Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müslümanlarla işbirliği artacak

Tony Blair’den sonra İşçi Partisi liderliğini almasına ve Başbakan olmasına kesin gözüyle bakılan Maliye Bakanı Gordon Brown, Londra’daki İslâm Konferansı’nda yaptığı konuşmada, İslâm dünyasıyla ekonomik ilişkileri hızla büyüyen en önemli Avrupa ülkelerinden biri olduklarını söyledi.

Londra’da düzenlenen “İslamic Finance and Trade Conference 2006” konferansına Maliye Bakanı Gordon Brown’un yanısıra İngiltere Müslümanlar Konseyi Genel Sekreteri İkbal Sacraine, İslâm Bankası Başkanı Ahmad Muhammed Ali, birçok İngiliz milletvekili ve iş adamı katıldı.

Konferansta iş adamlarına ve delegelere seslenen Maliye Bakanı Brown, İngiltere’nin Müslüman dünyasıyla olan iyi ilişkilerine dikkat çekti. Dünya ekonomisinin radikal değişimlerden geçtiğini vurgulayan Brown, bu değişimlerin uluslar arası ticaret ilişkileri temelli olduğunu söyledi. 2000 yılından bu yana İngiltere’nin Müslüman dünyasıyla olan ekonomik ilişkilerinin yüzde 60 oranında büyüdüğünü belirten Brown, 2005 yılı verilerine göre İngiltere’nin sadece birkaç Müslüman ülkeyle olan ticaret hacminin 3 Milyar Sterlin düzeyde olduğunun altını çizdi. Müslüman toplumun İngiliz toplumuna yaptığı çeşitliliğin önemine değinen, Brown, “İngiltere’nin her yerini gezme fırsatı buldum ve Müslümanların İngiliz kültürüne kattığı zenginliği yakından gördüm” dedi. Son olarak Hz.Muhammed (a.s.m.)’in bir Hadis-i Şerifini okuyan Brown, ülkeler arasındaki dayanışmaya dikkat çekti.

/ LONDRA

15.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail yalan söylüyor

  Bush: Irak’ta şiddet bitmez

  Teröre 368 milyar dolar

  BM Genel Sekreteri: Katliam soruşturulsun

  İşgal, ABD’ye kaybettiriyor

  Çin de Karadağ’ı tanıdı

  Şiîlerden Bush’a protesto

  Gazze’de çatışma: 1 Hamaslı öldürüldü

  Müslümanlarla işbirliği artacak

  Enerjide ayrıntılı tarama başladı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004