Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Şairlerin dilinden Sezai Karakoç

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından, Sezai Karakoç Şiir Programı düzenlendi. Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenen Sezai Karakoç Şiir Programı, 2007 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne değer görülen Karakoç’un şiirsel yönünün anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı.

Daha sonra söz alan şair Osman Sarı, bir şairin şiiriyle dünya görüşünün birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini belirterek, Karakoç’un şiiri düşüncesine, düşüncesini de şiirine çok iyi giydirmiş bir şair olduğunu söyledi.

Şair Nurettin Durman ise Karakoç’un açık sözlü bir şair olduğunu belirterek, “Karakoç, evrensel bir şairdir’’ dedi.

Karakoç’un, Türkiye’nin yetiştirdiği en seçkin şairlerden biri olduğunu söyleyen Durman, şairin aldığı ödülle daha çok gündeme geldiğini kaydetti.

Şair Haydar Ergülen ise Sezai Karakoç’un sadece doğulu bir şair olarak nitelendirilemeyeceğini ifade ederek, “Karakoç’un, modern ve modernist bir şair olduğunu düşünüyorum. Bir şair modern olup, modernist olmayabilir. Ancak Karakoç her ikisi de’’ dedi.

Karakoç’un 2007 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne değer görülmesinin tartışılmasına da değinen Ergülen, şunları kaydetti:

“Ben de o ödülü almayacağını düşünüyordum. Kendine yakışanı yaptı ve ödül töreni yaptırtmadığı gibi ödül parasını da bir hayır kurumunda kullanılmak üzere bakanlığa geri gönderdi.’’

Şair Sadık Yalsızuçanlar da Karakoç’un ne doğulu, ne de batılı bir şair olarak tanımlanamayacağını belirterek, Karakoç’un şiirlerini saf ve katıksız bir ilhamla yazdığını söyledi.

Şair Mevlânâ İdris de Karakoç’un çağın büyük düşünce adamı ve şairi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

‘’Karakoç’un şiirlerinin arka planında zamanlar arası bir geçişkenlik, hakikat arayışı var. O şiirlerinde, düşüncelerinde gelecekte kuracağı bir yapı için geçmişe gidip bir taş alır, onu şu anda önümüze koyar. Bu yönüyle Karakoç’un zamanlar arası bir mimar olduğunu söyleyebiliriz.’’

Faaliyet, şair Sacit Onan tarafından seslendirilen Karakoç’un ‘’Mona Rosa’’ adlı şiiriyle sona erdi.

03.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Aile imanla ayakta kalır

  Ey şefkat! Ey merhamet!

  Şairlerin dilinden Sezai Karakoç

  Münih’te kitap fuarı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004