdaki muhtemel rakipleri belli olacak. Kupada 2. turdaki grupların (H Grubu dışında) birincilerinden biriyle eşleşecek Fenerbahçe'nin, kesinleşen muhtemel rakipleri Yunanistan'dan Panathinaikos, İspanya'dan Espanyol, İngiltere'den Blackburn Rovers ve İtalya'dan Parma.

UEFA Kupası'nda 3. turun ilk maçları 14-15 Şubat 2007, ikinci maçları 22 Şubat 2007 tarihlerinde, 4. turun ilk maçları 8 Mart 2007, ikinci maçları ise 14-15 Mart 2007 tarihlerinde yapılacak. UEFA Kupası kuralarında grupları 2. sırada tamamlayan takımlar, Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarını 3. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarında yoluna UEFA Kupası'nda devam edecek 8 takımdan biriyle eşleşecek. Öte yandan Fenerbahçe Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, 3. turda İtalyan Parma takımı ile eşleşmek istediklerini söyledi.

15.12.2006


 

G.Birliği futbolcu pazarı

Ankara ekibi, 2004-2005 sezonunda 11, 2005-2006 sezonunda ise 29 futbolcu sattı.

Gençlerbirliği 2004-2005 sezonunda 11, 2005-2006 sezonunda ise 29 futbolcusunu diğer kulüplere satarak, Süper Lig'de adeta futbolcu pazarı konumuna geldi. Kırmızı-siyahlı ekip, Nihat Baştürk, Ümit Bozkurt, Ali Tandoğan, Süleyman Youla, Filip Deams, Elsaka, Ömer Topraktepe, Tayfun Seven, Atilla Birlik, Elvir Baliç, Mustafa Gürsel ile 2004-2005 sezonunda yollarını ayırarak kadrosunu yeniledi. Başkent temsilcisi, 2005-2006 sezonunda ise kadrosunda bulunan 44 futbolcudan 29'unu satarak, başka bir rekora imza attı.

Kırmızı-siyahlı ekip, 2005-2006 sezonunda Sertan Eser, Ömer Çatkıç, Mustafa Özkan, İsmail Güldüren, Uğur Boral, Serdar Sinik, Emrah Yılmaz, Ali Öztürk, Baki Mercimek, Ercüment Kafkasyalı, Murat Kalkan, Josip Skoko, Mancio Oliveria, Sammy Gteri, Chirtian Jardler, Tolga Doğantez, Bayram Toysal, Bülent Karaman, Hasan Uğur, Ferhat Odabaşı, Doğa Kaya, Yertek Başaran, Orhan Şam, Gökhan Gönül, Alicansun Begeçarslan, İgor Bogdanoviç, David Solomon Abwo, Tayfun Korkut, Lepoint'ı başka kulüplere sattı.

Giden bu 29 futbolcudan Uğur Boral, Fenerbahçe'ye, Ali Tandoğan ve Baki Mercimek Beşitaş'a transfer olup kalıcı olurken, transferi büyük sansasyon yapan ve takımı maddi olarak zarara uğratan Brezilyalı Marcio ise ülkesinde bir takımda kiralık olarak oynuyor.

15.12.2006


 

Spor tesislerimiz gençlere açık

Gençleri zararlı alışkanlıklara karşı uyaran, sağlıklı bir geleceğin inşası için çalışan Yeşilay, bu alışkanlıklara karşı faydalı alternatifler oluşturmak için görüşmeler yapıyor.

Çocukları ve gençleri doğru bir şekilde kanalize etmek, zamanlarını değerlendirmek, topluma yararlı, sağlıklı birer fert haline getirmek için Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar ile görüşen Yeşilay yetkilileri hızla artan üyelerinin spora yönlendirilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine vardılar.

İL MÜDÜRÜNDEN DESTEK

İstanbul Spor İl Müdürü Taşpınar, burada amacın gençlik olduğunu belirterek, "Mega şehir İstanbul'da Yeşilay gibi güzide bir kuruma elimizdeki bütün imkanları gönül rahatlığı ile sunabiliriz. Yeşilay, hepimizin geçmişinde hatırası olan bir kurum. Madde bağımlılığı ile mücadele sadece kurumun değil, anne babaların, eğitimcilerin, medyanın ve en önemlisi devletimizin görevi. Kapılarımız açık" dedi.

15.12.2006


 

Jazz'da Mehmet şov

Batı Konferansı'nda grup liderliğini sürdüren Utah Jazz, Mehmet Okur'un 18 sayı attığı karşılaşmada Los Angeles Clippers'ı 105-86 yendi.

Los Angeles'ta bulunan Staples Center'da 18 binden fazla taraftarın önünde oynanan maça ilk 5'te başlayan milli basketbolcu Mehmet Okur, 34 dakika forma giydiği karşılaşmada rakip potaya 18 sayı atarken, 5 ribaunt ve 2 asist yaptı. Sezonun en iddialı takımlarından Jazz'da Deron Williams ve Carlos Boozer attıkları 28'er sayıyla takımlarının skor yükünü taşıdılar. Deron Williams kariyerinin en yüksek sayısına ulaştığı mücadelede 14 de asist yaparken, Boozer aldığı 15 ribauntla ''double double'' yapmayı bildi.

15.12.2006


 

Barcelona galip

Dünyanın en büyük takımını belirleyecek FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda finale yükselen takım, Meksika'nın America takımını 4-0 yenen Barcelona oldu.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da devam eden Kulüpler Kupası yarı final maçında America takımıyla karşılaşan, geçen yılın Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona, Eidur Gudjohnsen, Rafael Marquez, Ronaldinho ve Deco'nun ayağından kazandığı gollerle finale adını yazdırdı.

15.12.2006


 

Çaykur Rize'den yalanlama

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Orhan İstif, teknik direktör Rıza Çalımbay ile anlaşıldığı biçimindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İstif, lSaffet Susiç ile yollarını ayıracakları yönünde bazı haberlerin yer aldığını belirterek, ''Ancak biz şu anda böyle bir şey düşünmüyoruz" dedi.

15.12.2006


 

Zico'nun hamlesi

Kadıköy'de heyecanı yüksek tarihi bir gece yaşandı. Fenerbahçe 2-0 yenik durumu düştüğü Eintracht Frankfurt karşısında maçı 2-2 berabere bitirerek, UEFA Kupasında bir üst tura yükseldi. Sarı-lacivertliler, UEFA Kupasında gruplardan çıkan ilk Türk takımı oldu. 2004-2005 sezonundan itibaren 2. turda gruplara ayrılarak düzenlenen kupada, Beşiktaş 2004-2005 ile 2005-2006 sezonlarındaki iki katılımında da 4. sırada tamamlayarak gruptan çıkma başarısı gösterememişti.

KIRMIZI KARTI UNUTTU

Karşılaşmanın 90. dakikasında hakem Jan Wegereef'in unutkanlığı nedeniyle enteresan bir olay yaşandı. Maçın 80. dakikasında sarı kart gören Semih'e, hakem 90. dakikada bir sarı kart daha gösterdi. Hollandalı hakem ikinci sarı kartın ardından çıkması beklenen kırmızı kartı göstermeyi unuttu. Semih, kısa bir süre sonra hakemin yanına gelerek hatırlatma yaptı ve Wegereef kırmızı kartını göstererek, sarı-lacivertli futbolcuyu oyun dışında bıraktı. Böylece kural hatası yüzünden maçın yeniden tekrarlanması ortadan kalkmış oldu.

KEZMAN UEFA'DA CEZALI

UEFA Kupası'nda bu sezon 1. turda Danimarka'nın Randers takımıyla yapılan ve 2. turdaki Celta Vigo ile oynanan maçlardan 2 sarı kartı bulunan Kezman, Frankfurt karşısında gördüğü 3. sarı kart ile kupada bir üst turdaki ilk maçta cezalı duruma düştü. Kezman bu maçta gol atamadı ama özellikle ilk yarıda rakip savunmaya zor anlar yaşattı. Alex ise diğer UEFA maçlarına karşı bu maçta istekli oynadı. Sağ ayağıyla vurduğu topun direğin üstünden auta gitmesi talihsizlikti.

ZİCO DOĞRU HAMLE YAPTI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, takımının yenik olduğu anlarda yaptığı olumlu değişikliklerle maçı kurtarmasını bildi. Deniz'in yerine Mehmet Yozgatlı, Aurelio'nun yerine Deivid ve Kezman'ın yerine sahaya sürdüğü Semih ile rakibini ablukaya alan sarı-lacivertliler, seyircisinin de büyük desteğiyle durumu 2-2'ye getirerek bayramı adeta erken kutladı. Bu arada Deivid'in kısa süre içinde ne kadar faydalı olduğu görüldü. Semih'in attığı 2. golde katkısı büyüktü. Semih de sırtı kaleye dönük olduğu halde attığı şık rövaşata golü Fenerbahçe'yi ipten kurtardı.

VOLKAN GÜVEN VERMİYOR

Geçen hafta yapılan bir araştırmada taraftarların büyük bir bölümünün kaleci Volkan'a güvenmediği ortaya çıkmıştı. Üzülerek söylemek gerekirse, Volkan bu anketlerin sonuçlarını doğruluyor. Franfurt karşısında yediği 2 benzer golde de donup kaldı. İyi bir kaleci bu pozisyonlara hazırlıklı olur. Ancak Volkan'ın kafası karışık. Bedeni sahada, ruhu başka bir yerde. 90 dakika boyunca gelen 3 toptan 2'sinin gol olmasını önleyemedi. Hele, maçın son dakikalarında rakibini göğüsü ile yere indirmesi tehlikeli ve kartlık bir hareketti. Hollandalı hakem bu hareketi ya göremedi, ya da ikinci bir kırmızı kartın ağır olacağını düşünerek elini cebine götürmedi.

Erol DOYURAN

15.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004