"Gerçekten" haber verir 25 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

SAVCILIK 14 TEMMUZ'DA TESLİM ETMİŞTİ

Yaklaşık 14 ay önce başlatılan ve şimdiye kadar 7 ayrı operasyona kaynaklık eden Ergenekon soruşturmasının, 6. operasyona kadarki bölümünde elde edilen bilgi, belge ve bulgulara dayalı olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanıp 14 Temmuz'da 13. Ağır Ceza Mahkemesine tevdî edilen iddianame için mahkeme kararını bugün verecek.

TERÖR ÖRGÜTÜ KURMA SUÇLAMASI

48 tutuklu, 38 tutuksuz toplam 86 kişiyi kapsayan iddianamede şüphelilere “silâhlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, terör örgütüne üye olmak, yardım etmek; cebir ve şiddet kullanarak TC hükümetini ortadan kaldırmak veya görev yapmasını engellemeye teşebbüs; hükümete karşı halkı isyana tahrik” başka olmak üzere bir dizi suçlama yöneltiliyor.

Ergenekon’da kritik gün

BİR YILI AŞKIN BİR ZAMANDIR DEVAM EDEN ERGENEKON SORUŞTURMASINDA HAZIRLANAN İDDİANAMEYE İLİŞKİN KRİTİK KARAR BUGÜN ÇIKACAK.

47’Sİ tutuklu, 86 şüphelinin bulunduğu soruşturmaya ilişkin olarak hazırlanan iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine karar verilecek. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün’ün, iddianameyi usul yönünden kabul edip etmeyeceğine ilişkin kararını verdikten sonra duruşma tarihini de belirleyeceği kaydedildi. 2 bin 455 sayfalık iddianameyi okuyan mahkeme heyetinin, iddianameyi kabul etmesinin ardından belirleyecekleri bir tarihte sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkmış olacak. İddianamenin reddine karar verilmesi halinde, iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, bu karara itiraz edebilecek. Yapılacak itirazı, bir üst mahkeme karara bağlayacak. Mahkeme kaynakları, iddianamenin kabul edilme ihtimalinin yüksek olduğunu ve Ağustos ayı ortalarında belirlenecek olan bir tarihe duruşma günü verilebileceğini kaydettiler.

Öte yandan Konya merkezli düzenlenen Ergenekon operasyonunda diğer illerden gözaltına alınan 12 kişi Konya’ya getirildi. Operasyon kapsamında Konya’da sorgulanacak zanlıların sayısı 25 oldu. Elazığ’dan getirilen Milli Çözüm Dergisi Yayın Müdürü Ahmet Akgül, neyle suçlandığını bilmediğini söyledi. Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ergenekon soruşturması kapsamında sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlatmış, Konya’da 13, Kocaeli’nde 6, İstanbul’da 5, Mersin ve Elazığ’da ise 1’er kişiyi gözaltına almıştı. Kocaeli’nde gözaltına alınan 6 kişi geniş güvenlik önlemleri altında Konya’ya getirildi. Şahıslar saat 22.30 sıralarında 2 polis aracıyla sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi’ne sevk edildi. Gözaltına alınan 6 kişi kontrolün ardından sorgu için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Elazığ’da gözaltına alınan Milli Çözüm Dergisi Yayın Müdürü Ahmet Akgül de Konya’ya getirilenler arasında. Polis aracıyla Konya Numune Hastanesi’ne getirilen Ahmet Akgül, gazetecilerin “Hakkınızdaki iddialara ne cevap vereceksiniz” sorusuna “Normal bir süreçtir, devam eder gider. Daha iddiaları bile bilmiyorum” cevabını verdi. İstanbul’da gözaltına alınan 5 kişiden 4’dü ise gece 00.30 sularında Konya’ya getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Operasyon kapsamında Mersin’den getirilen 1 kişiyle birlikte gözaltına alınan toplam 25 kişi Konya’ya getirilmiş oldu. Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince devlet büyüklerine hakaret etmek suçlarından Milli Çözüm Dergisi Yayın Müdürü Ahmet Akgül ve bazı yazarlar da gözaltına alınmıştı. Emniyet yetkilileri, operasyonun hazırlık aşamasının 1,5 yıl sürdüğünü, Ergenekon örgütüyle tam bağlantısının, yapılan soruşturmaların ardından netlik kazanacağını söylediler. Yetkililer, gözaltına alınan 26 kişinin ülkeyi kaosa sürüklemek, hükümeti yıkmak, silahlı örgüt kurmak suçlarına istinaden yakalandıkları bilgisini verdi. Operasyonlar kapsamında 3 ruhsatsız silah ele geçirildiği, inceleme için çeşitli dokümanlar ile bilgisayarlara el konulduğu bildirildi.

Yeni Asya / Konya

25.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İpek yolu canlanIyor

  SAVCILIK 14 TEMMUZ'DA TESLİM ETMİŞTİ

  Londra’dan Çin’e kesintisiz ulaşım

  Türkiye’ye Arap desteği

  OKS sonuçları bugün açıklanıyor

  “İstanbul ve Ankara’nın suyu sağlıklı, İzmir’inki içilemez”

  Sigara tiryakisine ceza yağdı

  21 Ağustos’ta 18 bin öğretmen atanacak

  Orman yangınlarında sabotaj şüphesi

  Ankara'da sünnet şöleni

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır