Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Müdahale de doların ateşini düşüremedi

Merkez Bankası, ABD dolarının 1.7100 - 1.7135 seviyelerine yükselip, Mart 2003 tarihinde beri en yüksek seviyeye çıkması sonucu, piyasalara doğrudan satış yönünde müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından dolar ancak 1.6800’lara gerileyebildi.

Merkez Bankası Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası olarak piyasaların arkasından gitmediklerini, gelişmeleri gözlemlediklerini belirterek, ‘’Bu konuda proaktif bir tutum içindeyiz. Gerekirse dövize müdahaleyi çekinmeden yaparız’’ dedi.

Ak Yatırım tarafından Londra’da düzenlenen konferansa katılan Yılmaz, yabancı gazeteci, bankacı ve yatırımcıların sorularını cevapladı. Piyasalarda hâlâ faiz oranlarının daha da yükseltilebileceğine yönelik bir endişe bulunduğunun hatırlatılması üzerine, gerekirse oranları daha fazla yükseltmekten çekinmeyecekleri cevabını veren Durmuş Yılmaz, gereği halinde bu yönde adım atmaya hazır olduklarını ifade etti.

Yılmaz piyasaların gerisinden gitmediklerini, gözlemlediklerini ve bu konuda gayet proaktif bir tutum içinde olduklarını vurguladı. Yılmaz ‘’gerekirse harekete geçmekten çekinmeyiz’’ diye konuştu.

Yılmaz, Haziran ve Temmuz aylarında yıllık enflasyondaki artışın muhtemelen süreceğini, Ağustos’ta ise enflasyondaki yükselme trendinin büyük ihtimalle sona ereceğini vurguladı.

Merkezden dövize ikinci müdahale

Merkez Bankası, 10 gün aradan sonra döviz piyasasına doğrudan satım yönünde müdahale etti. Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada “Özellikle son günlerde likidite sıkışıklığına bağlı olarak döviz kurundaki aşırı dalgalanmaların devam ettiği gözlenmiştir. Bu çerçevede, döviz kuruna tekrar satım yönünde müdahale edilmiştir” denildi. Merkez Bankası bundan önceki son müdahalesini 13 Haziran’da gerçekleştirmişti.

/ LONDRA/ANKARA

24.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şahenk: Kriz geçici

  Herşey normale dönecek

  Müdahale de doların ateşini düşüremedi

  Kartta gecikme faizi düştü

  Hisarcıklıoğlu: Devlet önümüzü açsın

  Egebank’ın zararını ortakları ödeyecek

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004