20 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Avrupa'da ilk altın madalyalı yüzücümüz Ediz ilgi bekliyor

FİNLANDİYA'NIN başkenti Helsinki'de yapılan 2010 Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 800 metre serbestte altın madalya kazanan milli yüzücü Ediz Yıldırımer ilgi bekliyor.

Yıldırımer, 800 metre serbestte kazandığı altın madalyanın kendisi için de Türk yüzücüler için de büyük önem arzettiğini belirterek, ''Türk spor tarihinde bir ilke imza attığımı biliyorum. Benim için güzel bir şampiyona oldu. Şampiyonanın ikinci gününde Ukraynalı Sergiy Frolov'a 1500 metre serbestte geçilerek bronz madalya almama rağmen iyi bir yarış çıkardım. Üçüncü gün yapılan 800 metre serbestte bu kez Frolov'a 1 saniye fark atarak 08:03,17'lik derecesiyle birinci oldu.'' dedi.

800 metre serbestte altın madalya kazanan ilk Türk yüzücü olarak spor tarihine de geçen şampiyon, Cihan'a özel yaptığı açıklamalarda beklentilerini anlattı. Yıldırımer, 2008'de Çin'de yapılan Pekin Olimpiyatları'na 15 yaşında katılan en küçük sporcu olduğunu hatırlatarak, "Ancak döndüğümde Türkiye'de beklediğim manevi desteği ve ilgiyi bulamadım. Şimdi burada altın madalya kazandım ve bana ne kadar değer vereceklerini merak ederek Türkiye'ye dönüyorum." dedi. Yıldırımer, 2008 Çin Olimpiyatları sonrası kendisine Amerika'dan gelen teklifi değerlendirerek bu ülkeye gitti. Şu anda okul ve spor yaşantısını Amerika'da sürdürüyor ancak milli takım için yüzmeye devam ediyor. Yıldırımer, Amerika'ya yerleştikten sonra kendisine olan ilginin de arttığını belirterek şöyle konuştu; "Şu anda beklediğim ilgi gösteriliyor ancak ileride aynı desteği bulamazsam Amerika milli takımında oynayabilirim" 1993 doğumlu sporcu, öğrenimini ve spor hayatını Amerika'nın Teksas eyalatinde sürdürüyor. 49 Türkiye rekoruna sahip sporcu, 2008 Çin Olimpiyatlarına 15 yaşında katılan en küçük sporcu ünvanına sahip.

20.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  FİLEDE ‘2. İSRAİL KRİZİ’ KAPIDA

  Ahmet Cömert'te gergin toplantı

  Avrupa'da ilk altın madalyalı yüzücümüz Ediz ilgi bekliyor

  Doğan: Kocaman F.Bahçe'de başarılı olacak

  Bursa Stadında tel örgüler kalkıyor

  F.Bahçeli futbolcular söz verdi

  Sabri: F.Bahçe maçına hazırız

  F.Bahçe'nin Brandao pazarlığı

  Kewell 1 yıl daha G.Saray'da

  Real'den Mesut için 15 milyon avro

  Henry Arsenal'i bir türlü unutamıyor

  Kocaeli'de Gökhan Arıcı başpehlivan oldu

  Beşiktaş Ersan'ı borsaya bildirdi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.