Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Herşey normale dönecek

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Yunus Nacar, yurt dışında oluşan dalgalanmanın Türkiye’deki etkisinin çok uzun sürmeyeceğini söyledi.

Nacar, Türkiye Finans Günleri adlı program için geldiği Konya’da, yaşanan dalgalanmadan sonra, bankalar ve tüketicilerin kendi durumları ve maliyetlerini yeniden gözden geçirdiğini kaydetti. Bankaların bu dalgalanmanın etkisiyle kredi faizlerini yükselttiğini ve vadelerini kısalttığını ifade eden Nacar, ‘’Konut alım- satımında bir anlık duraklama oldu. Faizler yükselince ev sahipleri fiyatlarını biraz geriye çekti ve herşey normale döndü. Şu anda, faizlerdeki yükselmeye karşın konut ile taşıtta arz ve talep sürüyor. Büyük yapısal bir bozukluk yok’’ dedi.

Nacar, yurt dışında oluşan dalgalanmanın Türkiye’deki etkisinin çok uzun sürmeyeceğini belirterek, şunları kaydetti: ‘’ABD, çok büyük değil binde 2,5 oranında faiz artırımı yaptı ve bir çalkantı oluştu. Bu çalkantı yerini sakinliğe bırakacak ve her şey normal seyrine dönecek. Dalgalanmaların etkisi önümüzdeki günlerde geçecek ve sağlanacak istikrarla konut kredilerinin faizlerinde yine yüzde 1’in altını göreceğiz. Bunu daha önce gördük önümüzdeki dönemde de göreceğiz. Çünkü bugünkü şartların, faizlerin yüzde 1’in altına indiği dönemden farkı yok.’’

Aslında bu tür küçük bir dalgalanmanın etkisinin Türk halkının 2001 yılı krizini yaşamasından kaynaklandığını dile getiren Nacar, doların şu andaki durumundan daha fazla yükselmesini beklemediğini de belirterek, ‘’Bankaların 4-5 milyar dolarlık döviz açığı var, dövize ihtiyacı yok. Yabancılar halen Türkiye’ye gelip yatırım yapıyor. ABD’nin binde 2,5’lik faiz yükseltmesiyle artışa geçen doların şok oluşturacak şekilde yukarılara doğru tırmanacağını sanmıyorum. Dolar kuru önümüzdeki günlerde dengeye oturacak’’ diye konuştu.

/ KONYA

24.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şahenk: Kriz geçici

  Herşey normale dönecek

  Müdahale de doların ateşini düşüremedi

  Kartta gecikme faizi düştü

  Hisarcıklıoğlu: Devlet önümüzü açsın

  Egebank’ın zararını ortakları ödeyecek

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004