Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Gariplikler

20 yıldır “PKK terörü ile mücadele eden” Silahlı Kuvvetler’de, bu mücadeleyi eksik, yetersiz, yanlış bulan bir zümre mi var ki, kimi muvazzaf subaylar “çete sanığı” olduklarında, “Askeri emir ve hiyerarşi dışında kendi inisiyatifimizle PKK’ya karşı örgütlendik; ordudan zimmetimize geçirdiğimiz ve PKK’dan elde edilen patlayıcıları PKK’ya karşı kullanacaktık” diyorlar.

Yani, zaten mücadelenin içinde olan, onca şehit, yaralı veren büyük bir orduda... Bir de böyle bir şey!

Silahını kaptıran herhangi bir erin “namusunu kaybetmiş” sayıldığı bir askeri kültürde, kapanın elinde kalan, evden eve dolaşan, istiflenen, kimi ordu meşeli, kimi PKK kılıklı bombalar, patlayıcılar; nasıl bir şey!

Çok özel bir eğitim ile farklı ve sıkı emir komutaya tekabül eden “özel harp-özel kuvvetler” bünyesinden, birtakım garip sivillerle, suça yatkın kişilerle ve suçla iç içe olan “aşırı inisiyatif sahibi” subayların, astsubayların “dışarı sızması”, ne bileyim “hiyerarşiden ve yasalardan kopması” da garip bir şey!

Daha da garibi ve vahimi...

Kimi haber kaynakları ile medya bakış açılarında, bütün bunların, yukarıdan aşağıya hemen hepsinin “normalleştirilmesi”, misal “aşırı lokalize” edilmesi, “dördüncü kuvvet olarak kamu adına denetim ve hesap sorma işlevi” nin, iktidara yahut başka güçlere biat alışkanlığıyla terk edilebilmesi.

Sabah, 6.6.2006

Umur TALU

07.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Biz ve Batı

  Lâfla AB gemisi yürümüyor

  Bu kafayla çetelerden kurtulamayız

  Gariplikler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004