"Gerçekten" haber verir 25 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye’ye Arap desteği

Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyine geçici üyeliğine destek için Arap Grubu ve İKT üyesi ülke temsilcileri ile bir araya gelen Ali Babacan’ın bu iki toplantıdan tam destek aldığı öğrenildi. Arap Grubu ve İKT üyesi ülke temsilcileri, Türkiye’nin üyeliğinin global barışa katkı sağlayacağına olan inançlarını kaydettiler.

TÜRKİYE'NİN 2009-2010 yıllarında Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için destek temasları için New York’a gelen Dışişleri Bakanı Ali Babacan, İslam Örgütü Teşkilâtı (İKT), Arap grubu ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile bir araya geldi. İKÖ ve Arap Grubu görüşmelerinden Türkiye’ye Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için tam destek çıkarken Genel Sekreter ile Babacan, Kıbrıs sorununu ve Türkiye’nin çözüm için şartlarını konuştukları öğrenildi. Babacan’ın ikinci gün temaslarının hepsi basına kapılı gerçekleştirilirken bakan, akşam da New York Times gazetesine mülakat verdi. Genel Sekreter ile BM genel merkezinde yarım saat görüşen Babacan’a Ban Ki-moon, Türkiye’nin barışı koruma operasyonlarında üstlendiği sorumluluklardan dolayı teşekkür etti. Kıbrıs sorunun çözümü için Rum ve Türk tarafı liderlerinin görüşmelerinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Ki-Moon’a, Babacan’da Türkiye’nin Ada’da çözüm şartlarını aktardığı öğrenildi.

Türkiye’nin Güvenlik Konseyi’ne geçici üyeliğine destek için Arap Grubu ve İKT üyesi ülke temsilcileri ile de bir araya gelen Babacan’ın bu iki toplantıdan da tam destek aldığı öğrenildi. Arap Grubu ve İKT üyesi ülke temsilcileri, Türkiye’nin üyeliğinin global barışa katkı saylayacağına olan inançlarını kaydettiler. Babacan’a, Ortadoğu’nun müreffeh bir bölge olması için göstermiş oldukları çabalardan dolayı teşekkür eden Arap Grubu ve İKT üyesi ülkeler, Türkiye’nin geçici üyeliğinin çok iyi bir zamanlama olarak değerlendirdikleri bilgisi elde edildi. İKT üyesi devlet temsilcileri ayrıca Türkiye’nin her konuda kendi taraflarında görmekten duydukları memnuniyeti ifade ederken, Türk yetkililerin az gelişmiş ülkelerin sorunları için çözüm arayışı içinde olmasını da takdir ettikleri kaydedildi. İKT ve Arap Grubu ülkelerin bazıları Türkiye’nin aday üyeliği için, “Türkiye Güvenlik Konseyi’ne Avrupa kanadından aday ama aynı zamanda da bizim adayımızsınız” gibi oldukça net tavır içinde destek verdikleri öğrenildi.

/ New York

25.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İpek yolu canlanIyor

  SAVCILIK 14 TEMMUZ'DA TESLİM ETMİŞTİ

  Londra’dan Çin’e kesintisiz ulaşım

  Türkiye’ye Arap desteği

  OKS sonuçları bugün açıklanıyor

  “İstanbul ve Ankara’nın suyu sağlıklı, İzmir’inki içilemez”

  Sigara tiryakisine ceza yağdı

  21 Ağustos’ta 18 bin öğretmen atanacak

  Orman yangınlarında sabotaj şüphesi

  Ankara'da sünnet şöleni

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır