Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

DYP’de ‘yükseliş’ dönemi

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar giderek farklılaşıyor. Bu farkını da, sadece sokağa en çok çıkan lider olmasıyla değil, aynı zamanda sokaktaki insanla iyi ilişki kurmasıyla ortaya koyuyor. Bu da durduk yerde olmuyor.

Mehmet Ağar’ın sokakta insanlarla sıcak ilişkisi, yakınlığı, dertlerini dinleme arzusu herkesin dikkatini çekiyor.

DYP kurmayları da bu gerçeğin farkında oldukları için bir süre önce televizyonlarda yayımlanan reklamlarda Ağar’a ağırlık verdi.

Son günlerde siyaset kulislerinde kiminle konuşsam o reklamların ne kadar etkili olduğundan söz ediyor. Peki Mehmet Ağar’ın bu çabası, DYP’yi merkez sağda yeni bir “çekim merkezi” yapabilecek mi? İbrenin DYP ve Mehmet Ağar’dan yana döndüğü kesin. Dün muhafazakar camianın kanaat önderlerinden biriyle öğle yemeğinde buluştuk.

Genel siyasi durumun iyi gitmediğinden söz eden kanaat önderi şöyle diyordu: “DYP büyük olasılıkla barajı geçer. Bu konuda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Sorun DYP’de Mehmet Ağar dışında kamuoyunu etkileyecek yeni isimlerin olmaması. Ağar, çevresini kuşatan bazı isimleri değiştirir ve yeni vitrin yaratırsa sürpriz bile yapabilir.” Bir süre önce İstanbul’da düzenlenen DYP gecesinde Ağar’ın verdiği mesaja da dikkat çeken kanaat önderi sözlerini söyle sürdürüyor: “Kabul etmek gerekir ki, AK Parti merkezi dolduramadı . Ağar’ın Erzurum’da yaşayan muhafazakar ile Beyoğlu’nda yaşayan çağdaş birini aynı çatı altında buluşturma arzusu Türkiye’nin de özlemi. DYP geleneği geçmişte bunu başardı. Şimdi yeniden Türkiye’de taşların yerine oturması lazım. Toplum DYP’yi dikkatle izliyor.” DYP’nin İstanbul gecesinde ayak üstü konuştuğumuz Mehmet Ağar da toplumun bu dikkatinin farkında. Bu nedenle de “muhafazakar laik” karşıtlığının “suni” olduğunu özellikle vurguluyor. Ve tek bir adres öneriyor: “DYP.”

Sabah, 3.6.2006

Mahmut ÖVÜR

04.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Siyaset ve cinayet...

  Bu çeteler nereden çıktı?

  DYP’de ‘yükseliş’ dönemi

  Derin devlet kim, çete kim?

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004