Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Doğu’dan ve Batı’dan aynı uyarı

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Durao Barroso, ABD’yi uyardı ve ‘’Batı dünyasının, terörle mücadelede ruhunu kaybedebileceğini’’ bildirdi. İnternational Herald Tribune gazetesinde demeci yayınlanan Barroso, ‘’Terörle mücadele ediyoruz, ama bunu yaparken hak ve özgürlükleri silip süpürürsek, teröristler kazanmış olur...’’ dedi.

AB Komisyonu Başkanı Barroso, ‘’Terörle mücadelede benimsemiş olduğumuz ahlaki tutum, insan hakları alanındaki boşluk veya kopuklukla gölgelenmemeli’’ diye konuştu. Barroso, ayrıca ABD yönetiminin AB’nin 10 yeni üyesinin vatandaşlarına vizesiz giriş izni vermeye yanaşmamasından endişe duyduğunu söyledi. Böyle bir uygulamanın, bu ülkelerin vatandaşlarını ‘’ikinci sınıf’’ vatandaş yerine koymak anlamına geldiğini belirten Barroso, ‘’Üstelik bu insanlar ABD karşıtı falan da değil...’’ dedi. AB-ABD zirvesi dün Viyana’da başlıyor. AB’nin Amerikan yönetiminden, eleştiri konusu olmaya devam eden Guantanamo üssünü kapamasını istemesi bekleniyor. ‘’Terörist’’ olmakla suçlanan 500 civarında insan, mahkemeye bile çıkarılmadan yıllardır Guantanamo’da alıkonuluyor.

Bu arada, Atlantik’in iki yakasının temsilcilerinin buluşmasıyla Batı, Viyana’da biraraya gelirken İslam dünyası da Bakü’de buluştu. İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da Barraso gibi bir uyarı konuşması yaparak Batı’ya yüklendi. Karikatür krizi gibi krizlere temas eden İhsanoğlu İslam aleyhtarlığının Batı medyası tarafından kasıtlı olarak körüklendiğine temas etti. IKÖ Genel Sekreteri ‘Hastalıklı korku’ olarak nitelendirdiği fenomenle alakalı olarak Batılı kamuoyu araçlarında İslam ve öğretilerinin toptan gözardığı edildiğine ve farklılılıkların da kıyasıya öne çıkarıldığına işaret etti. İhsanoğlu, Batı’da İslam aleyhtarı dalgaların kabardığını ve aşırı sağcı kanadın yükselişte olduğuna da da parmak bastı. Buna mukabil, Müslümanlardan daha yapıcı davranışlar içinde olmalarını ve Batılıları İslami konularda aydınlatmalarını istedi.

/ LONDRA

22.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu’dan ve Batı’dan aynı uyarı

  Rehn: Cemaatler özgür değil

  İKÖ'den KKTC'ye destek: Ambargolar kalksın

  Avrupalılar Bush’u ‘idam’ etti

  Afganistan’da Taliban sansürü

  Saddam’ın avukatı öldürüldü

  Liderler görüşecek

  ABD: Kıbrıs’ta çözümün çerçevesi Annan Planı

  ‘Maliki ABD’nin çekilmesini isteyebilir’

  İngiliz komutan: Taliban tahminimizden büyük

  Robert Zoellick istifa etti

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004