Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YÖK siyaset yapıyor

YÖK’ün aldığı kararları eleştiren AKP Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, YÖK’ün kendisini siyaset makamının yerine koyduğunu belirterek, bazı açıklamalarının “hilkat garibesi” olduğunu söyledi. Uzunkaya, evrim teorisine karşı çıktığı gerekçesiyle üniversiteden atılan Prof. Dr. Adem Tatlı’ya da sahip çıktı.

Musa Uzunkaya, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 15 ilde kurulacak olan üniversite rektörlerinin atanmasına yönelik eleştirilerin yersiz olduğunu kaydederek, aynı uygulamanın 1992 yılında da olduğunu ancak şimdi karşı çıkılmasına bir anlam veremediğini ifade etti. Uzunkaya, “Ne değişmiştir ki, bugün kanun çıktığı andan itibaren YÖK, Çankaya ve bir kısım kurum ve çevreler böyle bir atamanın siyasî olacağı mülahazasıyla itiraz layihaları, beyanatlar, hatta tahrik edici açıklamalar yapma gereğini duyabilmiştir?” diye sordu.

YÖK’ün kendisini siyaset makamının yerine koyduğunu vurgulayan Uzunkaya, “YÖK, hiçbir siyasî partinin, siyasî ve yıpratma amaçlı muhalifi olan bir partiye yapamayacağı kadar ağır isnat ve iftiralarda bulunabilmiştir. Bunların en bariz örneğinden birisi YÖK Başkanvekili İsa Eşme’nin Reuters Ajansı’na verdiği bir açıklamadır ki, bir hilkat garibesi açıklamadır. YÖK Başkanı veya Başkanvekili siyasal içerikli açıklamalar yapmak istiyorsa istifa eder, herhangi bir partide yer bulur. Yoksa bu tür çirkin isnatlarda bulunmaya hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

Uzunkaya, Türkiye’de rektörlerin atama usulüne benzer bir uygulamanın dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesini içinde bulunduran ülkelerin hiçbirisinde olmadığına dikkat çekerek, “Türkiye’de bağnazlık mantığı içerisinde rektör ataması yapılabilmektedir” dedi.

YÖK’ün Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Tatlı’yı evrim teorisine karşı çıktığı gerekçesiyle üniversiteden atmasını da eleştiren Uzunkaya, “YÖK, 16 yıldır üniversitelerde okutulan “Evrim ve Yaratılış” kitabı nedeniyle Prof. Dr. Adem Tatlı’yı kapının önüne koyabilmiştir. Galileo’i şu veya bu şekilde infaz edilmiş olabilir ama dünya dönüyor ve dönmeye devam edecektir” biçiminde konuştu.

Kemal BENEK / ANKARA

10.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faizin faturası halka çıkacak

  ZAMANLAMA İLGİNÇ

  Polis, askeri sorgulayamayacak

  Emniyet rahatsız

  Hükümete insan hakları uyarısı

  YÖK siyaset yapıyor

  Haydi çocuklar camiye

  Öğrenciler ticaret metaı oldu

  Lise son öğrencilerine ÖSS izni

  Yetimler İstanbul’u sevdi

  “20 Bin Hayat” okuma yazma öğrendi

  812 bin aday iyi bir lise için ter dökecek

  Sokakta çalışan çocuklara destek

  Müzeler Meclis gündeminde

  Ecevit’in durumunda değişiklik yok

  Danıştay, Nazım’ın vatandaşlığını esastan görüşecek

  Kaymakamlık lojmanına terör saldırısı: 4 yaralı

  Üniversite gençliği AB’ye katılımı destekliyor

  Siyasetin er meydanı sandık

  Türkiye taahhütlerine bağlı

  Af bekleyen memura kötü haber

  Bakanlara ‘telekulak’ sorusu

  Mahkeme: Suç unsurları oluşmadı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004