"Gerçekten" haber verir 30 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Birliğe her zaman ihtiyaç var



Siyasetçilerimiz, acılı günlerde ‘birlik’ ihtiyacını hatırlıyor ve ona göre beyanlarda bulunuyorlar. Haklılar, ama bir ve beraber olmak için acı tecrübeler yaşamamıza gerek var mı? Bir olmak, birlikte hareket etmek, sıkıntıyı ve rahatı birlikte yaşamak, dertleri birlikte omuzlamak her zaman muhtaç olduğumuz bir şey değil mi?

Geçen gün İstanbul Güngören’i kana bulayan terör saldırısından sonra da yine ‘bir olalım, birlik olalım’ çağrıları yapıldı. Hatta, İspanya örneği hatırlatılarak teröre karşı milyonları aşan kişinin yürümesi talep edildi. Elbette bu çağrıyı yapan siyasetçilere, onlara destek veren ‘aydın’lara da hak veriyoruz. Fakat bu çağrıların sadece acı günler vesilesiyle değil, her zaman yapılmasını da arzu ediyoruz.

Tabiî ki siyasî çekişme esnasında; ‘kavgada’ dahi söylenmemesi gereken sözleri birbirlerine rahatça söyleyen siyasetçilerin bu çağrıları pek tesirli olmuyor. Tesirli olabilmesi ve bu çağrıların millet nezdinde kabul görmesi, ancak siyasetçilerin de ‘örnek’ olmasıyla mümkündür. Yoksa ikide bir birbiriyle kavga eder bir görüntü sergileyen siyasetçilerin, ‘bir olalım, birlikte hareket edelim’ çağrıları karşılık bulmakta zorlanır.

Teröre karşı bir ve beraber olmanın yolu, milyonların mitin düzenlemesi ya da yürüyüş yapması mıdır? Bu soruya gönül huzuruyla ‘evet’ demek biraz zor. Kanaatimizce Türkiye’deki sıkıntı, vatandaşın ‘terör’e destek vermesinden kaynaklanmıyor. Elbette, belli ölçüde terörden meded uman insanlar da olabilir. Ama Türkiye geneline bakıldığında bu sayının çok az olduğu söylenebilir. Dolayısı ile, yapılması halinde böyle bir mitinge katılanların sayısı, ‘teröre karşı olanlar’ın sayısını göstermeye yetmez.

İspanya örneğinde olduğu gibi, başka ülkelerde böyle mitinglerin yapılması bize örnek olabilir mi? Her ülkenin kendine has özellikleri olabilir. Bu bakımdam, Türkiye’deki terör hadiselerini sona erdirmek için daha kalıcı, daha ‘kökten’ tedbirler almak lâzım. Bu tedbirler, bugünde yarına netice vermeyebilir. Ama samimiyetle ve sabırla uygulandığında mutlaka netice verir.

“Haydi, nedir bu tedbir?” sorusunun cevabı bazıları memnun etmeyebilir; ama ‘din, iman, inanç ve maneviyat’ bağı en kalıcı, en tesirli, en güzel netice veren birlik bağladır. “Hayır biz başka ‘birlik bağları’ ile bunu temin edeceğiz” diyenler varsa onlara; “Yanlışta ısrar etmeyin!” demekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Çünkü, yapılabilseydi bunca yıllık uygulamalar ile bu temin edilebilirdi. Zaten bugün geldiğimiz noktanın sorumlusu da bu anlamdaki yanlış uygulama ve yanlıştaki inat değil mi?

Bütün siyasetçilere ve Türkiye’yi ‘idare edenler’e hatırlatmak isteriz ki, ‘bir’ olabilmek için hiç kimse başkaları hakkında ‘yüze bakamayacak’ sözler sarfetmesin. Aksi halde, hem siyasetçiler, hem de millet; ihtiyaç olduğunda bir araya gelip birlik olamaz. Bunun da vebali Türkiye’yi idare edenlerin omzunda olur.

Netice olarak, bir araya gelmeyi sadece kriz dönemlerinde ve acı günlerimizde hatırlamayalım. Başka zamanlarda da bunu hatırlarsak, belki de krizlere ve acı günlere yakalanmayız...

30.07.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (29.07.2008) - Terörü etkisiz kılmak

  (28.07.2008) - Adalet yerini bulsun

  (27.07.2008) - Gerçekler gün yüzüne çıkar

  (26.07.2008) - Esnafın derdi büyük

  (25.07.2008) - Basında sansür kalktı mı?

  (24.07.2008) - AB yolunda mayın temizleme

  (23.07.2008) - ‘Zengin ülke’lerin fakir ayıbı

  (22.07.2008) - En büyük yalanı kim söyler?

  (21.07.2008) - ‘Su akar, Türk yapar’ mı?

  (20.07.2008) - Felâkete, nasıl karşı koyalım?

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır