Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İçki reklâmlarına Danıştay freni

Danıştay 13. Dairesi, alkol ve alkol ürünlerinin reklâm tanıtımlarına kısıtlama getiren yönetmeliğin ilgili maddesinin iptali istemiyle açılan davayı reddetti. Reklâmcılar Derneği, , 6 Haziran 2003 tarihli Alkol ve Alkollü İçkilerin İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğinin ‘’reklâm ve tanıtım’’ başlıklı 19. maddesinin iptali istemiyle Danıştayda dava açtı. Danıştay 13. Dairesi, söz konusu yönetmeliğin ilgili maddesinin iptal istemini reddetti.


Vanhanen: Genişleme sürecek

AB Dönem Başkanı Finlandiya’nın Başbakanı Matti Vanhanen, AB kapılarının kriterleri yerine getiren tüm adaylara açık kaldığını söyledi. Zirvede, AB’ni

Türkiye’nin üyeliği AB için ödüldür

Zirvesi çerçevesinde Türkiye ile AB arasındaki son gelişmeleri değerlendiren İngiliz basını, Rumların AB’ye alınmasının ölümcül hata olduğunu vurgulay


  Barroso: Üyelik standartları düşmeyecek

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ise AB’nin genişlemeyi hedeflemesine rağmen, üyelik için koyduğu standartları düşüremeyeceğini söyledi. Barroso, “Tüm kriterlere saygı gösterilmeli” diye konuştu.


  THY yıpratılıyor

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Atatürk Havalimanı apronunda deve kesilmesi olayıyla ilgili ‘’12 bin çalışanın emeği ve çabasıyla dünya havacılığının yükselen yıldızı haline gelen bir kurumun yıpratılmaya çalışılmasını anlamak ve vicdanla bağdaştırmak mümkün değildir” dedi.


  Dinlemede sıkıntı yok

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Telekom hattı olmadığı için dinleme yapılamadığı ve uyuşturucu yakalanamadığı haberlerinin doğru olmadığını bildirdi.


  Pardus yola çıktı

Türkiye’nin işletim sistemi Pardus’un son sürümü olan Pardus 2007, 18 Aralık Pazartesi günü saat 11.00 itirabiyle www.pardus.org.tr adresinden ücretsiz olarak indirilebilecek.


  Korunmaya muhtaç çocuklara devlet himayesi

Adlî ve idarî merciler, kolluk görevlileri, muhtarlar, zabıta memurları, kamu görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir çocuğun korunmaya ihtiyacı olduğundan haberdar olanlar, durumu il ve ilçelerdeki sosyal hizmet müdürlüklerine bildirmekle yükümlü hale getirildi.


  Ağrı kesicilere sınırlama

Resmi reçetelerde 2007 yılında uygulanacak yeni düzenlemeyle, ağrı kesiciler ve antiromatizmal ilaçların anbalaj içerisindeki tablet sayısı 14’ü geçmeyecek.


  MAZLUMDER: Taraf olamayız

CHP Eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay ve Eski Rize Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, geçtiğimiz günlerde ‘yeni parti’ çalışmaları içinde olduklarını duyurdu.


  STK'lar Irak için toplandı

Irak’ın da aralarında bulunduğu bazı Müslüman ülkelerden bilgin, düşünür ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, İstanbul’da ‘’Irak Halkına Yardım Toplantısı’’nda biraraya geldiler.


  Büyükanıt hakkında suç duyurusu

Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç, Genelkurmay Başkanı Oreneral Yaşar Büyükanıt hakkında, suç duyurusunda bulundu.


  Evrensel’e 301’den üç beraat

Şemdinli olaylarını haberleştirdiği için hakkında TCK 301’den üç dâvâ açılan Evrensel gazetesi tüm dâvâlardan beraat etti.


  Yargıtay: Yaş bir kere düzeltilir

Yargıtay, yaşın bir kez düzeltilebileceği gerekçesiyle, ikinci kez yapılan düzeltme kararını bozdu.


  Göçmen kuşlar da şaşırdı

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak bazı kuş türlerinin kışladıkları yerlere gitmesinin bu yıl gecikebileceği bildirildi.


  Marmaray’da tünel kazıları başlıyor

Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan Marmaray Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi Projesi’nde 13 kilometrelik delme tünellerin açılması işlemi, 21 Aralık Perşembe günü başlayacak.


  En önemli insan hakkı ihlâli, başörtüsü yasağı

Mazlumder Kocaeli Şubesince, İzmit şehir merkezinde 2 bin 214 arasında yapılan “Halkımızın İnsan Hakları Kavramı Algısı” konulu anket çalışmasına göre, Türkiye’de en önemli insan hakları ihlâli, başörtüsü yasağı. İkinci sırada ise düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlanması.


  Kar yolları kapattı

Van’da etkili olan kar yağışı sebebiyle 22 köy yolu ulaşıma kapandı.


  Yeryüzünün renkleri

20 yılı aşkın bir süredir bankacılık yapan Adnan Büyükdeniz’in, “Yerkürenin Renkleri” adlı fotoğraf albümü Albaraka Türk Yayınları tarafından yayınlandı.


  Cep telefonu çalan cemaate para cezası

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde bir imam, görev yaptığı camide namaz kılındığı sırada cemaatin cep telefonlarının çalmasını önlemek amacıyla “para cezası” uygulamaya başladı.


  Kalaycılık teknolojiye yenik düştü

Geçmişin gözde mesleklerinden olan bakırcılığın teknolojik gelişmelere yenik düştüğü, bununla birlikte kalaycılığın da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004