Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Vanhanen: Genişleme sürecek

AB Dönem Başkanı Finlandiya’nın Başbakanı Matti Vanhanen, AB kapılarının kriterleri yerine getiren tüm adaylara açık kaldığını söyledi. Zirvede, AB’nin genişlemesi konusunun da derinlemesine ele alındığını belirten Vanhanen, genişlemenin AB için siyasal ve ekonomik öneminin bilincinde olunduğunu, aday ülkelerin kriterlere tam olarak uymaları gerekeceğini, ancak yeni kriterler getirilmeyeceğini ve hiçbir kapının kapanmayacağını kaydetti.

Matti Vanhanen, düzenlediği basın toplantısında, zirvede adalet ve içişleri dosyaları kapsamında AB'nin göç politikasının ele alındığını ve daha etkili bir politika belirlenmesinin kararlaştırıldığını anlattı.Liderlerin AB antlaşması ve anayasası üzerinde kapsamlı reformlar gereği üzerinde de mutabık olduklarını belirten Vanhanen, AB bünyesinde ''sessiz düşünce'' sürecinden ''faal düşünce'' sürecine geçilmekte olduğunu söyledi.

AB'nin genişlemesi konusunun da derinlemesine ele alındığını belirten Finlandiya, genişlemenin AB için siyasal ve ekonomik öneminin bilincinde olunduğunu, aday ülkelerin kriterlere tam olarak uymaları gerekeceğini, ancak yeni kriterler getirilmeyeceğini, AB üyeleri arasında bir uzlaşmaya ihtiyaç olduğunu ve hiçbir kapının kapanmayacağını anlattı.Liderlerin, gelecek yılbaşında AB üyesi olacak Bulgaristan ve Romanya'nın katılımından duydukları memnuniyeti vurguladıkları, Afganistan'a yapılabilecek olası yardımları ele aldıkları da belirtildi.

Borrel: Geriye dönüş olmaz

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Josep Borrell de, AB’de hala Türkiye’nin aday ülke statüsünü tartışmak isteyenlerin bulunduğuna dikkati çekerek, “Bu geride kaldı. Türkiye zaten aday ülke’’ dedi.

Avrupa Parlamentosu’nu temsilen AB aralık zirvesine katılan Josep Borrell, bir basın toplantısı düzenledi. Görev süresinin dolduğu için bundan sonraki AB zirvelerine katılamayacağını hatırlatan Borrell, AP Başkanlığı yaptığı 2.5 yılda kurumunun daha fazla önem kazandığını ve AB politikasında daha belirleyici duruma geldiğini dile getirdi.Türkiye konusuna da değinen Borrell, Ek Protokol yükümlülükleri çerçevesinde limanların Kıbrıs Rum kesimine açılmaması nedeniyle AB’nin, müzakereleri kısmen askıya almak zorunda kaldığını belirtirken, ‘’Kuzey Kıbrıs (KKTC) üzerindeki izolasyonların kaldırılamamış olmasından üzüntü duyuyorum’’ dedi.

Borrell, yılbaşında AB dönem başkanlığını devralacak Almanya’nın, hem Türkiye’nin Ek Protokol yükümlülüklerini yerine getirmesi hem de KKTC için hazırlanan doğrudan ticaret tüzüğünün yaşama geçirilmesi için çaba göstermesini istedi.

Borrell, ‘’Hâlâ Türkiye’nin AB’ye aday ülke statüsünü tartışmaya kalkışanlar var. Bu geride kaldı. Türkiye zaten aday ülke. AB’ye yarın üye olmayacak ama belki 10 yıl içinde olacak. Her tartışma kendi zamanında yapılmalı’’ diye konuştu.

/ BRÜKSEL

16.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İçki reklâmlarına Danıştay freni

  Vanhanen: Genişleme sürecek

  Türkiye’nin üyeliği AB için ödüldür

  Rumların üyeliği yanlıştı

  Barroso: Üyelik standartları düşmeyecek

  THY yıpratılıyor

  Dinlemede sıkıntı yok

  Pardus yola çıktı

  Korunmaya muhtaç çocuklara devlet himayesi

  Ağrı kesicilere sınırlama

  MAZLUMDER: Taraf olamayız

  STK'lar Irak için toplandı

  Büyükanıt hakkında suç duyurusu

  Evrensel’e 301’den üç beraat

  Yargıtay: Yaş bir kere düzeltilir

  Göçmen kuşlar da şaşırdı

  Marmaray’da tünel kazıları başlıyor

  En önemli insan hakkı ihlâli, başörtüsü yasağı

  Kar yolları kapattı

  Yeryüzünün renkleri

  Cep telefonu çalan cemaate para cezası

  Kalaycılık teknolojiye yenik düştü


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004