Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hükümete çağrı: Gündeme hakim olun

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, siyasetin gündeme hakim olmasını istedi. Özel ve kontrolsüz alanlara hakim bir kısım güçlerin derin operasyonlarla gündemi tarumar ettiğini söyleyen Koca, “Bu kontrolsüz güçlerin becerisi olurken, mukabil olarak siyasetin ve legal siyaseti yönlendirenlerin başarısızlığıdır” diye konuştu.

İSTANBUL (Yeni Asya) - ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, siyasetin gündeme hakim olmasını isteyerek, eğer böyle olmaz ise, ortaya çıkacak tehlikelerin faturasının yüksek olacağına dikkat çekti.

ASKON Genel Başkanı Koca, yaptığı yazılı açıklamada, gündemin “bu kadar karıştırılmasının” özel bir başarı olarak kayıtlara geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Özel ve kontrolsüz alanlara hakim bir kısım güçler, derin bir kısım operasyonlarla, gündemi tarumar etmeyi becerdiler. Bu kontrolsüz güçlerin becerisi olurken, mukabil olarak siyasetin ve legal siyaseti yönlendirenlerin başarısızlığıdır” dedi.

Siyasetin sersemletilmesi ve ekonomide bazı sarsıntıların meydana getirilmesinin, alınan mesafelerin anında geri düşürülmesi anlamına geleceğini kaydeden Koca, ortaya çıkarılan zaafların üst üste konularak kullanılacağını kaydetti. Koca, kenarda bekleyen ve hükümeti sıkıştırma fırsatı kollayan güçlerin derhal devreye girebileceğini, bunun da demokratik bir tehlike anlamına geldiğini belirtti. Mustafa Koca, şunları kaydetti:

“Yabancı sermayenin henüz yönü değişmemişken, doğrudan yapılan yabancı yatırımların ve meydana getirilen ortaklıkların sarsıntıya uğramaması için, siyasetin hakim zeminini koruması gerekir. Siyaset hiç şüphesiz, güç kullanma sanatı olarak tezahür eder. Bu konuda meydana gelecek çekimserlikler, ülkeye büyük faturalar olarak döner. Biz ASKON olarak, bütün demokratik süreçlerin yerli yerinde işlemesini önemsiyoruz. Seçimler zamanında yapılmalı, Cumhurbaşkanı seçimi usûlüne uygun olarak yapılmalı, ekonomik dengeler yeniden rayına oturtulmalı. Ele geçirilen fırsatlar heder edilmemeli. İhracatın 80 milyar dolara dayandığı, borç dengelerinin GSMH’ya nispetle AB standardına geldiği dengelere iltifat etmek gerekir. Ama bıçak sırtı düzenden henüz kurtulamadık, bunun unutulmaması gerekir.”

Yeni Asya / İSTANBUL

04.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hükümete çağrı: Gündeme hakim olun

  Askerin tavrı “darbe-i müstehcen”

  Erdoğan: Biz büyük hesapların adamıyız

  Genelkurmay: Operasyonu basından öğrendik

  ‘YÖK’ün kararı ideolojik’

  Diyanet: Din hizmetlerini sorunların çaresi olarak sunuyoruz

  Ağar: Metrekareye üç çete düşüyor

  Uslu: TÜSİAD taleplerinin peşinde

  Kamu hastaneleri özerk hâle getirilecek

  Diyarbakır’da tutuklu çocuk kalmadı

  Danıştay saldırganı açlık grevini bozdu

  Ecevit’in hayatî tehlikesi sürüyor

  AKP’li Topaloğlu: Çete olaylarından endişelenmiyorum

  Okullardaki şiddete kamera tedbiri

  Mersin’de patlama: 13 yaralı

  Taraklı’da 50 hektar çamlık alan yandı

  Kentsel Dönüşüm Yasası Başbakanlıkta

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004