Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush: Irak’ta şiddet bitmez

ABD Başkanı George W. Bush, başkanlığının sona ereceği tarihe kadar Irak’ta güvenliğin önemli ölçüde sağlanacağına inandığını, ancak şiddetin tamamen bitmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Irak’a düzenlediği sürpriz ziyaretin ardından ülkesine dönüş yolunda ‘Air Force One’ adlı uçağında gazetecilere açıklamalarda bulunan ABD Başkanı George W. Bush, görevinin sona ereceği 2009’a kadar Irak’ta güvenlik alanında kayda değer gelişmeler sağlanacağını ancak şiddetin tamamen sona ermesinin imkansız olduğunu bildirdi. Başkan Bush, “Eğer Irak’ta başarı, şiddetin olmaması anlamına geliyorsa, başarı ya da başarısızlığı buna göre değerlendirecekseniz bu tam doğru bir yargılama olmaz. Bu ulaşılması imkansız bir standarttır. Irak’ta insanları öldürmeye istekli intihar saldırganları var, bombalı araçlar var. Eğer standart hükümet ise ki, halkın güvenini kazanmaya başlıyor çünkü normale dönmek için akıllı adımlar atıyorlar, o zaman inanıyorum ki bu hükümet o standardı yakalayacaktır” dedi.

Bush’un Irak ziyareti güvenlik gerekçesiyle gizli tutulmuştu. Irak Başbakanı Nuri El Maliki bile Bush ile görüşmesinden bir kaç dakika önce ziyaretten haberdar edilmişti.

Irak’ta güvenliğin alenen ziyaret için elverişli olup olmayacağına ilişkin bir soruyu cevaplayan Bush, “Gerçekten ümit ediyorum ki Bağdat’ta güvenlik gelişecektir” dedi.

Irak’tan birlikleri çekmesi konusunda ülke içinde yoğun baskılara maruz kalan Başkan Bush, Iraklı liderlerin “zamansız çekilmeden” endişe ettiklerini bunun “boşluk” meydana getireceğine inandıklarını kendisine ilettiklerini söyledi.

Başkan Bush, “Taahhütlerimize bağlı kalacağımız konusunda Iraklı liderlere güvence verdim” ifadelerini kullandı.

/ WASHINGTON

15.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail yalan söylüyor

  Bush: Irak’ta şiddet bitmez

  Teröre 368 milyar dolar

  BM Genel Sekreteri: Katliam soruşturulsun

  İşgal, ABD’ye kaybettiriyor

  Çin de Karadağ’ı tanıdı

  Şiîlerden Bush’a protesto

  Gazze’de çatışma: 1 Hamaslı öldürüldü

  Müslümanlarla işbirliği artacak

  Enerjide ayrıntılı tarama başladı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004