"Gerçekten" haber verir 30 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kemal BENEK

Terörün ayartıcıları



Güngören’deki katliâm, Ergenekon iddianamesi gündemin bir numarası iken meydana geldi. Doğrusu gündem değiştirmek için etkili bir yöntem. Şimdi bunu konuşuyoruz. Ama yine de başarılı olduklarını söyleyemeyiz. Geçmişteki birçok karanlık olay aydınlanmaya başladıkça bundan sonraki eylemler de aynı şüpheyle karşılanacak ve bağlantılar kurulacak. Terörün dini, imanı, ırkı, mezhebi yok. Bunu biliyorduk ama Ergenekon iddianamesi ile çok daha iyi anladık. Türklük-Kürtlük bahane... Örgüt yöneticilerinin menfaat için nasıl da işbirliği yaptıklarının en taze delili Ergenekon’dur. Onun için Güngören katliâmını da bu bağlamda ele almak lazım.

Güngören, terör örgütlerinin koalisyonudur. Ortak cinayetidir. Aklınıza hangisi geliyorsa, bugüne kadar Türkiye’de hangi örgüt eylem yapmışsa hepsinin müşterek katliamıdır. Demokratik hesap sorma müessesi sağlıklı işledikçe Güngören olayı da aydınlanacak. Kimin, kimi, nasıl, ne şekilde kullandığı en yakın zamanda ortaya çıkacak.

Eylemlerin hiçbiri tesadüf değil. Zamanlaması çok önemli. Başbakan Erdoğan da dünkü grup toplantısında zamanlamaya dikkat çekti. “Gündemi teslim almak isteyen provokasyonlara teslim olunmaması” gerektiğini söyledi. “Geçmişten gelen kirlilikle savaşmayı engellemek isteyenlere” dikkat çekti.

Erdoğan’ın “gündemi teslim almak isteyenler” sözü Ergenekon iddianamesindeki “misilleme” bölümlerini hatırlattı. İddianamenin 41 ve 42. sayfalarında yer alan bölümde 3. dalga tutuklanmalarına karşı nasıl da harekete geçildiği anlatılıyor.

“Veli Küçük’ün tutuklanması üzerine çeşitli kişilerle Veli Küçük’ten aldığı talimatlar gereği Ergenekon operasyonuna misilleme olmak üzere” suikastler planlandığı ve “Ogün Samast misali bu işi gerçekleştirecek kişilerin ayarlanmaya çalışıldığı” belirtiliyor.

Piyasada ayarlanmayı bekleyen birçok kişi varken bomba patlattırmak çok mu zor? Ver parayı attır bombayı. Tetikçiyi yakalamanın pek fazla bir anlamı da yok. Ayarlayanlar bulunmadıkça, tespit edilmedikçe eylemler tam mânâsıyla bitmez. Bu anlamda Ergenekon dâvâsı “ayartıcıların” ortaya çıkarılmasında da önemli bir vazife yapacak.

Güngören’deki katliam bir kişi hariç herkesin aklına Ergenekon bağlantısını getirdi. O kişi de CHP lideri Baykal. MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış da, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a soru önergesi ile Güngören’deki patlamaların “Ergenekon” dâvâsıyla bir bağlantısının olup olmadığını sordu.

Baykal ise sulandırma gayretlerine bir yenisini ekledi. Grup konuşmasında Güngören katliamına kısaca değinen Baykal, Ergenekon iddianamesini “BBG evi tutanakları”na indirgedi. Baykal’ın tutumu Ergenekon’la bağlantısı olduğu iddialarını kuvvetlendiriyor. 2455 sayfalık bir iddianameyi küçültmek ve sulandırmak için çırpınan Baykal, hızını alamadı ve Danıştay sanığı Alpaslan Aslan’ın avukatlığını bile üstlendi.

Ergenekon sanıklarının tek kurtuluşu var! Yüzlerce avukat tutacaklarına toptan Baykal ile anlaşsınlar. Baykal’ın, yapacağı savunma ile mahkeme heyetini çileden çıkaracağı garantisini veriyorum. O zaman ne mahkeme durur yerinde ne de iddianame! Ergenekoncular da serbest kalır.

30.07.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (28.07.2008) - Darbenin merkez üssünden bildiriyorum!

  (25.07.2008) - Yarın saat 16’da neredeyiz?

  (23.07.2008) - Ergenekon’un kuyrukçuluğu

  (21.07.2008) - TSK’nın halkla ilişkileri

  (18.07.2008) - Ergenekon'da üç kategori

  (16.07.2008) - En klâsik terör örgütü

  (04.07.2008) - Tebrikler, Kutlu

  (02.07.2008) - Gözaltılar ve cellâdına aşık olan idamlık!

  (30.06.2008) - Dünyada, CHP gibi bir parti var mı?

  (27.06.2008) - MHP’nin çıkışında kurumsal gölge

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır