Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Portekiz'e tepki

Portekiz Milli Takımı'nın Brezilyalı teknik direktörü Luis Felipe Scolari, Angola karşısında takımını 85 dakika defans oynattığı yönündeki eleştiriler karşısında kendisini savundu. Angola ile Dünya Kupası ilk maçına çıkan ve Pauleta'nın 4. dakikada bulduğu golle sahadan 1-0 galip ayrılan Portekiz'de, golün ardından takımın maç sonuna kadar ciddi bir gol pozisyonuna girmemesi, Scolari'yi eleştirilerin hedefi haline getirdi.

Portekiz'in Dünya Kupası'nın en zayıf takımlarından birisi olarak gösterilen Angola karşısında maçın büyük bölümünü defans yaparak geçirmesinin ardından eleştirilere cevap veren Scolari, "Siz her zaman kötü oynayan bir Portekiz görmek istiyorsunuz. Ne istediğinizi bilmiyorum. Her maçımızı 5-0 mı kazanalım? Bu istediğiniz, sadece hayallerde olur. Fakat amaç maç kazanmaksa, bir golle ya da iki golle kazanmanın bir farkı yok" dedi.

Scolari, İsveç maçını da örnek göstererek, "İsveç, dünyanın en iyi takımlarından birisi fakat Trinidad&Tobago ile berabere kaldılar. Maksat üç puan almaksa, biz bunu başardık. Dünya Kupaları'nda her zaman ilk maç çok önemlidir. Bir maçımız cepte, geriye kaldı altı maç" diye konuşarak, Dünya Kupası'nı kazanacaklarını ima etti. Scolari, Portekiz basının kendisini ağır dille eleştirmesi üzerine sorulan bir soruya ise, "Bu konu hakkında bir şey söylemeyeceğim çünkü Portekiz gazetelerini ilk açtığımda ön sayfada benim resmim ve altında da dünyanın en kötü adamı olduğumu ima eden açıklamalar olacak" şeklinde sözlerini ifade etti.

13.06.2006


 

Millî Takım kampına neden saldırıldı?

Genç Milli Grekoromen Güreş Takımı'nın Elmadağ'daki kampına, ilçe halkı tarafından saldırıda bulunulduğu öğrenildi.

Antrenörler Hasan Arı, Erdoğan Karaali, Şaban Donat ve Hüseyin İldem yönetiminde Elmadağ'da hazırlık kampı yapan milli takımın, geçtiğimiz hafta içinde yaşanan tatsız olaylar nedeniyle kampı erken bitirmek zorunda kaldığı ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, sporculardan Özbek asıllı Ruşen Sadullahev, Abdullah Soytürk ve Ramazan Şahin, 6 Haziran Salı akşamı, kamp yerinin yakınındaki ağaçlık alanda yürüyüş yaparken alkollü oldukları iddia edilen bir grup gencin sözlü tacizine maruz kaldı. Bunun üzerine sporcularla gençler arasında kısa süreli bir kavga yaşanırken, kamp müdürü Yüksel Dönmez, olaya müdahale ederek sporcuların tesislere dönmesini sağladı.

Ertesi akşam, bu kez milli takım sporcularından Abdülsamet Uğurlu ile Abdullah Soytürk, 15-16 kişilik bir grup tarafından sıkıştırıldı. Elmadağlı gençlerin elinden kurtulan Soytürk, koşarak takımın kamp yerine geldi ve diğer sporculardan yardım istedi. Bunun üzerine kampta bulunan sporcular, Elmadağlı gençlere saldırdı. Bu gençleri şehir merkezine kadar kovalayan milli takım sporcuları, bu kez halkın büyük tepkisiyle karşılaştı. Milli güreşçilerin kamp yerine dönmesinden sonra yaklaşık 200 kişilik bir grup ellerinde av tüfekleri, çapa, kürek, bıçak gibi kesici aletler ve hatta elektrikli testereyle milli takımın kamp yerini bastı. Buradaki kavga sonucunda sporculardan Abdülsamet Uğurlu bacağından bıçaklanarak hastanede tedavi altına alınırken, Ramazan Üzüm'ün de aldığı odun darbesiyle eli kesildi.

Milli takım antrenörü Hasan Arı'nın telefonu üzerine olay yerine gelen polis, öfkeli kalabalığı ancak havaya ateş açarak dağıtabildi. Polis, daha sonra kampıkoruma altına aldı. Milli takım antrenörlerinin, ertesi gün polise giderek şikayetçi olduğu, olaylara karıştığı belirlenen 20'den fazla gencin ifadelerinin alındığı ve olayın mahkemeye intikal ettiği öğrenildi. Elmadağ'da yaşanan olaydan sonra millilerin kamp çalışmasını Ahlatlıbel'deki Türk Güreş Vakfı Tesisleri'nde sürdürmeyi planladığı bildirildi. Öte yandan, milli takımın Antalya'daki kampı sırasında da antrenör Hüseyin İldem ile Ofo Otel'de görev yapan bir garson arasında kavga çıkmış ve Hüseyin İldem'in burnu kırılmıştı.

13.06.2006


 

Daum: Kupada favorim İtalya

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Dünya Kupası'nda İtalya'yı şampiyonlukta önde gördüğünü söyledi.

Alman spor dergisi ''Kicker''e açıklamalarda bulunan Daum, şampiyonlukta favorisinin kim olduğu şeklindeki bir soruyu ''Şampiyonlukta İtalya'yı önde görüyorum. İngiltere'yi de aynı şekilde. Bunun yanı sıra Brezilya, Arjantin ve Almanya da favorilerim arasında'' dedi.

Daum, Almanya'nın iyi bir başlangıç yaptığını belirterek, ''Başlangıç maçındaki baskıyı iyi atlattılar. Güzel golleri ve atakları, defansta yaşanan sorunlardan daha önemli buluyorum. Ayrıca defans sadece savunma oyuncularını kapsamaz'' diye konuştu. Almanya'nın her zaman takım kaptanı Michael Ballack'a ihtiyacı olduğunu ifade eden Daum, ''Ballack da bilmelidir ki, takımda örnek bir rolü var'' dedi.

Almanya'nın futboldaki güveninin, geçmişteki başarılarına dayandığını kaydeden Daum, ''Ancak günümüzde Türkiye'de İngiliz, İspanya ve İtalya ligi daha fazla ilgi görüyor'' şeklinde görüş belirtti. Daum ayrıca, Dünya Kupası'nda Portekiz ve Çek Cumhuriyeti'nin de sürpriz yapabilecek takımlar arasında bulunduklarını söyledi.

13.06.2006


 

Aziz Yıldırım teşekkür etti

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden (GATA) dün taburcu olan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, doktorlara, hastane çalışanlarına ve Türk spor camiasına kendisine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Yıldırım, kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, '' Rahatsızlığım sonrası uygulanan tedavi ile beni tekrar eski sağlığıma kavuşturan GATA komutanına, ameliyatımı gerçekleştiren GATA'nın değerli hekimlerine, gerek ameliyatım sırasında, gerekse nekahet döneminde yakın ilgi ve alakasını esirgemeyen GATA görevli ve personeline teşekkür ederim. Hastalığım süresince yakın ilgilerini esirgemeyen Türk spor camiası ile Fenerbahçe Kulübü ailesine ve tüm dostlarıma şükranlarımı sunarım'' dedi.

13.06.2006


 

Mavericks 2-0 öne geçti

NBA'de, final serisinin 2. karşılaşmasında Batı Konferansı şampiyonu Dallas Mavericks, sahasında Doğu Konferansı lideri Miami Heat'i 99-85 yenerek, seride durumu 2-0 yaptı.

American Airlines Spor Merkezi'nde yapılan karşılaşmada, Mavericks'te 26 sayı ve 16 ribaundla double-double yapan Dirk Nowitzki, maçın en skorer ismi oldu. Nowitzki'ye, takım arkadaşlarından Jack Stackhouse 19 sayı, Jason Terry 16 sayı ve 9 asist, Josh Howard ise 15 sayıyla destek oldu.

13.06.2006


 

F.Bahçe'nin Scolari hayali söndü

Başkan Aziz Yıldırım'ın Daum'un yerine teknik direktörlüğe getirmek istediği Brezilyalı hoca Luiz Felipe Scolari, Portekiz Milli Takımı ile olan sözleşmesini iki yıl daha uzatıyor Dakka90 internet sitesinden verilen habere göre Fenerbahçe'nin anlaşma zemini yokladığı ve görüşmelerde bulunduğu favori teknik direktör adayı Scolari, Portekiz Futbol Federasyonu ile olan sözleşmesini 2008 sonuna kadar uzatıyor.

Basına bir açıklama yapan Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Gilberto Madail, Brezilyalı hocadan çok memnun olduklarını ve mevcut sözleşmelerini iki yıl daha uzatma konusunda anlaştıklarını belirtti.

13.06.2006


 

Brezilyalı taraftarlar Berlin'i işgal etti

Alman Bild gazetesi, Alman polisinin araçlarına Alman bayrakları asmalarının yasaklandığı belirtildi.

Yasağa gerekçe olarak,polisin belirli bir takımın sempatizanı olarak görülme olasılığı gösterildi. Ülke çapında alkollü oldukları için kavga eden bazı taraftarların gözaltına alındığı, ancak daha sonra hepsinin serbest bırakıldığı ifade edilen haberde, havaların bunaltıcı derecede sıcak olması nedeniyle de taraftarların sokaklarda yarı çıplak şekilde dolaştıkları kaydedildi. Berlin'de yayınlanan B.Z gazetesi, Hollandalı taraftarların ilginç kıyafetleriyle ilgili fotoğraflarına yer verirken, Berliner Kurier gazetesi, ilk maçını bu akşam Berlin'de Hırvatistan'a karşı oynayacak Brezilya milli takımının taraftarlarının başkenti ''ele geçirmeye'' başladıklarını yazdı.

13.06.2006


 

Bild, kupaya çamur sıçratmak istiyor

Tahran yönetiminin, İran milli takımına karşı kışkırtıcı eylemler düzenleyerek, bunun suçunu Almanya'da yaşayan İranlıların üzerine atmaya çalıştığı iddia edildi.

Bild gazetesi, Fransız İstihbarat Teşkilatının, İran yönetiminin bu yönde planları olduğu konusunda Alman makamlarını uyardığını yazdı.

Federal İçişleri Bakanlığı Müsteşarı August Hanning ise kupanın şu ana kadar olaysız geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, saldırılar yapılacağı konusunda kesin hiçbir delil olmadığını söyledi.

13.06.2006


 

İbrahim Akın evlendi

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu İbrahim Akın, İzmir'de dünya evine girdi.

İzmir'de Melis Tilkici ile hayatını birleştiren İbrahim Akın'ın mutluluğu gözlerinden okundu. Narlıdere Naci Usta Restaurant'ta düzenlenen düğün töreninde nikahı Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur kıydı.

13.06.2006


 

Erdek'te Banvit şöleni

Banvit 1. Euopean Cup 2006 Triatlon Yarışları, Balıkesir'in Erdek ilçesinde yapıldı.

Bandırma Banvitspor Kulübü tarafından düzenlenen yarışlara, Yeni Zelanda, Avustralya, İsrail, Rusya, Almanya, Romanya, Fransa, Malta, Sırbistan-Karadağ, Bulgaristan, İsviçre, Kazakistan, Yunanistan, Polonya, Ukrayna ve Moldovya'dan 149 sporcu katıldı. Yarışlarda, toplam 20 bin avro ödül dağıtıldı. Derece giren sporculara ödülleri, Triatlon Federasyonu Başkanı Korhan Kılıçoğlu, Banvitspor Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, Erdek Kaymakamı Cemil Aksak ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından verildi.

13.06.2006


 

Kâğıthane'de Mehmet Yılmaz başpehlivan

Geleneksel Kağıthane Yağlı Güreşleri'nde, başpehlivanlığı Mehmet Yılmaz Cino kazandı.

Kağıthane Belediyesinin ev sahipliğinde, Sadabad Güreş Sahası'nda yapılan organizasyonun final maçında Şükrü Kazan'a üstünlük sağlayan Mehmet Yılmaz Cino birinciliğini ilan etti. Güreşlerde birinci olan Mehmet Ali Cino 5 bin YTL, ikinci Şükrü Kazan 4 bin YTL ve üçüncü olan Osman Aynur da 3 bin YTL para ödülü aldı. Toplam 100 bin YTL ödüllü müsabakalara 900'e yakın sporcu katılırken, güreş severler organizasyona büyük ilgi gösterdi. Tribünleri dolduran yaklaşık 3 bin izleyici gün boyunca sporcuların mücadelelerini alkışlarla izledi.

13.06.2006


 

TOFAŞ, yeniden Basketbol Birinci Ligine yükseldi

Türkiye Basketbol İkinci Ligi'ni (TB2L) şampiyon olarak bitirerek TBL'ye yükselen TOFAŞ'ta, antrenör Tolga Öngören, 9 ayı bulan lig maratonunda zaman zaman konsantre olmakta zorlanmalarına karşın genç oyuncularının bu yorucu tempoya iyi reaksiyon gösterdiğini ve mutlu sona ulaşmayı bildiklerini söyledi.

13.06.2006


 

Trabzon'da Çek Jun'a 3 Alman kulübu talip oldu

Trabzonspor'da gözden çıkarılan Çek oyuncu Tomas Jun'a, 3 Alman kulübünün talip olduğu bildirildi.

Kulüp asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, Çek futbolcu Tomas Jun'a sezonun bitiminin ardından ilk taliplilerin çıktığını belirterek, '' 3 Alman kulübü futbolcumuza talip oldu. Biz de bu kulüplerden yazı istedik" dedi.

13.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004