Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vergi için reform şart

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, Türkiye’de dolaylı ve dolaysız vergilerin yer değiştirdiğini belirterek, ‘’Vergide adalet de kalmamış. Devlet toplaması gereken vergiyi toplayamıyor’’ dedi. Çağlayan, Vergi Denetmenleri Derneği ile Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (BSMMMO) ortaklaşa düzenlediği ‘’AB Sürecinde Vergi ve Muhasebe Uygulamalarına Bakış’’ konulu panelde konuştu.

Türkiye’nin ‘’Sıfır kilometre’’ bir vergi reformuna ihtiyaç duyduğunu belirten Çağlayan, vergi mevzuatının karmaşıklığından yakınarak, ‘’Türkiye’de devamlı çelişki yaratan bir sistem var. 8 profesörü bir araya getirseniz ve hepsi de ayrı ayrı, mevzuatı okusa 8’i de farklı sonuç çıkarır’’ dedi.

Toplanan vergilerin birbiriyle orantılı olması gerektiğini dile getiren Çağlayan, ‘’Tıraş köpüğü ve tıraş sabununu hemen hemen hepimiz ihtiyaç duyduğumuz için kullanıyoruz. Ama bu, lüks tüketim olarak vergilendiriliyor. Bunu anlamak mümkün değil’’ diye konuştu.

Çağlayan, mükelleflerin devlete verdikleri vergilerin nereye gittiğini bilmeleri gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:

‘’Türkiye’de dolaylı ve dolaysız vergiler yer değiştirmiş. Vergide adalet de kalmamış. Devlet toplaması gereken vergiyi toplayamıyor. 72 milyonluk Türkiye’de 83 milyon kişi sosyal güvenlik fonundan yararlanıyor. Bu da çarpıklığı gösteriyor. Hepsinin temelinde denetim karmaşası var. Vergiyle ilgili mevzuatın temeli doğru koyulmamış. Türkiye’de devamlı çelişki yaratan bir sistem var.’’AB sürecine de değinen Çağlayan, ‘’Türkiye’nin bir takım standartlara ulaşması sağlanacaksa AB önemlidir. Ama ben AB’ye araç olarak bakıyorum. Her ülkenin kendine has şartları vardır. Böyle bir ortamda kendimize uygun olan standartları almalıyız’’ dedi.

/ BURSA

09.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vergi için reform şart

  Enflasyon 17 yılda 919 kat arttı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004