Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Metrekareye üç çete düşüyor

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, son günlerde ortaya çıkan olayları değerlendirirken, metrekareye üç çete düşer hale geldiğini, milletin bundan rahatsız olduğunu belirterek, “Bunların tümü demokrasi ve topluma karşı yapılmıştır” dedi.

Katıldığı bir televizyon programında Türkiye’de durumdan vazife çıkaranlar olduğunu söyleyen Ağar, “Herkes farklı hesap peşinde. Hiç kimse demokratik yolla iş başına gelmiş Hükümet’i farklı şekilde gönderme hesabı yapmasın” diye konuştu.

“Çete varsa ve bunlar yakalanamıyorsa, arkasındaki gerçekler su yüzüne çıkartılamıyorsa bunun sorumlusu hükümettir” diyen Türkiye’de yargı dışında bütün kurumların hükümetin emrinde olduğunu hatırlattı. Ağar, Başbakanın sürekli yakındığını, kendilerine karşı komplo kurulduğunu söylediğini ifade ederek bunların Başbakan’a yakışmadığını, milletin “ağlayan, mız mız hükümeti” hak etmediğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN PROBLEMLERE TAHAMMÜLÜ YOK

DYP Lideri Ağar, şunları kaydetti:

“Belki bu işte çete tabir edilen oluşumlar filan bunlar hepsi hükümete cankurtaran simidi atıyorlar. Demokratik yoldan değişme aşamasına gelmiş, yolun sonuna gelmiş bir iktidarı millet bırakıp demokratik yoldan millet bu hesaplaşmayı yapacak. Sizin üstünüze ne vazife kardeşim çıkıyorsunuz ortaya, bu yollar Türkiye’de denendi bunun karşılığı Türkiye’de rejim problemleri oldu ve acı tatlı bir takım olaylar oldu. Türkiye’nin bir daha bunlara tahammülü yok. Bir yandan Avrupa Birliği süreci, bir yandan demokratikleşme, bir yanda hür dünya, bir yandan da Türkiye’de demokrasiye karşı bir takım görüntüler var gibi gözüküyor bunun kabul edilebilmesi mümkün değil.”

Erken seçim ihtimalinin yüzde 51 olduğunu ileri süren Ağar, “Hükümet bugün seçim kararı alsın piyasaların ateşi düşer” dedi.

CHP’nin ülkenin kurtuluşunu merkez sağda görmesinin Allah’ın bir lütfu olduğunu söyleyen Mehmet Ağar, “Türkiye’nin kurtuluşunun merkez sağda olduğunu ifade eden CHP’lilere ben şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Bu doğruyu geçte olsa gördüler” şeklinde konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI

ÖZGÜRLÜKLERLE İLGİLİ BİR SORUN

Ağar, parti olarak başörtüsünü sorulmadığı sürece konuşmadıklarını ifade ederek, başörtüsü sorununun üniversitedeki özgürlüklerle ilgili bir sorun olduğunun altını çizdi. Ağar, şöyle devam etti:

“Biz başörtüsü karşıtı olamayız. Demokrat Parti temel felsefesinin gereği inançlarımız bizim siyasî inançlarımız. Biz dedik ki bu mesele demokrasi temelinde üniversitelerdeki eğitim ve özgürlüğü bakımından haklar ve özgürlükler çerçevesinde çözülmelidir dedik. Bu konu ortaya atıldığında ama biz bunu siyasetin bir aracı haline getirmediğimiz için hiç bir yerde bize sorulmadıkça biz bu konuya girmedik… Bugün dünyadaki bütün üniversitelerde bu konuda bir özgürlük kısıtlaması yoktur Türkiye’nin dışında. Bunu görmek lâzım. Meseleyi üniversitelerdeki özgürlük çerçevesi içerisinde görüp siyasetin kullanım alanı dışına çıkardığınız vakit bu meselenin toplumda zaten bunun çözülmesine dair bir irade de var.”

Fatih KARAGÖZ / ANKARA

04.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hükümete çağrı: Gündeme hakim olun

  Askerin tavrı “darbe-i müstehcen”

  Erdoğan: Biz büyük hesapların adamıyız

  Genelkurmay: Operasyonu basından öğrendik

  ‘YÖK’ün kararı ideolojik’

  Diyanet: Din hizmetlerini sorunların çaresi olarak sunuyoruz

  Ağar: Metrekareye üç çete düşüyor

  Uslu: TÜSİAD taleplerinin peşinde

  Kamu hastaneleri özerk hâle getirilecek

  Diyarbakır’da tutuklu çocuk kalmadı

  Danıştay saldırganı açlık grevini bozdu

  Ecevit’in hayatî tehlikesi sürüyor

  AKP’li Topaloğlu: Çete olaylarından endişelenmiyorum

  Okullardaki şiddete kamera tedbiri

  Mersin’de patlama: 13 yaralı

  Taraklı’da 50 hektar çamlık alan yandı

  Kentsel Dönüşüm Yasası Başbakanlıkta

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004