"Gerçekten" haber verir 25 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

“İstanbul ve Ankara’nın suyu sağlıklı, İzmir’inki içilemez”

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul ve Ankara’nın içme suyunda sağlık açısından herhangi bir sorun olmadığını belirterek, sadece İzmir’in suyunda fazla miktarda arsenik olduğunu ve bunun sebebinin de İzmir Belediyesi’nin ihmali olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “şehir şebeke suları” konusunda, İçişleri Bakanlığı’nda ortak basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda ilk olarak söz alan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, tüm köylerde şebeke suyunun olacağını söyleyerek, “Su kuraklık nedeniyle gündemde olan bir konu. Yerel yetkilileri içme suyunun temizliği konusunda uyarıyoruz. Vatandaşlarımızın içtiği suyun kalitesi çok önemlidir. Bu konuda bakanlıklar arasındaki işbirliği devam ediyor. Hükümet olarak su sorununa ve kaliteli içme suyuna büyük önem veriyoruz. Köylerde dahil ihtiyaç duyulan içme suyunun karşılanması ve ihtiyaç duyulan arıtma tesislerinin yapılması önemlidir. Tüm köylerimizde şebekeli içme suyu olacak.” şeklinde konuştu.

Atalay’ın ardından söz alan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Türkiye’nin ihtiyacı kadar suyu olduğunu fakat gelecek için su ihtiyacının planlanması gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin ihtiyacı kadar suyu vardır. Ancak bu suların doğru kullanmamakla ilgili bir sorunu var." ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da konuşmasında nörovirüs denilen virüsün bulaşmaması için ellerin her fırsatta yıkanması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Bulaşıcı hastalıklarda içme suyunun faktörü çok önemli. Bakanlık olarak bu suların denetimini biz sağlıyoruz. Belediyelerin bu husustaki kültür ve kapasitesini artırmak için Sayın Eroğlu ile çok yoğun çalışmalarımız var. Belediyelerin zaman zaman ihmalleri oluyor. Su meselesi ciddiye alınmalı. Aksi halde Nörovirüs denilen bir virüs bu konuda çok büyük salgınlara yol açıyor. Dokunma yoluyla, bir kapı kolundan bile geçebiliyor bu virüs.”

Toplantı sonunda 3 büyük şehrin içme suyunun ne derece sağlıklı olduğunun sorulması üzerine Veysel Eroğlu, “İstanbul’un suyu Avrupa’nın pek çok şehrinin standartlarının üstündedir. Ankara’nın suyunun kalite problemleri yoktur standartlara uygundur. Biz en başta bu konuları ele aldık. İzmir’e menba suyu kalitesinde su vermek için teklif götürdük. Ancak İzmir belediyesi su temini çalışmalarında geç kaldı. İzmir’de bazı bölgelerde arsenik miktarı standardın üzerindedir.” açıklamasını yaparken, Recep Akdağ da “Üç büyük ilin suyu ile ilgili mikrobik açıdan hiç bir problem görmedik. Arsenik miktarı konusunda sadece İzmir’in kuzey bölgelerinde sorun gördük. Bunu İzmir Belediyesi’ne ilettik. İzmir’in kuzey ilçelerindeki sular arsenik bakımından kullanılabilir ancak içilemez. İzmir halkına içilebilir su verilmesinin bir an önce sağlanması bizim de arzumuzdur.” sözlerini kaydetti.

Cemil YÜZER / Ankara

25.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İpek yolu canlanIyor

  SAVCILIK 14 TEMMUZ'DA TESLİM ETMİŞTİ

  Londra’dan Çin’e kesintisiz ulaşım

  Türkiye’ye Arap desteği

  OKS sonuçları bugün açıklanıyor

  “İstanbul ve Ankara’nın suyu sağlıklı, İzmir’inki içilemez”

  Sigara tiryakisine ceza yağdı

  21 Ağustos’ta 18 bin öğretmen atanacak

  Orman yangınlarında sabotaj şüphesi

  Ankara'da sünnet şöleni

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır