Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kupanın favorisi Brezilya ama...

Dünya Kupası başladı. Bizim olmadığımız bir turnuvayı keyifsiz şekilde, sporseverler olarak takip ediyoruz. Aksi mümkün değil. Çünkü 2002 Dünya Kupasını 3. olarak tamamlamış bir ülkeyiz. Eskiden bize çok uzak olan bu turnuvalar, 3. lükten sonra katılmamızı zorunlu hale getirdi. Aslında dışarıda kalmamızın müsebbipleri bu hesabı ödemekzorundalar. Bu organizasyonlara katılamamanın maddi ve manevi kayıpları çok fazla.

Öncelikle tüm dünyanın takip ettiği şampiyonada ülkemizin reklamını yapma imkanını kaçırmış oluyoruz. Sonra; futbolda ileri ülkeler bu turnuvalarda kendilerini sınama imkanı buluyorlar. Ülkeler, futbolda bulundukları yerin neresi olduğunu en sağlıklı şekilde buralarda tespit ediyorlar. Mesela İtalyanlar, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında aldıkları başarısız neticeler sonunda, defansif oyun anlayışlarını, ofansif anlayışla zenginleştirip kupada iddialı hale gelmişler. Keza Almanlar daha agresif ve atak futbol oynuyorlar. Hayli de iyi görünüyorlar. Arjantin yeni yıldızlarıyla bu şampiyonadan netice almayı hedefleyen bir ekip görünümündeler.

Kupanın her zaman olduğu gibi, bu turnuvadada mutlak favorisi Brezilya, ne kadro olarak ne de oyun anlayışı olarak yenileşme yapamamış. Bunun sıkıntısını çekecek intibaını veren futbol oynuyor. Ama yine de çok kaliteli oyuncularını Pareira kullanabilirse problemi aşabilirler. Fransa, bu kupadan sonra köklü değişikliklere gidecek en baştaki ülke olacak her halde. Çükü son derece vasat futbol oynamayı hala aşamamışlar.

Biz ne yapacağız? Yeni bir milli takım oluşturmanın sıkıntısını yaşıyoruz. Bu o kadar kolay değil. Yeni takım ve yeni sistemin teorikte belki ama, pratikte sıkıntılarla karşılaşacağı muhakkak. Kendine güvenen teknik heyet bakalım bunu halledebilecek mi?

Said OKUR

23.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî takımda oynarım

  Toledo imzaladı

  Beşiktaş kondisyon çalıştı

  Albayrak: 2-3 oyuncu alacağız

  Owen 2007'ye kadar yok

  Murat Uluç Ç. Rize’de

  Kupanın favorisi Brezilya ama...

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004